Van'da ilk kez düzenlenen "Mutfak Gurme Fuarı" başladı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Van'da ilk kez düzenlenen "Mutfak Gurme Fuarı" başladı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / Anadolu Ajansı

Van'da bu yıl ilki düzenlenen "Mutfak Gurme Fuarı"ın açılışı yapıldı.

Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı (TSO) öncülüğünde gerçekleştirilen fuara, Van'ın yanı sıra Ankara, Trabzon, Erzurum, Hakkari, Diyarbakır ve Sivas'tan 39 firma katıldı.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, yöresel yemeklerin yapıldığı fuarın açılışında konuştu. Balcı, mutfak kültürünün artık turizmin önemli bir parçası olduğunu belirtti.

Yöreye özgü ürünlerin yetiştirilmesi için projeler hazırladıklarını anlatan ve "Van, Doğu'nun incisi konumunda" diyen Balcı, "Van, Doğu'nun incisi konumunda Bugün çiftçilerimize sertifikalı tohum dağıttık. İki yıldır 120 milyon liralık sertifikalı buğday, arpa, korunga ve yonca tohumu dağıtımı yapıyoruz. Bir baraj ve 5 gölet inşaat ettik. Bu da çiftçimize verdiğimiz önemi gösteriyor. Van'a has meyve ağaçlarının fidelerini dağıtacağız. Ceviz ve arıcılığı çok destekliyoruz. Hayvancılığı geliştirmek için proje hazırladık. 1900 aileye koyun verdik." ifadelerini kullandı.

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ise kentin yıllardır kahvaltısıyla gündeme geldiğini vurguladı.

Takva, sözlerine şöyle devam etti

"Yaşadığımız coğrafyada yeri olan Van mutfağını ön plana çıkarmak ve bunu dünyaya tanıtmak amacıyla organize ettiğimiz fuarımızın ilkini yapıyoruz. Van'da yetişen florayı, bitki çeşitliliğinden elde edilen beslenme alışkanlıklarını tanımak istiyoruz. Heyecan verici bir çalışma oldu. Fuara katılmak üzere ünlü şefler burada. Üç dalda yemek yarışmamız başladı. Ayran aşı, Van balığı ve keledoş alanında hazırlanan en güzel yemekler belirleniyor. Çok renkli ve güzel bir fuar oluyor. Van mutfağının hak ettiği yere gelmesine vesile olacağını düşünüyorum."

Fuar 17 Eylül'e kadar sürecek. Fuara katılan şeflere plaket veren Balcı ve protokol üyeleri daha sonra stantları gezdi ve firmaların hazırladığı yöresel lezzetleri tattı.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...