AK Parti’den yurt dışına 160 seçim merkezi

- Güncelleme:
AK Parti’den yurt dışına 160 seçim merkezi

Politika Haberleri

Ülke dışındaki vatandaşlarımızın desteğini almak için seferberlik ilan eden AKğini almak için seferberlik ilan eden AK Parti, yurt dışında 160’tan fazla seçim koor-Parti, yurt dışında 160’tan fazla seçim koordinasyon merkezi açtı. Oylar, özel kurye vedinasyon merkezi açtı. Oylar, özel kurye ve diplomatik uçaklarla taşınacak.diplomatik uçaklarla taşınacak.

HABER MERKEZİ ANKARA - AK Parti, yurt dışı seçmenlerin seçime katılma oranlarını artırmak ve desteklerini almak için seferberlik ilan etti. AK Parti yaklaşık bir yıldır, yurtdışındaki seçmenlere yönelik çalışma yapıyordu.

Yaklaşık 3,5 milyon seçmenin yaşadığı Avrupa ülkelerini heyetler hâlinde ziyaret eden AK Partililer, gurbetçilerle bir araya geliyordu. AK Parti, 2018 seçimlerinde yüzde 50 civarında kalan yurt dışındaki sandığa gitme oranının artırılmasına yönelik yeni girişim başlattı. Bu çerçevede 14 Mayıs seçimleri için yurt dışında 160’tan fazla seçim koordinasyon merkezi açıldı. Yurt Dışı Seçim Koordinasyon Merkezine (SKM) AK Parti Adıyaman Milletvekili Muhammet Fatih Toprak başkan olarak tayin edildi. Toprak başkanlığında oluşturulan heyetler, Avrupa ülkeleri başta olmak üzere birçok ülkede gurbetçileri sandığa götürmek için teyakkuza geçti. 700 civarında kişi yurt dışı SKM’lerde görevlendirildi. 

Yurt dışında yaşayan seçmenler 75 ülke ve 156 temsilcilikte oy kullanabilecek. AK Parti, gurbetçileri sandıkla buluşturabilmek için ulaşım desteği dâhil bir çok alanda kolaylık sağlayacak. 

Bu arada YSK, seçim malzemelerinin yurtdışına nasıl götürülüp getirileceğine yönelik de karar aldı. Yurt dışında kurulacak sandıklarda kullanılan oy pusulaları ise YSK tarafından kiralanacak uçaklarla ‘oy torbaları nakil komisyonları’ ya da diplomatik kuryeler tarafından Türkiye’ye geri getirecek. Kiralanacak uçaklarda, komisyon üyeleriyle birlikte Dışişleri Bakanlığının görevlendirdiği bir diplomatik kurye ile YSK tarafından görevlendirilecek yeterli sayıda personel de bulunacak.    

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...