Sezai Karakoç hatırasına edebiyat festivali

Düzenleyen:
Sezai Karakoç hatırasına edebiyat festivali

KÜLTüR - SANAT Haberleri

İstanbul Edebiyat Festivali, bu sene Türk edebiyatının önemli isimleri arasında yer alan ve geçtiğimiz ay vefat eden Sezai Karakoç hatırasına gerçekleştirilecek.

Murat ÖZTEKİN

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi tarafından her sene tertiplenen festival bugün Atatürk Kültür Merkezi’ndeki (AKM) açılış programıyla başlayacak. En büyük gayelerinin yeni nesillerin büyük isimleri tanıması olduğunu vurgulayan TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, “Sezai Karakoç toplumumuza yolunu ve yönünü kaybettirmeyecek bir külliyat bıraktı. Bize düşen, bu hazineden gençlerimizi haberdar etmek. Bu manada Sezai Karakoç’la ilgili en kapsamlı programa da imza atmış olacağız. Festival boyunca Karakoç, her yönüyle konuşulacak. Bütün edebiyatseverleri yedi gün sürecek festivalimizin coşkusunu yaşamaya bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sultanbeyli Belediyesinin desteklediği festival çerçevesinde şiir dinletilerinin yanı sıra birçok söyleşi yapılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...