Gazze'de 'ateşkes' isteyen Angelina Jolie'ye babasından sert tepki

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı, HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Gazze'de 'ateşkes' isteyen Angelina Jolie'ye babasından sert tepki

MAGAZİN Haberleri  / Anadolu Ajansı, HABER MERKEZİ

Dünyaca ünlü oyuncu Angelina Jolie'nin Gazze için yardım ve ateşkes çağrısında bulunması, babası Jon Voight tarafından eleştirildi. Voight, kızının çatışmalara ilişkin tutumundan dolayı 'hayal kırıklığına uğradığını' belirtti ve Amerikan bayrağının önünde çektiği videoda "İsrail ordusu toprağını, halkını korumalıdır" dedi.

Dünyaca ünlü oyuncu Angelina Jolie, İsrail'in 27 Ekim'den bu yana devam eden Gazze saldırılarına dair geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulundu. 

İlk paylaşımında 20 yıldır mültecilerle ilgili çalışmalar yürüttüğünü ve yerinden edilen insanlarla ilgilendiğini belirten Jolie, "Yakıt ve su yardımının reddedilmesi, toplu olarak bir halkı cezalandırıyor. İnsanlık acil ateşkes talep ediyor. Filistinlilerin ve İsraillilerin hayatları ve dünya çapındaki tüm insanların hayatları eşit derecede önemlidir" ifadelerini kullandı.

Jolie, "İsrail'de yaşananların bir terör eylemi olduğunu" ancak bunun 'Gazze'deki sivil halkın bombalanması sırasında kaybedilen masum hayatları haklı çıkaramayacağını' da sözlerine ekledi.

"GAZZE 20 SENEDİR AÇIK BİR HAPİSHANE"

ABD'li oyuncu ve eski Birleşmiş Milletler (BM) İyi Niyet Elçisi Jolie, ikinci paylaşımında İsrail'in Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıya tepki göstererek ateşkes çağrısında bulundu. Ünlü oyuncu, Gazze'nin son 20 senedir açık hapishane olduğunu ve bugün hızlı bir şekilde toplu mezara dönüştüğünün altını çizerek, "Dünya olup bitenleri izlerken ve birçok devletin aktif desteğiyle, milyonlarca Filistinli sivil, uluslararası hukuka aykırı olarak gıda, ilaç ve insani yardımdan mahrum bırakılırken toplu halde cezalandırılıyor ve insanlıktan çıkarılıyor" dedi.

JOLIE'YE BABASINDAN ELEŞTİRİ

Jolie'nin babası olan ABD'li oyuncu Jon Voight, sosyal medya platformu X'ten yayımladığı videoda, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Amerikan bayrağının önünde çektiği videoda Voight, İsrail ve Filistin'den "Yahudiler için kutsal topraklar ve Tanrı'nın toprakları" olarak bahsederek, "İsrail ordusu toprağını, halkını korumalıdır. Bu bir savaş. Sol kesimin düşündüğü gibi medeni bir şekilde ilerleyemez" dedi.

Voight ayrıca, kızı Jolie'nin daha önce sosyal medyasından yaptığı paylaşımlarda Gazze'nin 'toplu bir mezar' haline geldiğini ifade ederek açıklamalarda bulunmasına tepki gösterdi.

Voight, "Kızımın da çoğu kişi gibi Tanrı'nın onurunu, Tanrı'nın gerçeklerini anlamamış olması beni hayal kırıklığına uğrattı" ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
Kaynak: Anadolu Ajansı, HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...