Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Politika
  3. AK Partili Mahir Ünal muhalefete yüklendi
Politika

AK Partili Mahir Ünal muhalefete yüklendi

Son Güncelleme: 07 Kasım, 2015 - 11:31
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
AK Partili Mahir Ünal muhalefete yüklendi
Fotoğraf Başlığı AK Partili Mahir Ünal muhalefete yüklendi

AK Parti Gurup Başkanvekili Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklendi.

Kaydet
a- | +A
AK Parti Gurup Başkanvekili Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Uruguay eski Devlet Başkanı Jose Mujica ile yaptığı görüşmede 1933 ile 1945 yılları arasında Halkı Aydınlatma ve Propaganda Bakanlığı yapan Alman politikacı Joseph Göbels'e atıfta bulunarak benzetme yapmasını eleştirdi.


1 Kasım genel seçimlerini değerlendirmek için Kervanhan restoranda basın mensuplarıyla bir araya gelen Mahir Ünal, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Göbels benzetmesine Albert Einstein'in 'Sadece ahmaklar aynı şeyleri yaparak farklı sonuç beklerler' sözüyle tepki göstererek, şunları kaydetti:


“Yüzde 50 ile Ak Parti ortaya çıktı ve diğer siyasi partilerde demokrasimizin olmazsa olmazları maalesef daha ilk günden Kemal Kılıçdaroğlu ilk gece konuşmasını yaparken bu başarıyı bir tebrik etme gereği bile duymadı. Eski Uruguay devlet başkanıydı sanırım. Türkiye'de onunla yaptığı görüşmede, seçimlerden yeni çıktık ama bu ülkede demokrasi yok diyebildi. Yani bu ülkede 13 yılda 11 kez seçim yapılacak, bu 11 seçimin tamamı temiz meşru bir şekilde yüzde 85'in üzerinde katılımla bu seçimler yapılacak, Türkiye'nin 1923'ten bu güne çaba içerisinde darbelere rağmen muhtıralara rağmen geliştirdiği bir demokrasisi var insan en azından buna saygı duyar. Yüzde 87 gibi yüksek bir katılımla seçim yapıyoruz ama bu ülkenin ana muhalefet partisi genel başkanı bu ülkede demokrasi yok diyor. Yetmiyor biraz daha ileri gidiyor diyor ki; 'Bu rejim Göbels rejimi' diyor. Bu şu demektir arkadaşlar Albert Einstein bir sözü vardır. Diyor ki, 'Sadece ahmaklar aynı şeyleri yaparak farklı sonuç almaya beklerler'. Şimdi hep aynı şeyleri yapacaksınız, toplumu aynı şekilde okuyacaksınız, AK Parti'ye oy veren seçmene aşağılamaya ve hakaret etmeye devam edeceksiniz, toplumu anlamamaya, siyaseti okumamaya devam edeceksiniz, tek bir özeleştiri yapmayacaksınız. Bakın biz yüzde 50 oy almış bir parti olarak seçimden hemen sonra başbakanımızın, yüzde 50 oy almış partinin genel başkanı önce özeleştiri yaptı. Biz yüzde 50 oy aldığımız halde özeleştiri yapıyoruz ama yüzde 25 oy alan, yüzde 12 oy alan bu siyasi partiler bırakın özeleştiri yapmayı hatalarında ısrar ettikleri gibi, bugün olsa yine hayır derdim diyen Devlet Bahçeli gibi, yine HDP gibi yine hendek kazardık demeye, yada Kemal Kılıçdaroğlu gibi bu demokratik rejimi, kazanımı Göbels rejimi gibi çok çirkin, soğuk savaş yıllarında kalmış benzetmesi çok yanlış. Göbels, Hitler Almanyası'nın, Nazi Almanya'sının yalan politikalarını yürüten kişisidir. Eğer Kemal Kılıçdaroğlu Göbels rejimi arayacaksa CHP'nin tarihine bakmalıdır”


“SIRTLARINI YPG İLE PYD'YE DAYIYORUZ DİYENLERE MİLLET SANDIKTA CEVABINI VERDİ”
HDP Eş Genel Başkanı Başkanı Figen Yüksekdağ'ın seçim öncesi açıklamalarına da değinen Mahir Ünal, “Sırtımızı YPG'ye PYD'ye dayıyoruz diyenlere millet sandıkta cevabını vermiştir. Bunlar kendi siyasetleri ile terör arasına bir mesafe koymak zorundadırlar ''dedi.
Özellikle terör örgütünün 'bizim sayemizde yüzde 10 barajı aştılar yoksa yüzde 5'te kalırlardı' diye açıklama yapmasının da bunların aldığı oyda terör örgütünün gölgesi ve vesayeti olduğunun altını çizen Ünal, “Bizim terörle mücadelemize gelince kendi sınırlarımız içerisinde hiçbir silahlı unsur kalmayıncaya kadar terörle mücadeleye devam edeceğiz. Eğer bundan sonraki süreç ne olur diyorsanız, silahlı bırakacağız silahı bırakıyoruz, silahı da gömeceğiz derlerse bunu konuşulabilir ve değerlendirilebilir. Ama daha önce olduğu gibi bıraktık bırakacağız bırakıyoruz çıktık, çıkıyoruz gibi süreci istismar eden süreci sabote eden ve devletin bu konudaki çözüm konusundaki iyi niyetini istismar eden bir yaklaşıma asla bundan sonra müsaade etmeyeceğiz ''diye konuştu.
Bir televizyon kanalına verilen cezalara tepki gösteren Ünal, bu ülkede televizyonların gezi olaylarında halkı sokağa çağırırken hiçbir şey yapmayanların hiçbir ceza kesmeyenler bugün özel yayın organına bu şekilde ceza kesmelerini doğru bulmadığını dile getirdi.
Ünal, konuşmasının devamında ise, “TBMM olarak bu konuda üzerimize düşeni yerine getireceğiz çünkü soğuk savaş yıllarında TRT televizyonun seçim propagandasında eşit mesafede durması için çıkarılan yasadan diğer özel yayın organlarının da sorumlu tutulması onların da aynı şekilde TRT gibi davranmasının beklenmesi günümüzün şartlarına uygun değildir. 7 Haziran'dan sonra kaybettiğimiz 5 ay var. Yani Türkiye belirsizliğin getirdiği o dönemde çok ciddi kayıplar yaşadı. Bu kayıpları telafi etmek için bir reform programı hazırlıyoruz şuanda diğer bir önceliğimiz de reform programları ''ifadelerini kullandı.


