Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Politika
  3. Bahçeli'den 50+1 açıklaması
Politika

Bahçeli'den 50+1 açıklaması

Son Güncelleme: 23 Kasım, 2021 - 10:51
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Bahçeli'den 50+1 açıklaması
Fotoğraf Başlığı Bahçeli'den 50+1 açiklamasi

Partisinin haftalık grup toplantısında konuşan MHP lideri Bahçeli siyasette yüzde 50+1 tartışması ile ilgili olarak, ‘Bu konuyu daha fazla sündürüp çekiştirmesinler. Bu konuyu tartışmaya açmak yönetim sistemine karşı güvensizliği ve şüpheyi körüklecektir. Milleti ne diyorsa onu savunuruz.’ dedi.

Kaydet
a- | +A

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları:

Milliyetçiliğin anlamı olan biz, sayısız benlerden oluştuğuna göre milletimizin sorunlarını dile getirmiş olacağız. Bu durumda insanın maruz kaldığı her sorun siyasetimizin ilgi alanına girmek durumundadır. MHP içinde milletin olmadığı hiçbir hedefi asla kabul etmeyecektir. Çalışmalarımızın esası ve özü bu düşüncelerden oluşuyor.

Bizimle kim uğraşıyorsa hala sorumluluğumuza devam ediyoruz demektir. Saldırılar bizleri korkutamaz, yolumuzdan caydıramaz. Olsa olsa bizlere doğru yönde olduğumuza dair güç ve fikir verir. Hem kendimizi hem de aslımızı bilirsek Allah'ın izniyle başarı bizimdir, zafer bizimdir. Bizim tarafımız millettir, mazlumlardır, mağdurlardır. Partimiz bir gönül çemberidir. MHP'nin her zaman doğru anlayan Türkiye sevdalıları hep var olacaklardır.

Ne demiş Sezai Karakoç: Geceye yenilmeyen her insana, ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Öğretmen köklü nesillerin mimarıdır. Öğretmen bir şahıstan şahsiyet çıkaran, insana insanın inceliğini anlatan sanatkarlardır. Yarın Öğretmenler Günü'nü kutlayacağız. Öğretmenler eğitim sisteminin en temel öğesidir. Toplumdaki huzurun sağlanmasında milli kültür ve değerlerinin genç kuşaklara aktarılmasında öğretmenlerimiz baş roldür. Geleceğimizden tasarruf edemeyeceğimizden göre hiçbir şeyi öğretmenlerimizden sakınamayız. Öğretmen atamaları için sorunları çözmeliyizdir. Şehit öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

KILIÇDAROĞLU RAHATSIZ MI OLDU?

Türkiye'ye karşı nerede bir cephe açılmışsa CHP'sinden diğer marjinal partilerine kadar hepsi içindedir. Hırslarına, küçük hedeflerine yenilmiş zillet partilerinin iflah olmak meseleleri vardır. Kılıçdaroğlu geçen hafta bir Yunan gazetesine demeç vermiş. 'İktidara geldiğimizde Ortadoğu barış ve işbirliği teşkilatını kuracağız.

Neden savaşıyoruz' demiş. Terör örgütlerine evet diyen bir zihniyetin savaştan kasdettiği nedir? 7 ayda Pençe harekatlarında 700 teröristin etkisiz hale getirilmesi mi rahatsız etmiştir. Türkiye düşmanlarıyla kucaklaşmak maksadıyla hellaleşme sayfası açan Kılıçdaroğlu'nun dilinin altındaki bakla nedir? Bir kez daha yanlışa gömülmüştür.

Bu partinin bir grup başkanvekili televizyona çıkmış HDP'nin terörle ilişkisini görmedim demiştir-. PKK ile HDP'nin iki madalyonun kanlı yüüz olduğunu cümle alem gördü de bir siz mi görmediniz. Demirtaş'ın niye tutuklu olduğunu ben söyleyeyim. Teröristin ve kuyumuzu kazmak isteyen Sorosçuların yeri orasıdır. Kılıçdaroğlu'nun iktidarımızda başörtülü bakan olacak sözleri de istismardır. Siz başörtülü bakanı konuşmaktan önce ikna odalarında eziyet ettiğiniz gencecik kızlarımızın hesabını verin.

YÜZDE 50+1 AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanının iki turlu seçimle doğrudan halk tarafındna ve yüzde 50+1 oyla seçilme kuralı anayasa değüişikliği ile kabul edilmiştir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilince de bu değiştirilmemiştir. Bu konuyu daha fazla sündürüp çekiştirmesinler. Bu konuyu tartışmaya açmak yönetim sistemine karşı güvensizliği ve şüpheyi körüklecektir. Milli birlik ve bütünlük için bu güçlü yönü savunmak yerine yüzde 40 oranı dillendirmek iyi niyetli sayılamayacaktır.

Siyaseti ekonomiden ekonomiyi siyasetten ayrı göremeyiz. Ekonomi sadece ekonomi olmaktan çıkmış pek çok depğişkenin tesiri altına girmiş baskı aracına dönüşmesi de kaçınılmaz hale gelmiştir. Türkiye ya para baronlarının sözü geçecek içeriden dışarıya kaynak transferi yoğunlaşacak ya da böyle gelse de gitmeyecektir. İnsanlarımızı faiz, kur, enflasyon sarmalına hapsetmek isteyenlere fırsat vermemek herkesin ortak sorumluluğudur. Küresel enflasyon hızlı tırmanış halindedir. Kısa vadeli faiz oranını enflasyon oranındaki artış kadar artırmak veya azaltmaktır.

