Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Politika
  3. MHP'den Nevruz kurultayı
Politika

MHP'den Nevruz kurultayı

Son Güncelleme: 20 Mart, 2015 - 18:20
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
 MHP'den Nevruz kurultayı
Fotoğraf Başlığı MHP'den Nevruz kurultayi

Semih Yalçın, "İster 'iktidar kurultayı' ister 'Nevruz kurultayı' diyelim, kurultayda verilecek mesajlar 7 Haziran'a atıf olacak" dedi.

Kaydet
a- | +A
MHP 11. Olağan Büyük Kurultayı yarın gerçekleştirilecek. Ankara Arena Spor Salonu'nda "Bizimle Yürü Türkiye" sloganıyla düzenlenecek olan kurultay, saat 10.00'da başlayacak. Hazırlıkların tamamlanmak üzere olduğu salonda MHP Genel Başkan Yardımcıları Tuğrul Türkeş, İsmet Büyükataman, Semih Yalçın ile Mevlüt Karakaya çalışmaları yerinde takip etti. Hazırlıklar konusunda İHA muhabirine bilgi veren MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Artık son noktasındayız, hazırlıklar bitmek üzere" dedi.

Bugüne kadarki süreçte MHP'nin il ve ilçe kongrelerini yaparak kurultaya hazır hale geldiğini belirten Yalçın, "Yarın Sayın Genel Başkanımızın Türkiye'ye, Türk milletine vereceği mesajlarla birlikte hazır haldeyiz. Yine yarın 7 Haziran'daki o iktidarı karşılayacak ve iktidar sonrası görev alacak kadroyu Ankara'da hep birlikte seçeceğiz. Üstüne üstlük Nevruz gibi önemli bir günde bunu gerçekleştirmemiz gelecekle alakalı olarak ümitvar olmamızdan kaynaklanıyor" şeklinde konuştu.

Nevruz'u "yenibahar", "uyanış", "diriliş" kelimeleriyle tanımlayan Yalçın, "Yani biz de burada 13 yıllık bir tahribatı yapmış, bu ülkeye fetret devrini yaşatmış bir iktidardan kurtulmanın yollarını arayan bir siyasi hareket olarak yeni kadroları seçeceğiz. Yani vatan evlatlarının kanını emenleri oradan uzaklaştıracak kişileri yarın burada hep birlikte tespit edeceğiz. Kongrenin önemi oradan kaynaklanıyor. Hem kurultay hem de seçime hazırlık noktasında eş zamanlı olarak yapmamız zaten mensuplarımız içerisinde çok ciddi anlamda bir hareketlilik sağladı. Yani bu hareketliliği 7 Haziran'a taşımanın gayreti içerisindeyiz" dedi.

"TÜRK MİLLİYETÇİLERİ NE DİYOR' ONA KULAK KESİLSİNLER"

Yarın Diyarbakır'da düzenlenecek Nevruz kutlamalarına ilişkin değerlendirme yapan Yalçın, "O gündemle bizim gündemimiz aynı olamaz. Bugüne kadar sözde çözüm süreci altında bu milleti kandırıp İmralı'daki caniyi bir siyasi muhatap haline getirenler orada ne söyleneceğine dikkat etsinler" dedi.

"MHP bu noktada HDP ile karşılaştırılamaz" diyen Yalçın, şunları kaydetti:

"Bizi aynı düzlemde savaşır, birbiriyle mücadele eder halde kimsenin göstermemesi lazım. Artık 'Ankara'da bu aziz millet biraz da Türk milliyetçileri ne diyor' ona kulak kesilsinler istiyoruz. Çünkü burada önemli şeyler söylenecek, yarın önemli vaatlerde bulunacağız. İmralı'daki bebek katilinin söz ve söylemlerinin işe yaramadığını bugüne kadar hep birlikte müşahede ettik. 6 yıldır çözüm sürecinden bahseden siyasi iktidar bundan nemalanmakta, bundan oy devşirmeye çalışmakta, sözde çözüm süreci bizim kökten reddettiğimiz bir husustur. Dolayısıyla orada ne söylendiği bizi ilgilendirmiyor. Biz kendi yolumuza bakacağız. İktidarın PKK'yla veya HDP'yle yaptığı işbirliğini bu millete anlatacağız. Beraber yaptıkları tahribatı, bu ruh ikizlerinin bundan sonra da ne yapmaya çalıştığını bu millete anlatacağız ve bunların ortadan kaldırılabilmesi için iktidarı talep edeceğiz. Bizim yarın yapmak istediğimiz budur."

