MASAK'ın soruşturmasında Dilan-Engin Polat çiftine ait 22 milyon 372 bin TL'ye el konuldu

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

MAGAZİN Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Haklarında ‘vergi kaçırma’ ve ‘kara para aklama’ gibi iddialar nedeniyle MASAK tarafından soruşturma başlatılan Dilan-Engin Polat çiftine ait 15 iş yerinde arama yapıldı. Zanlıların şirketlerinde yapılan aramaların ardından bugün Anadolu Adliyesi 8. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla şirketlere ait 22 milyon 372 bin liraya el konuldu.

Lüks yaşantılarını sosyal medyada gözler önüne seren Dilan Polat ile eşi Engin Polat'ın MASAK raporu sonrası tüm mal varlıklarına el konmuş, yurt dışı çıkış yasağı getirilmişti. Son olarak çifte ait iş yerlerinde maliye ve polis ekiplerince arama yapıldı.

Dün sabah saatlerinde yapılan aramanın ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Dilan Polat ve Engin Polat'ın şirketlerine ait olan 22 milyon 372 bin liraya el konulmasını talep etti.

22 MİLYON 372 BİN LİRAYA EL KONULDU

Talebi değerlendiren 8. Sulh Ceza Hakimliği, 22 milyon 372 bin liraya el konulmasına karar verdi.

DİJİTAL MATERYALLERE DE EL KONULDU

Dün sabah saatlerinde Engin Polat ve Dilan Polat’a ait 15 adres için arama kararı verilmesinin ardından Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 15 adreste arama yapıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı kararı ile adreslerdeki dijital materyallere el koyma kararı verildi.

MASAK RAPOR HAZIRLADI

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), haklarında kara para aklama ve vergi kaçırma gibi birçok iddia ortaya atılan Polat çifti hakkında rapor hazırlamıştı. Raporda Dilan Polat ve akrabalarının şirketlerinin tek elden yönetildiği ve bu şirketlerde para aklanıyor olabileceği iddialarına yer verilmişti. Ayrıca raporda, şirketler arasında şaibeli ilişkiler bulunduğu ve naylon fatura keserek vergi matrahının azaltılmaya çalışıldığı da belirtilmişti.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu şüphelilerin mal varlıklarına el konulduğu ve yurt dışına çıkışlarının yasaklandığı bildirilmişti.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Engin Polat ve Dilan Polat ile diğer şüpheliler hakkında ihbarda bulunulması üzerine soruşturma başlatıldığı kaydedilmişti.

Açıklamada, “Cumhuriyet Başsavcılığımıza Engin Polat, Dilan Polat ve diğer şüpheliler hakkında ihbarda bulunulması üzerine şüpheliler hakkında 5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu’na muhalefet, 7258 sayılı Kanun’a muhalefet suçlarından soruşturma işlemlerine başlanılmıştır. Yürütülen soruşturma kapsamında şüpheliler hakkında Yurt Dışına Çıkış Yasağına ilişkin Adli Kontrol Tedbiri uygulandığı, ayrıca CMK 128. Madde kapsamında şüphelilerin tüm mal varlıklarına el konularak dosya hakkında kısıtlılık kararı verilmiştir. Soruşturma kapsamında maddi gerçeğin her yönüyle açığa çıkarılması amacıyla gereken işlemler titizlikle sürdürülmektedir” ifadelerine yer verildi.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...