MasterChef jürisi Somer Sivrioğlu’nun yargılandığı davada yeniden keşif kararı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
MasterChef jürisi Somer Sivrioğlu’nun yargılandığı davada yeniden keşif kararı

Magazin Haberleri  / Anadolu Ajansı

Beşiktaş'ta, restoranının önündeki istinat duvarının çökmesi sonucu 1 kişinin ölmesi ve 1 kişinin de yaralanmasına ilişkin şef Somer Sivrioğlu'nun da aralarında bulunduğu 7 sanığın yargılandığı davada bir gelişme yaşandı. Mahkeme, olay yerinde yeniden keşif yapılmasını kararlaştırdı.

MasterChef jüri üyesi Somer Sivrioğlu'nun Etiler'deki restoranının istinat duvarı çökmesi sonucu bir kişi hayatını kaybetmişti. 22,5 yıla kadar hapsi istenen Somer Sivrioğlu'nun yargılandığı davada, mahkeme olay yerinde yeniden keşif yapılmasına karar verdi.

İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Kazim Evirgen katılırken diğer sanıklar Somer Sivrioğlu, Sakine Öçal ile Kadri Berk Cemal ise gelmedi. Taraf avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Sarıyer Lisanslı Harita Kadastro Bürosu'ndan (LİHKAB) olay yerindeki istinat duvarı ile restoranın sınırlarını gösteren haritanın gönderildiği kaydedilen duruşmada sanık Evirgen'in savunması alındı.

Evirgen, 5 yıl önce mülk sahiplerinden kiraladığı dava konusu yeri daha sonra diğer sanıklara restoran işletmesi olarak kiraya verdiğini söyledi.

MasterChef jürisi Somer Sivrioğlu’nun yargılandığı davada yeniden keşif kararı

"BELEDİYENİN SORUMLULUK ALANINDA"

Yıkılan duvarın bu gayrimenkulün sınırları içinde olmadığını savunan Evirgen, herhangi bir işlem yapmadığını iddia ettiği duvarın belediyenin sorumluluk alanında olduğunu öne sürdü.

Müdahillerin avukatı Nisa Serin ise Tapu Kadastro Müdürlüğü ve LİHKAB'dan gelen haritalara göre duvarın özel mülkiyet alanında kalmadığı şeklinde bir izlenim oluşsa da işletme tarafından dış bahçenin istinat duvarı olarak fiili olarak kullanıldığını kaydetti.

YENİDEN KEŞİF YAPILACAK

Mahkeme heyeti, dava dosyasına giren LİHKAB haritası doğrultusunda bir üye hakimin katılımıyla olay yerinde 29 Ocak'ta yeniden keşif yapılmasına karar verdi.

Keşfin ardından istinat duvarının özel mülkiyet alanında kalıp kalmadığına ilişkin birer harita ve inşaat mühendisinden bilirkişi raporu aldırılmasına hükmeden heyet, duruşmayı erteledi.

MasterChef jürisi Somer Sivrioğlu’nun yargılandığı davada yeniden keşif kararı

22 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 21 Mayıs 2022'de Etiler Mahallesi Nispetiye Caddesi'nde bir restoranın önündeki istinat duvarının çöktüğü anlatılıyor.

Çökme nedeniyle 1 kişinin öldüğü, 1 kişinin de yaralandığı belirtilen iddianamede, sanıkların bahçe duvarının çökmesiyle kişilerin ölümünü veya yaralanmasını öngörebilecek durumda olmalarına rağmen ruhsatlandırma, bakım, tadilat, onarım veya güçlendirme işlemlerini yaptırmadan duvarı kullanmaya devam ettikleri aktarılıyor.

İddianamede, sanıkların dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı hareketleri sonucu müşteki Baha Eddin Ali Hafez Shanableh'in yaralanmasına, Ahmad Muhammed Salem Lubbad'ın ise ölümüne neden oldukları kaydedilerek, sanıklar Somer Sivrioğlu, Sakine Öçal, Gülay Kula, Sevinç Kula, Mehmet Levent Kula, Kazım Evirgen ve Kadri Berk Cemal'in "bilinçli taksirle bir veya birden fazla kişinin ölümüne veya yaralanmasına neden olma" suçundan 2 yıl 8'er aydan 22 yıl 6'şar aya kadar hapsi isteniyor.

Düzenleyen:  - Magazin
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...