"KURULTAYA ÖZEL CD HAZIRLANACAK"

Yalçın, MHP 11. Olağan Büyük Kurultayı'na sanatçıların da aralarında bulunduğu çok özel misafirlerin davet edildiğini dile getirerek, "Kurultaydaki gündem ağırlama noktasında fazla uzun sürmeyecek, hemen kongreye geçilecek. Kongre yarın bitmek zorunda, bir günlük bir program yaptık. Yarın hem genel başkanımızın seçimi hem de MYK ve MDK'nın seçimi gerçekleşecek" dedi.

Hazırlıklar noktasında bir eksiğin bulunmadığını anlatan Yalçın, "Bizimle yürü Türkiye"nin ana slogan olacağını belirterek, "Şu ana kadar kesinleşmiş 6 yeni seçim müziğimiz var. Bu müzikler yarın çalınacak. Bu sayı 10'a kadar çıkacak. Hem kongreye hem 7 Haziran'a özel müzik CD'si hazırlanacak. Bu yeni şarkılarla seçim meydanına da ineceğiz" ifadelerini kullandı.

"KURULTAY'DAN ÇIKACAK İRADE 7 HAZİRAN'I ŞEKİLLENDİRECEK"

Kurultaydan çıkacak iradenin 7 Haziran'ı şekillendireceğini vurgulayan Yalçın, "Yarın burada toplanan irade, onların oluşturduğu ruh millet nezdinde 7 Haziran'ı şekillendirecek. Çünkü buradaki kadrolar sahaya inecek, milletin karşısına geçerek MHP'nin politikasını anlatacak" dedi.

"Ne kadar Cumhurbaşkanı kaçak sarayında, valileri, koruyucuları, muhtarları çağırarak beyin yıkamaya çalışırsa çalışsın doğruları biz söyleyeceğiz" diyen Yalçın, şöyle devam etti:

"Artık 7 Haziran'da AKP'nin iktidar olamayacağını hep birlikte müşahede edeceğiz. Bunun en önemli habercisi geçmişte 30 Mart seçimlerindeki kaybı olmuştu. Anket şirketleriyle o kaybı saklamaya çalıştılar ama muktedir olamadılar ama o düşüş devam ediyor. 30 Mart'tan sonraki gelişmelerin tümüne bakılırsa hepsi MHP'yi iktidara götüren gelişmelerdir. Olumsuzluk anlamında AKP'yi iktidardan uzaklaştıran gelişmelerdir. Biz bunu görüyoruz, bunu halkın da gördüğüne eminiz. Bizim istediğimiz MHP iktidarının demokratik usuller dairesinde sandıktan çıkmasıdır. Hani 'milletin sine'sinden dediğimiz hadise de budur. Yarın burada verilen Nevruz müjdesiyle 7 Haziran sandığından çıkma yöntemini bulacağız."

"İSTER 'İKTİDAR KURULTAYI' İSTERSE 'NEVRUZ KURULTAYI' DEYİN"

11. Olağan Büyük Kongre tarihinin Nevruz Bayramı'nın bizzat MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından seçildiğini hatırlatan Yalçın, "Tarihi tespit eden bizzat kendisidir, güzel de bir tevafuk olmuştur. Dikkat ederseniz insanları heyecanlandırıyor. O anlamda yarın bir iktidar kongresinin hazırlığını yaşıyoruz. İster 'iktidar kurultayı' ister 'Nevruz kurultayı' diyelim, burada verilen mesajları 7 Haziran'a atıf halinde bilmemiz lazım" dedi.

"ÖNEMLİ OLAN İLGİNİN ÇOK OLMASI"

7 Haziran genel seçimi için MHP'den milletvekili aday adaylığına ciddi anlamda bir rağbet olduğuna dikkat çeken Yalçın, "Hakikaten toplumun her kesiminden MHP saflarına katılmak üzere gelen yoğun bir istek var. Bunlarla ilgili rakamları daha sonra düzenleyeceğimiz basın toplantısıyla duyuracağız. Önemli olan ilginin çok olması. Biz şu anda bunu yaşıyoruz" diye konuştu.