“YENİ DÖNEMDE ANAYASA KOMİSYONU KURULMUYOR”
Yeni dönemde komisyon kurulmayacağını kaydeden Ünal, “Anayasa ile ilgili artık bir uzlaşma komisyonu olmaz çünkü bu 2011 de denendi ve bu sonuç vermedi. Bundan sonraki süreçte Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki bir siyasi partinin bir uzlaşma zemini etrafında bir anayasa çalışması olur mu? bununda zeminini arayacağız bunun zeminine bakacağız” dedi.
Başkanlık sistemiyle ilgili açıklama yapan Ünal, “Anayasa içerisinde değerlendirilen bir durumdur bir konudur. Yarı başkanlık sistemi dediğimiz nedir? Anayasanın bel kemiğidir. Siyasal sistemin ne olacağı tartışmasıdır. Şu anki anayasamızın siyasal sistemi parlamenter sistem. Şimdi bundan sonra yapılacak hazırlanacak anayasada siyasal sistem parti parlamenter sistem mi olacak, yarı başkanlık sistemi olacak ve başkanlık sistemi mi olacak? Biz anayasa uzlaşma komisyonunun çalışmalarında Bir siyasal sistem olarak Başkanlık sistemini teklif ettik. Seçim beyannamemizde zaten bunu önerdik. Dolayısıyla tüm bu konuda neredeysek bugün de oradayız. Şu anda bizim acil önceliğimiz nedir derseniz. 7 Haziran'dan sonra süreçte Türkiye'nin kayıplarını hızlı bir şekilde telafi etmek ve seçim beyannamemizin de ki, asgari ücretliye, emekliye, gençlere verdiğimiz vaatleri gerçekleştirmektir” dedi.
Yazar : TÜRKİYE GAZETESİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 07 Kasım, 2015 - 11:31
Haberle İlgili Daha Fazlası
Politika
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu Next Sosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Türkiye'nin en uzun isimli köyü! 23 harften oluşuyor
    Türkiye'nin en uzun isimli köyü! 23 harften oluşuy...
    Kaydet
  • 2
    Emeklilere faizsiz kredi fırsatı! 12 ay vade ile veriliyor
    Emeklilere faizsiz kredi fırsatı! 12 ay vade ile v...
    Kaydet
  • 3
    Çalışma Bakanlığı'nda komisyon kuruldu: Emeklilik sistemi masaya yatırılacak
    Emeklilik sistemi masaya yatırılacak
    Kaydet
  • 4
    Çiftçilerin gözü buradaydı! Ödemeler hesaplara bugün aktarılacak
    Çiftçilerin gözü buradaydı! Ödemeler yapılıyor
    Kaydet
  • 5
    Meteoroloji 28 ili sıraladı! Hem kar hem sağanak: İkisi birden geri dönüyor
    Meteoroloji 28 ili sıraladı! Hem kar hem sağanak: ...
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan Asrın felaketinden üç yıl sonra…
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er Afet!
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva ABD ve İngiltere-Çin hattındaki kavgada İran hangi cepheye yaslanacak?
    Kaydet
  • İsa Karakaş
    İsa Karakaş Yargıtay'dan işçi ve işverenlere önemli rekabet yasağı dersi!
    Kaydet
  • Sadık Söztutan
    Sadık Söztutan Küçük doktor
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Muğla’yı hem sel hem fırtına vurdu: Evler, iş yerleri sular altında, maddi hasar çok büyük
    Muğla’yı hem sel hem fırtına vurdu: Evler, iş yerleri sular altında, maddi hasar çok büyük
    Kaydet
  • Torbalı Ovası göle döndü! Tarım arazileri ve hobi bahçeleri sular altında
    Torbalı Ovası göle döndü! Tarım arazileri ve hobi bahçeleri sular altında
    Kaydet
  • İhlas Koleji'nden yenilikçi bir eğitim modeli: MasterClass Akademi
    İhlas Koleji'nden yenilikçi bir eğitim modeli: MasterClass Akademi
    Kaydet
  • Haftanın sanat ajandası | “Oda Oda”
    Haftanın sanat ajandası | “Oda Oda”
    Kaydet
  • Emeklilere faizsiz kredi fırsatı! 12 ay vade ile veriliyor
    Emeklilere faizsiz kredi fırsatı! 12 ay vade ile veriliyor
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Nhaga'ya Boey çalımı! G.Saray'ın UEFA'ya bildirilen kadrosunda son dakika değişimi
G.Saray'ın UEFA kadrosunda son dakika değişimi
Kaydet
Trabzonspor'un devre arası transfer bilançosu! Açık 1,5 milyon avro
Trabzonspor'un devre arası transfer bilançosu!
Kaydet
Türkiye burslarına başvuru artıyor! 184 ülkeden 160 bin öğrenciyi mezun ettik
Türkiye burslarına başvuru artıyor!
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası