12 Punto başladı: Oscar’ı sorgulayabiliriz

- Güncelleme:
12 Punto başladı: Oscar’ı sorgulayabiliriz

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

TRT Genel Müdür Yardımcısı Ziyad Varol, "Oscar’ı da sorgulayabiliriz diye düşünüyorum. İnşallah ileride kendi Oscar’ımızı da oluştururuz." dedi.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Sinema sektörünü bir araya getiren senaryo geliştirme ve ortak yapım platformu “12 Punto” dün beşinci defa başladı... 23 Temmuz’a kadar İstanbul’da devam edecek TRT organizasyonu, 22 farklı ülkeden yönetmen, yapımcı ve film endüstrisi profesyonellerinin katılımıyla gerçekleştirilecek. “12 Punto” çerçevesinde uzun metrajlı film kategorisinde seçilen finalist projenin sahipleri, senaryo danışmanları ile toplantılar yapacak. 12 finalist arasından seçilen 3 projeye “TRT Ortak Yapım Ödülü”, 3 projeye “TRT Ön Alım Ödülü” ve 6 projeye de “TRT Proje Geliştirme Ödülü” verilecek.

YENİ BİR SOLUK HEDEFİ

“12 Punto”, dün Feriye’de yapılan basın toplantısı ile tanıtıldı. Burada konuşan TRT Genel Müdür Yardımcısı Ziyad Varol, sinemaya yeni soluk getirme niyetinde olduklarını vurguladı. Varol “İnşallah ileride kendi Oscar’ımızı da oluştururuz. ‘Dünya beşten büyüktür’ diyen bir liderin ülkesinde iş yapıyorsak Oscar’ı da sorgulayabiliriz diye düşünüyorum. Bizim de her sene üstüne koyan bir yolculuğumuz var. Belki ‘Türkiye’nin Oscar ödüllerini’ oluşturan yolculuğunun bir aşamasını katettik” diye konuştu.

İDEOLOJİK DAYATMALARA KARŞI “GÜZEL ÖRNEK”

Faaliyet ile sinemadaki ideolojik dayatmalara “güzel örneklerle” karşı koymak istediklerini kaydeden Varol “Doğru olan objektif yaklaşımlarla ödüllerin verilmesidir. Biz prensipler üzerinden ortak bir hassasiyet seti oluşturabildiğimizi hissediyoruz. Ama şunu da söyleyeyim; bir filtreleme de asla yoktur diyemem. Çünkü biz bir kamu yayıncısıyız. Belirli hassasiyetlerimiz var” dedi. “12 Punto”nun dikkat çekici bütün hikâyelere açık olduğunu anlatan Varol şunları söyledi: “Etkinliğin 5’inci yılındayız ama bu programla destek verdiğimiz senaryoların etkisini önümüzdeki yıllarda göreceğiz. Orta ve uzun vadede güzel sonuçlarını toplum adına alabileceğimiz güzel tohumlar atıyoruz.”
Faruk Güven de yapılacak faaliyetlere dair bilgiler verdi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...