Nusret'e İngiltere'de şok! Restoranını bastılar

Düzenleyen:
- Güncelleme:

MAGAZİN Haberleri

'Salt Bae' lakaplı ünlü etçi Nusret Gökçe'nin Londra'daki restoranı, aktivistlerin gazabına uğradı. Bir grup hayvan hakları savunucusu, restoranı basıp 1 saat boyunca masaları işgal etti. Kriz, çalışanların grubu dışarı atmasıyla son buldu.

İngiltere'de aktivistler bu defa Nusr-Et'i hedef aldı. 'Animal Rebellion' adlı hayvan hakları savunucusları, Londra'nın merkezindeki Knightsbridge'de yer alan Nusret Gökçe’ye ait et restoranına baskın yaptı.

RESTORAN ÇALIŞANLARI, EYLEMCİLERİ DIŞARI ATTI

Dün yerel saatle 18.00 sularında aktivistler, önceden rezerve edilmiş masalara oturdu. Grup, Nusr-Et'i "bozuk bir sistemin simgesi" olduğu için hedef aldıklarını savundu. Yaklaşık 1 saat süreyn eylem, aktvisitlerin personel tarafından dışarı atılmasıyla son buldu.

Nusret'e İngiltere'de şok! Restoranını bastılar

NUSR-ET'E ALTIN KAPLAMALI BİFTEK TEPKİSİ

Daha sonra Animal Rebellion tarafından olayla ilgili açıklama yapıldı. "Bitki bazlı bir gıda sistemi" çağrısında bulunan grup üyesi Ben Thomas "Nusr-Et gibi gibi restoranlar bozuk bir sistemin simgesi. Şu anda İngiltere'de iki milyon insan gıda bankalarına bel bağlarken 'influencer' (sosyal medya fenomeni) şefler altın kaplama biftekleri bin sterlinin üzerinde satıyor" dedi.

Nusret'e İngiltere'de şok! Restoranını bastılar

MICHELIN YILDIZLI RESTORANI DA KARIŞTIRDILAR

Aktivistlerin gün içindeki eylemi Nusr-Et'le de sınırlı kalmadı. Animal Rebellion üyeleri, Manchester'daki Michelin yıldızlı 'Mana' adlı restoranda da benzer bir eylem düzenledi. Manchester Polisi, 14 kişinin ağırlaştırılmış suç şüphesiyle gözaltına alındığını bildirdi. Ancak şahıslar, kefaletle serbest bırakıldı.

"BİZİ DEĞİL, FAST-FOOD ZİNCİRLERİNİ PROTESTO ETSİNLER"

Mana restoranı yetkilileri, protestocuların "Covid-19 ve devam eden enerji krizinden ekonomik olarak zaten zarar görmüş küçük bir işletmenin işleyişini sekteye uğrattığını" ifade etti. İşletme sahibi Simon Martin "Protestocuların neden kurumsal bir fast-food zinciri yerine sürdürülebilirliğe ve hayvan refahına öncelik veren bir restoranı seçtikleri konusunda kafamız karıştı" dedi.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...