"BAZILARINI GERİ ÇEVİRDİK"

Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ve CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ın oğlu Erkan Haberal gibi isimlerin MHP'den milletvekili aday adayı olmasını değerlendiren Yalçın, "Sadece onlar değil, o değerli insanlar gibi bize başvuran çok değerli insanlar olmuştur. Yani belli isimler üzerinde gitmek yerine bunların tümünü toplu mütalaa etmek lazım. İktidarı ve iktidardaki duruşu doğru olarak görebilenler akın akın MHP'ye geliyor. İsimler üzerinde duracaksak onu daha sonraki dönemde yaparız. MHP'nin mantalitesini benimseyememiş, politikalarını idrak edememiş biraz da farklı cephelerden gelen aday müracaatları da oldu. Bunların sayıları çok cüzi, iki elin parmaklarını geçmez. Bazılarını geri çevirdik. Geri çevireceklerimiz de var. Çünkü kurultay araya girdiği için şu anda bunu gerçekleştirmekle mükellefiz. Kurultaydan hemen sonra bu çalışmalar yapılacaktır" açıklamasında bulundu.
Yazar : TÜRKİYE GAZETESİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 20 Mart, 2015 - 18:20
Haberle İlgili Daha Fazlası
Politika
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
     Gülistan Doku hamile miydi? Eski vali Tuncay Sonel'in ifadesi ortaya çıktı!
    Eski vali Tuncay Sonel'in ifadesi ortaya çıktı!
    Kaydet
  • 2
    Altın vatandaşı ters köşe yaptı! Bir bilezikte 24 bin lira zarar
    Altın vatandaşı ters köşe yaptı!
    Kaydet
  • 3
    Süper Lig'e hangi takımlar yükseldi, Amedspor çıktı mı? İşte son durum
    Süper Lig'e hangi takımlar yükseldi?
    Kaydet
  • 4
    Bakan Uraloğlu müjdeleri sıraladı! 2,5 saatlik yol sadece 18 dakika sürecek
    2,5 saatlik yol sadece 18 dakika sürecek
    Kaydet
  • 5
    400 TL'lik tıraş için 7.100 TL aldı! Turiste kurduğu tuzak yanına kâr kalmadı
    400 TL'lik tıraş için 7.100 TL aldı! Turiste kurdu...
    Kaydet
YAZARLAR
  • Yücel Koç
    Yücel Koç Kırsalı kalkındırarak aile ve nüfusu korumak…
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay Türklüğün tabutluklara sığmayan meşalesi: 3 Mayıs
    Kaydet
  • İrfan Özfatura
    İrfan Özfatura Sadece mavi ve yeşille resmi yapılabilen şehir: Rize
    Kaydet
  • Ferhat  Ünlü
    Ferhat Ünlü Tekno-bilgi çağında istihbarat
    Kaydet
  • Ömer Faruk Bingöl
    Ömer Faruk Bingöl Altında dip görüldü mü?
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Takvimler mayıs, manzara Sibirya...
    Takvimler mayıs, manzara Sibirya...
    Kaydet
  • Binbir hayalle üretti! Maliyeti kurtarmayınca bedava dağıttı
    Binbir hayalle üretti! Maliyeti kurtarmayınca bedava dağıttı
    Kaydet
  • F.Bahçe’yi Brezilyalılar yaktı: Samba oldu bomba
    F.Bahçe’yi Brezilyalılar yaktı: Samba oldu bomba
    Kaydet
  • İran Hürmüz planını açıkladı
    İran Hürmüz planını açıkladı
    Kaydet
  • ASELSAN'dan radikal karar! Logosunu değiştiriyor
    ASELSAN'dan radikal karar! Logosunu değiştiriyor
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Reklam yasağında sosyal medya freni: Fenomen avukatların hesapları incelenecek
Fenomen avukatların hesapları incelenecek
Kaydet
Tüm sistemler TÜRKSAT'a emanet: Türkiye, ‘atomik zaman’da yerli altyapıya geçiyor
Türkiye, ‘atomik zaman’da yerli altyapıya geçiyor
Kaydet
e-Ticaret'te avatar dönemi: Gece uyurken bile satış yapabileceksiniz
Gece uyurken bile satış yapabileceksiniz
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası