Neşet Ertaş filminin yapımcısı Mustafa Uslu: Çok sevdiğim ülkemi terk ediyorum

Düzenleyen: / Kaynak: 2. Sayfa
- Güncelleme:
Neşet Ertaş filminin yapımcısı Mustafa Uslu: Çok sevdiğim ülkemi terk ediyorum

Magazin Haberleri  / 2. Sayfa

‘Müslüm’, ‘Ayla’, ‘Cep Herkülü: Naim’ gibi biyografik filmlerle tanınan yapımcı Mustafa Uslu, maddi anlamda zor günler geçiriyor. 4.5 milyon dolar harcadığı Neşet Ertaş’ın hayatını anlatan filmine mahkeme kararıyla yasak gelen Uslu borç batağında. İcralık olan ve çocuklarının okul taksitini ödemekte zorlanan yapımcı yurt dışına taşınacağını “Çok sevdiğim ülkemi ailemle beraber terk etmeye karar verdim” sözleriyle açıkladı.

Türk halk ozanı Neşet Ertaş’ın hayatını konu alan ve Mustafa Uslu’nun yapımcılığını üstlendiği ‘Garip Bülbül Neşet Ertaş’ adlı sinema filmi, ailenin ‘kişilik haklarını ihlal ettiği’ gerekçe gösterilerek mahkeme kararıyla yasaklanmıştı. Uslu’nun 4.5 milyon dolar (yaklaşık 130 milyon TL) harcadığı filmin vizyona girmemesi kendisini zora soktu. Ünlü yapımcı, oyuncu eşi Sinem Uslu ve çocuklarıyla birlikte yurt dışına taşınma kararı aldı. 

Neşet Ertaş filminin yapımcısı Mustafa Uslu: Çok sevdiğim ülkemi terk ediyorum - 1. Resim

“ÜZGÜN VE BOYNU BÜKÜK GİDİYORUZ”

Magazin programı 2. Sayfa’ya içini döken Mustafa Uslu yaşadıklarını anlattı. 5 yılda çekilen film için 138 milyon lira harcayan Uslu, bankadan çektiği krediyi ödeyemediğini, çocuklarının okul taksitlerini vermekte zorlandığını şu sözlerle açıkladı:

“Türkiye’de film çekmek çok zor iş. Neşet Ertaş filmine 4.5 milyon dolar harcamıştık. Rahmetli Neşet Ertaş’ın mirasçıları kişilik haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle dava açtı. Maalesef davanın görüldüğü mahkeme tarafından filmimiz dahi izlenmeden, bilirkişi raporu dahi alınmadan vizyona girmesi engellendi. Bu sebeple bankadan film için çekmiş olduğumuz kredi borçlarımı ödeyemedim, icralık oldum. Serdar Ortaç’ın kumar borcunu 7 defa yapılandıran banka benim isteğimi maalesef kabul etmedi.”

Üzülerek bu kararı aldıklarını belirten Uslu, sözlerinin devamında ise “Çocuklarımın okul taksitini dahi ödemekte zorlanıyorum, kiralık arabaya biniyorum. Çok sevdiğim ülkemi ailemle beraber terk etmeye karar verdim. Üzgün ve boynu bükük gidiyoruz. Almanya’da yaşayacağız. Bundan sonraki hayallerimizi orada gerçekleştirmeye çalışacağız, hoşçakalın” şeklinde konuştu. 

Düzenleyen:  - Magazin
Kaynak: 2. Sayfa
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Cengiz Özpolat 26 Şubat 2024 00:43

Iyi bir karar lütfen dönüs bileti almayi gideceginiz yerde kalin

Sonraki Haber Yükleniyor...