Cumhur İttifak'ı genişliyor mu? Fatih Erbakan'dan açıklama geldi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Cumhur İttifak'ı genişliyor mu? Fatih Erbakan'dan açıklama geldi

POLİTİKA Haberleri

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı ziyaret etti. Bu görüşme sonrası Cumhur İttifak'ı genişliyor mu? sorusu gündeme geldi. Ziyaretin ardından Yıldırım ve Erbakan açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen basın toplantısında seçim kararını imzaladı. Seçimler daha önceden dile getirildiği gibi 14 Mayıs'ta yapılacak. Türkiye resmi olarak seçim sürecine girerken, siyaset gündeminde sıcak gelişmeler yaşandı. Bugün AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz'la birlikte Yeniden Refah Partisi genel Merkezine gelerek Fatih Erbakan ile görüştü. 

Cumhur İttifak'ı genişliyor mu? Fatih Erbakan'dan açıklama geldi

Erbakan, Yıldırım ve Yavuz'u kapıda karşıladı

Görüşmenin hemen ardından Yıldırım ve Erbakan Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi önünde açıklamalarda bulundu. 

Cumhur İttifak'ı genişliyor mu? Fatih Erbakan'dan açıklama geldi

"İNŞALLAH BU SEÇİMDE BİRLİKTE YOL YÜRÜRÜZ"

Yıldırım, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Seçim tarihi Anayasaya dayanarak ilan edildi. 14 Mayıs'ta cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri yapılacak. Bundan sonra görev YSK'nın. YSK da gerekli takvimi kamuoyuyla paylaşacak. Yapılacak bu seçimlerin milletimize hayırlar getirmesini diliyorum. Seçim takvimi de netleştikçe partiler arasında görüşme trafiği de yoğunlaşmaya başladı. Bu çerçevede Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi'ni AK Parti adına ziyaret ettik. Önümüzdeki yapılacak seçimlerle ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Çok verimli bir görüşme gerçekleştirdik. İnşallah bu seçimlerde birlikte yol yürüyelim. Tabi ki sayın Genel Başkan Fatih Erbakan ve arkadaşları bu konuda kendi bünyelerinde değerlendirmelerini yapacaklar. Ondan sonra kararlarını kamuoyuyla paylaşacaklardır."

Cumhur İttifak'ı genişliyor mu? Fatih Erbakan'dan açıklama geldi

'EN KISA SÜREDE CEVAP VERECEĞİZ'

Fatih Erbakan ise konuşmasında şunları söyledi: "Yaklaşan seçimler dolayısıyla karşılıklı bir fikir alışverişinde bulunuldu. Kendileri sayın cumhurbaşkanının selamlarını ilettiler. Önümüzde yapılacak olan bu seçimlerde Yeniden Refah Partimizi Cumhur İttifakı'nda görmek istediklerini ifade ettiler. Bizler de yetkili kurullarımızla bu teklifi değerlendireceğiz. Kendilerine de en kısa sürede cevap vereceğiz."

"KENDİMİZ ADAY ÇIKARTIYORUZ"

Geçtiğimiz günlerde 'Seçime üçüncü ittifakla mı gireceksiniz?' sorusuna Fatih Erbakan, "Biz kendimiz Yeniden Refah Partisi olarak seçimlere giriyoruz. Kendimiz aday çıkartıyoruz" cevabını vermişti.

"TEKLİF GELİRSE DEĞERLENDİRİRİZ"

AK Parti, MHP ve BBP'den oluşan Cumhur İttifakı'na, yeni partilerin katılacağı iddiaları gündeme geldi. Anavatan Partisi ile Demokrat Sol Parti'nin ittifaka katılacağını belirtti. DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, "Teklif gelirse değerlendiririz." şeklinde açıklamada bulundu. 

Cumhur İttifak'ı genişliyor mu? Fatih Erbakan'dan açıklama geldi

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İTTİFAK LİDERLERİ İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Lideri Mustafa Destici ile görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşmede ana konu seçim gündemi oldu. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...