Akşener ve Mansur Yavaş arasında sürpriz görüşme: Özgür Özel'in iş birliği çağrısı sonrası ilk temas

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Akşener ve Mansur Yavaş arasında sürpriz görüşme: Özgür Özel'in iş birliği çağrısı sonrası ilk temas

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Bugün gözler ittifaksız seçim kararı nedeniyle istifaların gündeme geldiği İYİ Parti genel merkezinde. Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı ağırlayacak. Görüşme CHP lideri Özel’in Akşener’e yaptığı iş birliği çağrısının ardındaniki parti arasında ilk temas olacak.

Türkiye yerel seçimlere adım adım yaklaşıyor. Önümüzdeki yılın Mart ayında yapılacak seçimler için geri sayıma geçilirken Ankara kulislerindeki hareketlilik günden güne artıyor.

Aday belirleme çalışmalarına hız veren partiler bir yandan da ittifak arayışında. Ancak İYİ Parti ısrarla ‘ittifaksız seçim’ diyor… İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener dün yaptığı açıklamada konuyla ilgili çağrısını bir kez daha yeniledi. Son olarak TBMM grup toplantısında konuşan Akşener, 50+1 şartının dayattığı ittifak sisteminden rahatsız olduğunu belirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulundu.

ANKARA’DA SÜRPRİZ BULUŞMA

İYİ Parti’nin ittifaksız seçim tutumunun değişip değişmeyeceği merak edilirken bugün Ankara’da sürpriz bir buluşma olacak. İYİ Parti lideri Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı parti genel merkezinde ağırlayacak.

Saat 16:00’da gerçekleşecek görüşmenin ana gündemi yerel seçimlerde iş birliği olacak.

ÖZEL’İN ÇAĞRISI SONRASI İLK TEMAS

Görüşme, büyük kurultayda yapılan seçimde Kılıçdaroğlu’nu devirerek CHP’nin başına geçen Özgür Özel’in Akşener için ‘abla-kardeş gibiyiz’ diyerek yaptığı iş birliği çağrısı sonrası iki parti arasındaki ilk temas olması bakımından ayrı bir önem arz ediyor.

KULİSLERDE ‘BÜYÜKŞEHİRLERDEKİ İLÇELERDE İŞ BİRLİĞİ OLABİLİR’ İDDİASI

Akşener açıklamalarında "Hür ve müstakil olarak seçime gireceğiz" vurgusunu sık sık yapsa da Büyükşehirlerde bulunan ilçelerde iş birliği olabileceği konuşuluyor. CHP'li kurmaylar İYİ Parti'nin henüz İstanbul ve Ankara'da aday çıkarmamış olmasını da 'iş birliği kapıları henüz kapanmadı' olarak yorumluyor.

ÖZEL NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında Meral Akşener ile abla-kardeş ilişkisi içerisinde olduklarını söyleyerek "Önümüzdeki günlerde de ben arzu ederim sayın genel başkan da arzu eder gerekli görürse bir araya geliriz. Ben Sayın Akşener ile Özgür Özel'in yapacağı müzakereden İYİ Parti'nin, CHP'nin, muhalefetin ve tüm Türkiye'nin kazançlı çıkacağını düşünürüm" ifadelerini kullanmıştı.

 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...