Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

‘Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan hakim karşısına çıkan Atilla Taş kendini savundu

Şarkıcı Atilla Taş, sosyal medyadan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla 8 yıl 2 aya kadar hapis talebiyle hakim karşısına çıktı. Duruşmanın ardından açıklama yapan Taş, "Ne olursa olsun eleştiririz ama Cumhurbaşkanı'na hakaret etmem. Bu ülkenin Cumhurbaşkanıdır, saygı duyacağız" diyerek kendini savundu.

Kaydet
a- | +A

Şarkıcı Atilla Taş'ın, sosyal medya hesabından 2021 yılının Ağustos ve Aralık aylarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içerikli sözler yazdığı iddiasıyla zincirleme şekilde ‘Cumhurbaşkanına alenen hakaret' suçundan 1 yıl 5 ay 15 günden 8 yıl 2 aya kadar hapis talebiyle yargılanmasına başlandı. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuksuz sanık Atilla Taş ve avukatı hazır bulundu.

‘Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan hakim karşısına çıkan Atilla Taş kendini savundu - 1. Resim
Başlık Resmi‘Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan hakim karşısına çıkan Atilla Taş kendini savundu - 1. Resim

“BU ÜLKENİN CUMHURBAŞKANI, SAYGI DUYMAK ZORUNDAYIM”

Duruşmada savunma yapan sanık Taş, bazı art niyetli kişilerin ideolojik olarak fikirlerinden hoşlanmayabileceğini ancak bu kişilerin eski tweetlerine bakarak ‘bu adama nasıl zarar veririz' şeklinde düşündüğünü söyleyerek, ‘'Cumhurbaşkanı, fikirlerini beğenelim veya beğenmeyelim bu ülkenin Cumhurbaşkanıdır. O bayrak için bile saygıyı hak eder, saygı duymak zorundayım. Asla böyle bir fikrim ve düşüncem olmamıştır. Kendisine makamından ötürü de saygı duyuyorum. Olay tarihinde faiz indirimi nedeniyle dolarda ani bir yükseliş yaşandı, sonra merkez bankasının müdahalesiyle ani bir düşüş yaşandı. Cumhurbaşkanı olaya ilişkin açıklama yapıyordu, ben de bu açıklamalarına karşı ifade özgürlüğü kapsamında durum tespiti yaptım. Söz konusu paylaşımlarda hakaret içerikli bir söz bulunmamaktadır. 21 Aralık 2021 tarihli paylaşım da Cumhurbaşkanı'na yönelik değildir, ekonomi bürokratlarına yöneliktir. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum'' şeklinde konuştu.

AVUKATI BERAATINI İSTEDİ

Sanık avukatı ise Cumhurbaşkanı'na yönelik herhangi bir hakaretin söz konusu olmadığını söyleyerek mahkemeden müvekkilinin beraatını talep etti.

‘Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan hakim karşısına çıkan Atilla Taş kendini savundu - 2. Resim
Başlık Resmi‘Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan hakim karşısına çıkan Atilla Taş kendini savundu - 2. Resim

DURUŞMA ERTELENDİ

Ara kararını açıklayan mahkeme, eksik hususların giderilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

“CUMHURBAŞKANINA HAKARET ETMEM”

Duruşmanın ardından salon önünde konuşan Taş, ‘'Söyleyecek bir şey yok, ne olursa olsun eleştiririz ama Cumhurbaşkanı'na hakaret etmem. Bu ülkenin Cumhurbaşkanıdır, saygı duyacağız'' ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME
Usta oyuncu Sumru Yavrucuk
HABER

Usta oyuncu Sumru Yavrucuk 'Emniyet müdürü' oldu

Polat çiftinin 31 şirketine ait mal varlığının kamuya geçirilmesi talebi
HABER

Polat çiftinin 31 şirketine ait mal varlığının kamuya geçirilmesi talebi

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Magazin
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.