Ağır abiler CHP liderine karşı harekete geçti: Kılıçdaroğlu’nun partiye hayrı olmaz

- Güncelleme:
Ağır abiler CHP liderine karşı harekete geçti: Kılıçdaroğlu’nun partiye hayrı olmaz

Politika Haberleri

Seçim mağlubiyetinin ardından değişim tartışmalarının başladığı CHP’de sular durulmuyor. Fokur fokur kaynayan partide, kurultay hesapları seçim yenilgisinin gölgesinde farklı bir boyut kazandı.

FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ - Genel başkanlık koltuğunu bırakmamak için ısrarını sürdüren, Kemal Kılıçdaroğlu, adaylığına karşı çıkan değişimcilerle mücadele ederken bir yandan da partinin ağır abileri ile karşı karşıya geliyor. CHP’nin önemli isimleri Kılıçdaroğlu’nun hareket kabiliyetini kısıtlayabilecek açıklamalara imza atıyor.

Eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, 1 milyon 300 bin kişiye 25 sayfalık mektup yazdı. Kılıçdaroğlu’na da gönderdiği mektupta, son seçimlere Saadet, DEVA, Gelecek ve Demokrat Partili isimlerin de CHP listelerinden seçime girdiğini hatırlatan Karayalçın, CHP’lilere “Oy oranımız, yaklaşık olarak 2011 Haziran seçiminde de yüzde 25, 2023 Mayıs seçiminde de yüzde 25. Hatta son seçimde alınan oy içinde, ne kadar olduğunu kestiremediğimiz; DEVA, Gelecek ve Saadet Partileri ve Demokrat Parti’nin de oyları var. Bu saptamadan sonra ‘Peki, bu niye böyle’ sorusunu sormak gerekiyor. Neden yüzde 40’larda değiliz de yüzde 20’lerdeyiz?” diye sordu. Parti Meclisi (PM) üye sayısını 60’dan 200’e çıkarılmasını öneren Karayalçın, partinin liyakatli insanları yetiştirmesi gerektiğine dikkat çekti. Karayalçın “Partinin patronu, partinin gerçek egemeni olan partilidir. Önce örgütün yapısal değişimi sağlanmalı” dedi. Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı harekete geçen bir diğer isim ise eski Grup Başkan Vekili Kemal Anadol oldu. CHP içinden ve dışından oluşan bir ekiple  9 Eylül’de İzmir’de bir araya geleceklerini açıklayan Anadol,  CHP’nin özüne dönmesi için fikir platformu kuracaklarını belirtti. Anadol, Kılıçdaroğlu’nun Kurultay’da kazanacağını ancak bunun partiye bir hayır getirmeyeceğini kaydederken “CHP’yi kurtarıcılardan kurtarmak lazım. Şahsa bağlı hareket olmaz” diye  konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...