Akşener'den AK Parti'nin başörtüsüne anayasal çözüm önerisine cevap: Önce teklifi görelim

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Akşener'den AK Parti'nin başörtüsüne anayasal çözüm önerisine cevap: Önce teklifi görelim

POLİTİKA Haberleri

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, başörtüsüyle ilgili anayasa değişiklik teklifine ilişkin yaptığı açıklamada; 'Biz hiçbir vatandaşımızın mağduriyetini istemeyiz, buna izin vermeyiz. Ama hazırlanacak teklifi bir görelim. Teklif nedir ona göre hareket ederiz." dedi

İYİ Parti'den başörtüsüyle ilgili anayasa değişiklik teklifine ilişkin açıklama geldi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başörtüsü ile ilgili düzenlemeyi içeren anayasa değişikliği çağrısıyla çalışmalarına başlanan kanun teklifinin Meclise sunulmasını bekleyecek. Akşener'in konuya bireysel hak ve özgürlükler çerçevesinden baktığı, devletin, vatandaşın kılık ve kıyafetine yönelik bir müdahalede bulanamayacağı görüşünü paylaştığı belirtildi.

"HİÇBİR VATANDAŞIMIZIN MAĞDURİYETİNİ İSTEMEYİZ"

Konuyla ilgili gelişmeleri takip eden Akşener'in, "Elbette biz hiçbir vatandaşımızın mağduriyetini istemeyiz, buna izin vermeyiz. Ama hazırlanacak teklifi bir görelim. Teklif nedir ona göre hareket ederiz." dediği belirtildi.

Bu arada partinin hukukçu kurmaylarının da Meclise gelmesinin ardından teklif üzerinde çalışacağı ve konuyu teknik yönden inceleyeceği kaydedildi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...