Ben Affleck Kim Milyoner Olmak İster?'de 1 milyon dolar kazandı
Ünlü oyuncu Ben Affleck, bu hafta ABD'de yayımlanan "Kim Milyoner Olmak İster?" yarışmasına konuk olarak katıldı ve 1 milyon dolarlık büyük ödülün sahibi oldu.
53 yaşındaki Oscar ödüllü oyuncu Ben Affleck, "Jeopardy!" yarışmasının şampiyonlarından Jamie Ding ile birlikte yarışarak büyük ödüle ulaştı. Affleck, kazandığı 1 milyon dolarlık ödülün tamamını yardım amacıyla kullanacağını açıkladı.
Ödülün, Affleck'in 2010 yılında kurucu ortakları arasında yer aldığı Doğu Kongo Girişimi'ne (Eastern Congo Initiative) bağışlanacağı belirtildi. Söz konusu kuruluş, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin doğusunda yaşayan halka destek sağlamayı amaçlayan kar amacı gütmeyen bir Amerikan organizasyonu olarak faaliyet gösteriyor.
FİNAL SORUSUNDA TELEFON JOKERİ
Affleck ve Ding, Jimmy Kimmel'in sunuculuğunu yaptığı ABC ekranlarında yayımlanan yarışmanın son bölümünde 1 milyon dolarlık final sorusuyla karşı karşıya kaldı. İkiliye, "Yıllık Şükran Günü geleneğinde, bunlardan hangisi hariç hepsi bir ABD başkanı tarafından affedilen hindi isimleridir?" sorusu yöneltildi.
Şıklarda "Fıstık Ezmesi ve Reçel", "Patates Kızartması ve Patates Püresi", "Makarna ve Peynir" ile "Spagetti ve Köfte" seçenekleri yer aldı.
Final sorusunda telefon jokerini kullanmaya karar veren Affleck ve Ding, Ding'in uzun yıllardır bilgi yarışmalarında birlikte çalıştığı Stephen Morrison'ı aradı.
Sunucu Jimmy Kimmel ise ikiliye hALA "Sunucuya Sor" joker haklarının bulunduğunu hatırlattı. Bunun üzerine Affleck önce esprili bir dille Morrison'ı aramaya devam etmeleri gerektiğini söylese de daha sonra karar değiştirerek Kimmel'in fikrine başvurmanın daha doğru olacağını ifade etti.
Kimmel'in, "İstemiyorsanız size hiçbir fikrimi söylemek zorunda değilim" sözleri üzerine Affleck, sunucunun özellikle yemek kültürü ve güncel olaylar konusunda bilgili olduğunu belirterek bu sorunun cevabını bilebileceğini söyledi.
Bunun üzerine Kimmel, doğru cevabın D şıkkı "Spagetti ve Köfte" olduğunu düşündüğünü ifade etti.
DOĞRU ŞIKKI SEÇTİLER
Tahminini esprili bir dille dile getiren Kimmel, Donald Trump'a gönderme yaptı. Affleck de Kimmel'in bu soruya en doğru tahmini yapabilecek kişilerden biri olduğunu söyledi.
Kimmel'in tahminine rağmen işi şansa bırakmak istemeyen Affleck ve Ding, telefon jokerini de kullandı. Ancak Stephen Morrison doğru cevabı tahmin edemedi. Bunun üzerine ikili, son kararlarını Kimmel'in önerisi doğrultusunda vererek D şıkkını işaretledi.
1 MİLYON DOLARLIK BÜYÜK ÖDÜL
Seçimin doğru çıkmasıyla Affleck ve Ding, 1 milyon dolarlık büyük ödülü kazandı. Doğru cevabın açıklanmasının ardından stüdyoda konfeti yağarken, ikili büyük sevinç yaşayarak birbirine sarıldı.
