AK Parti kaçan oyların peşine düştü

- Güncelleme:
AK Parti kaçan oyların peşine düştü

Politika Haberleri

Tercihini değiştiren yerleri mercek altına alan AK Parti, 81 il ve 922 ilçeyi masaya yatırdı. Oy kaybının en büyük sebebinin ‘ekonomik gelişmeler’ olduğu belirlendi.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - AK Parti önümüzdeki yerel seçimlerde, 2019 yerel seçimlerinde yaşadığı oy kaybını yeniden yaşamamak için saha araştırmalarına ağırlık veriyor. 2019 seçimlerinde AK Parti’nin ya da MHP’nin kazandığı ilçelerin, 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimlerinde neden Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekledikleri araştırılıyor.

Buna göre İstanbul’da Çatalca, Silivri, Eyüp Sultan, Tuzla, Beyoğlu, Üsküdar; Ankara’da Etimesgut ve Mamak; İzmir’de Bergama, Kınık, Aliağa, Bayındır; Antalya’da Kaş, Kepez, Aksu, Serik, Alanya gibi ilçelerin siyasi tercihini neden değiştirdikleri üzerinde duruluyor. Bu çalışma, 81 ilin tüm ilçelerini kapsayacak şekilde yapılıyor.

HİZMETTEN Mİ ADAYDAN MI?

Seçmenin tercihini değiştirmesinin en büyük sebebinin ise ‘ekonomik gelişmeler’ olduğu, araştırmalara yansıyor. 2019 yerel seçimlerinin de detaylı bir analizini yapan AK Parti, ilçelerde alınan oyun illere neden yansıtılamadığını araştırıyor. “Sorun hizmetten mi, adaydan mı, partiden mi kaynaklı?” sorusunun cevabı aranıyor.

RAPOR ERDOĞAN’A  SUNULACAK

AK Parti kaynakları, “Seçimlere henüz 8 ay var. ‘Ortak liste yapılır’ ya da ‘yapılmaz’ demek için daha çok erken ama biz parti olarak her ihtimali değerlendirerek çeşitli simülasyonlar gerçekleştiriyoruz. 2019 yerel seçimlerinin hem detaylı bir analizini hem de o seçimlerin 14 ve 28 Mayıs’taki seçimlerle karşılaştırmalarını yapıyoruz. Önümüzdeki seçimlerde milletimizi CHP zihniyetinden kurtarmak için çaba sarf ediyoruz. Hem 2019’da kaybettiğimiz il ve ilçeleri, hem de CHP’nin elindeki belediyeleri kazanarak, milletimizi AK Parti’nin hizmet anlayışlı belediyeciliği ile buluşturmayı hedefliyoruz. Geçmişte yapılan hataları tekrarlamayarak, doğru adaylar ve doğru kampanyalar ile milletimizin karşısına çıkacağız” dedi.  Çalışmaların tamamlanmasının ardından hazırlanacak raporlar, incelemesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...