Adalet Bakanı Tunç: Milletimiz sivil bir anayasayı hak ediyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Adalet Bakanı Tunç: Milletimiz sivil bir anayasayı hak ediyor

Politika Haberleri

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, milletin demokratik, sivil bir anayasayı hak ettiğini belirterek, bu noktadaki çalışmaların Meclis’in takdirinde olduğunu söyledi.

HABER MERKEZİ ANKARA - Meclis’te dün yemin ettikten sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye İşçi Partisinden Hatay Milletvekili seçilen ve Gezi davası kapsamında tutuklu bulunan Can Atalay’ın tahliyesine ilişkin bir soruya “Onunla ilgili yargı süreci devam ediyor. TBMM Başkanlığına başvurular var, elbette Meclis Başkanlığı Yargıtay’dan gelecek cevaba göre hareket edecektir” cevabını verdi.

"ÇOK ÖNEML İDÜZENLEMELER YAPILDI"

Anayasa değişikliğine ilişkin soruları da cevaplayan Tunç, şunları kaydetti:

"Hukuk devleti ilkesinin güçlenmesi anlamında, insan hak ve hürriyetlerinin önünde çıkabilecek engelleri kaldırma noktasında elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz. Anayasamızı vesayetçi anlayıştan arındırabilmek, darbeci ruhu ortadan kaldırabilmek için çok önemli düzenlemeler yaptık.

"DESTEK VERMEYE HAZIRIZ"

Anayasamızın yapılış süreci, darbe sonrası yapılması, yapanların darbeci olması bile, anayasa değişikliğine ihtiyaç olduğunu gösteriyor. Milletimiz demokratik, sivil bir anayasayı elbette ki hak ediyor. Temennimiz TBMM’de bütün siyasi partilerimiz bu konuda bir araya gelir, uzlaşır.

Bu sağlanabilirse bu noktadaki çalışmalar Meclisimizin takdirindedir. Adalet Bakanlığı olarak destek vermeye hazır olduğumuz belirtmek istiyorum."

Düzenleyen:  - Politika
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...