Ağır hezimet alan Altılı Masa dağıldı: Teknik anlamda bu iş birliği bitti

- Güncelleme:
Ağır hezimet alan Altılı Masa dağıldı: Teknik anlamda bu iş birliği bitti

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine Millet İttifakı adıyla giren Altılı Masa, her iki seçimde de aldığı ağır hezimet sonrası dağıldı.

HABER MERKEZİ ANKARA - 28 Mayıs’ın ertesi günü partilerden gelen sert açıklamalar, ittifakın bir daha toplanmamak üzere dağıldığının işareti oldu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmaları durumunda parlamenter sisteme geçmek üzere planlar yapıp, yol haritası belirleyen ittifak, seçim hezimetinin ardından 1 hafta geçmeden tarihe karıştı.

İyi Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Millet İttifakına ilişkin “14 Mayıs genel seçimleri bitti, ittifak tamamlandı. 28 Mayıs itibariyle de seçim ittifakı bitmiştir” derken, İyi Partili Cihan Paçacı da “Bunun adına ‘ittifak’ da diyebilirsiniz, ‘iş birliği’ de diyebilirsiniz; ama şu an itibariyle gündemde iş birliği yapacak herhangi bir konu söz konusu değildir” açıklamasını yapmıştı. İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ise, ittifakın devam edip edilmeyeceği konusunda “Teknik anlamda bu iş birliği bitmiş olsa da stratejik mesele ile ilgili genel başkanımızın yetkili kurumlarla görüşmesi devam ediyor” diye konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da “Millet İttifakı’nın sürekli olması gibi bir konu olmaz. Millet İttifakı bu sefer uzun sürdü” ifadelerini kullandı.

SÖZÜNÜZ KADAR OYUNUZ OLSAYDI…

Öte yandan CHP listelerinden seçime giren küçük ortaklarla ilgili tartışmalar devam ediyor. Gelecek Partili Selçuk Özdağ, 10 vekilin kendilerine hediye edildiği eleştirilerine “Bu vekilliklerin alınması için çok çalıştık. Biz bu vekillikleri anamızın ak sütü gibi hak ettik” dedi. İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Metin Ergün ise, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen’in “İyi Parti’nin ısrarı 15-20 vekile mal oldu” şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi. Ergün, Ekmen’e “Sözünüz kadar oyunuz olsaydı, seçimin sonucu değişirdi” cevabını verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...