Umut Akyürek korku dolu anları anlattı: 1999 depreminden 10 kat daha şiddetliydi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Umut Akyürek korku dolu anları anlattı: 1999 depreminden 10 kat daha şiddetliydi

MAGAZİN Haberleri

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde 10 ili etkileyen depremlerde vefat sayısı 16 bini geçti. Depremin etkilediği Adana’da korku dolu anları yaşayan sanatçı Umut Akyürek, “1999 depremini de yaşamış biri olarak çok rahat söyleyebilirim ki ondan 10 kat daha şiddetliydi ve çok uzun sürdü” dedi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler esnasında Adana'da olan Umut Akyürek, o anları anlattı.Depreme eşiyle ve kızıyla birlikte yakalanan Akyürek, Instagram sayfasından paylaşım yaptı.

“10 KAT DAHA ŞİDDETLİYDİ VE ÇOK UZUN SÜRDÜ”

1999 yılında meydana gelen Marmara depremini de yaşadığını söyleyen sanatçı hissettiklerini şu sözlerle aktardı:

“Arkadaşlar deprem gecesi Adana’daydık eşim ve kızımla, videoyu çeken de Melek Bal. Yalnız çok önemli bir detay var kimse bahsetmiyor herhalde şoktan. İlk deprem, sabah 04.17’de oldu, yaklaşık bir buçuk dakika sürdü .1999 depremini de yaşamış biri olarak çok rahat söyleyebilirim ki ondan 10 kat daha şiddetliydi ve çok uzun sürdü. Şehadet getirip çaresizce ölümü bekledik. Ve işte bahsettiğim detay, bir beş dakika sonra ikinci bir deprem daha oldu. 04.30’a doğru aynı şiddette ama daha kısa, ondan kimse bahsetmiyor. Bu video ise öğlen 13.30’da yaşadığımız 7,6’lık deprem. Çok ama çok korkunçtu panik atak hatası oldum. Allah bir daha bu millete deprem yüzü göstermesin.”

Umut Akyürek korku dolu anları anlattı: 1999 depreminden 10 kat daha şiddetliydi

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...