Dilan Polat’ın avukatı konuştu, şirketlerin yıllık cirosunu ve ödedikleri vergiyi ilk kez açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Dilan Polat’ın avukatı konuştu, şirketlerin yıllık cirosunu ve ödedikleri vergiyi ilk kez açıkladı

MAGAZİN Haberleri  / Haber Merkezi

Vergi kaçırdıkları ve kara para akladıkları iddiasıyla son dönemde gündemden düşmeyen Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın avukatı, Polat ailesine ait olan şirketlerin yıllık ödedikleri verginin ne kadar olduğunu açıkladı.

Lüks yaşantısına dair yaptığı sosyal medya paylaşımlarıyla çok konuşulan Dilan Polat’ın, eşi Engin Polat ile birlikte kara para akladıkları öne sürülmüştü. İddialar sonrası Dilan Polat, “Bu ülkede devlet var, devletten büyük değilsiniz siz” diyerek sitem etmişti. Polat çiftinin mali işler avukatı ise bugün katıldığı programda vergi kaçırma iddiaları hakkında konuştu. 

“7 MİLYONA YAKIN VERGİ ÖDENMİŞTİR”

TV8 ekranlarında yayınlanan 2. Sayfa programına konuk olan Dilan ve Engin Polat çiftinin mali avukatı Ahmet Gün, Polat ailesine ait şirketlerin 2022 yılındaki cirosunu ve tahmini ödedikleri vergi miktarını açıkladı. 

Avukat Gün yaptığı açıklamada, “Çiftin ne kadar vergi ödediğini net olarak bilmiyorum. 4 firması var, bunların dokümanlarını görmem lazım. Tahmini olarak 2022 yılında 7 milyona yakın vergi ödemiştir. Türk vergi sistemi, gerçek vergi geliriyle hesaplanıyor. Konuşulanlar değil, deftere yazılanlar hesaplanır. Nereden baksan 2022 yılında cirosu 100 milyon liradır” dedi. 

Dilan Polat’ın avukatı konuştu, şirketlerin yıllık cirosunu ve ödedikleri vergiyi ilk kez açıkladı

“2023 YILI İÇİN İNCELENİYORUZ”

Gün, açıklamasının devamında ise “Şu an afaki konuşuyorum net değil. Eğer gerçek gelir yanlış yazıldıysa vergi müfettişi bunu ortaya çıkarır. Biz şu an 2023 yılı için inceleniyoruz. Bu verginin az ya da çok olduğu söylenmesi de hukuki değil” ifadelerini kullandı.

“VERGİ İNSANIN MAHREMİYETİDİR”

Canlı yayına daha sonra iddiaların odağındaki Dilan Polat da katıldı. Polat, “Bu bir algı operasyonudur. 7 milyon vergi çok az diyorlar. Biz her zaman yeni gelenle yeni kazanca yatırım yapmış insanlarız. Bize para geldikçe diğer markalarımızı açtık. Bunlar birbirlerini dengeliyor. Hangi iş insanının ödediği vergiyi gördünüz? Vergi insanın mahremiyetidir. Zaten başımızda az mı dert var, bir de bunlarla mı uğraşacağım…” dedi.

Dilan Polat’ın avukatı konuştu, şirketlerin yıllık cirosunu ve ödedikleri vergiyi ilk kez açıkladı

Dilan Polat, Dubai’ye kaçacağı söylentilerine ise “Ülkemde olmaktan mutluyum. Ben niye kaçacağım? Benim Dubai’de şirketim kuruluyor. Ben büyüyorum. Ülkeme döviz getirmekten mutluyum. Ülkemi ve vatanımı seviyorum” şeklinde cevap verdi.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...