Esnek kur sistemidne döviz kurunun değeri piyasa şartlarından belirlenmektedir. Döviz kurunun belirlenmesinde enfalsyonun kuru düşürücü etkisi yüksek faizin etkisinden fazladır. Yüksek faiz finansman maliyetlerini artırdığı için yatırım kararlarını erlediği için işsizliği ve yoksulluğu artırır. Ya enflasyon artışına faizi yükselterek tepki vereceğiz, ya da yüksek faiz polisitkasından vazgeçerek üretim kanalını esas alan politikaya geçeceğiz. İkincisi seçenek olan yükske faiz polistikasından kademeli vazgeçmek ithal bağımlılığını gündeme almayı ve bununla kıran kırana mücadele etmeyi gerektirmektedir. Türkiye bir bedel ödeyecekse bunu üretim yapısını değiştirmek ve geliştirmek için göze alacaktır.

ENFLASYON VE FAİZ AÇIKLAMASI

Siyaseti ekonomiden, ekonomiyi siyasetten ayrı göremeyiz. Türkiye tarihi bir eşiktedir. Ya para baronlarının sözü geçecek ve içeriden dışarıya kaynak transferi yoğunlaşacak. Ya da böyle gelse de böyle gitmeyecektir. Küresel enflasyon hızlı tırmanış halindedir. Talep ve arz yönlü enflasyon vardır.

Enflasyonu mal piyasasındaki aksakların ortaya çıkardığı bir sorun olarak tanımlamak doğru olur. Türkiye bir karar verip, bunu uygulamak durumu ile karşı karşıyadır.

Bize göre hükümetin izlediği ekonomi politikası doğrudur. Sonuca göre faiz oranı ve enflasyon arasında uzun bir ilişki bulunmuştur. Milletimize karamsarlık servis etmek vatan sevgisiyle bağdaşmayan bir sorumsuzluktur.

IMF ve faiz lobisinin oyunlarıyla daha fazla yol alamayacağımız bellidir. Bağımsız kurumlar milli iradenin üzerinde olmamalıdır. Hesabı veren siyasettir, kararı veren de siyaset olmalıdır. Güvensizliği kamçılayanların geçmişte neye hizmet verdiği şimdi daha iyi anlaşılmıştır.

BAKMADAN GEÇME
Erdoğan faiz ve enflasyon mesajı: Mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim
HABER
Erdoğan faiz ve enflasyon mesajı: Mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim

BAKMADAN GEÇME
İngiltere Merkez Bankası Bailey: Enflasyondan çok rahatsızım
HABER
İngiltere Merkez Bankası Bailey: Enflasyondan çok rahatsızım

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 23 Kasım, 2021 - 10:51
Haberle İlgili Daha Fazlası
Politika
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu Next Sosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Tanju Özcan'ın yasak aşkı ifşa oldu! Yazışmalar ortaya çıktı: Çok özledim
    Tanju Özcan'ın yasak aşkı ifşa oldu!
    Kaydet
  • 2
    “İntihar değil cinayet!” dedi! Ayşegül Eraslan'ın otopsi raporuyla ilgili iddia kan dondurdu
    “İntihar değil cinayet!” dedi! Ayşegül Eraslan'ın ...
    Kaydet
  • 3
    Sıfır eve talep dip yaptı! İşte il il eski-yeni konut fiyatları
    Sıfır eve talep dip yaptı! İşte il il eski-yeni ko...
    Kaydet
  • 4
    Emeklinin maaş ve ikramiyeleri yatırılmaya başlandı! İşte SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı ödeme takvimi
    Emeklinin maaş ve ikramiyeleri yatırılmaya başland...
    Kaydet
  • 5
    Kızılcık Şerbeti fragmanı neden yayınlanmadı? Yeni bölüm tarihi gündemde
    Kızılcık Şerbeti fragmanı neden yayınlanmadı?
    Kaydet
YAZARLAR
  • Yücel Koç
    Yücel Koç Onurlu çıkış arayışı
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay İlber Ortaylı’nın ardından...
    Kaydet
  • Ömer Faruk Bingöl
    Ömer Faruk Bingöl Hesaplar yeniden...
    Kaydet
  • Halime Gürbüz
    Halime Gürbüz Bitiyor...
    Kaydet
  • Ömer Ekinci
    Ömer Ekinci İlber Ortaylı’nın ardından
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • G.Saray'da İrfan Saraloğlu'ndan F.Bahçe itirafı
    G.Saray'da İrfan Saraloğlu'ndan F.Bahçe itirafı
    Kaydet
  • Bursa'da maaş krizi kundaklamayla bitti! İki pizza şubesini ateşe verdi
    Bursa'da maaş krizi kundaklamayla bitti! İki pizza şubesini ateşe verdi
    Kaydet
  • Türkmenli Göleti yeniden canlandı! Su seviyesi artıyor
    Türkmenli Göleti yeniden canlandı! Su seviyesi artıyor
    Kaydet
  • Anadolu'nun en eski tıp okulu
    Anadolu'nun en eski tıp okulu
    Kaydet
  • İbn-i Abbas'tan nakledilen muazzam hadise: İblisin gelişi
    İbn-i Abbas'tan nakledilen muazzam hadise: İblisin gelişi
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Kıbrıs Rum Kesimi, askerî üs hâline getirildi! Doğu Akdeniz’e büyük sevkiyat
Kıbrıs Rum Kesimi, askerî üs hâline getirildi!
Kaydet
İran'dan Netanyahu’ya yeni tehdit: Öldürene kadar devam edeceğiz
İran'dan Netanyahu’ya yeni tehdit!
Kaydet
Ardahan'da kar yeniden başladı! Kent gece yarısı beyaz örtü ile kaplandı
Ardahan'da kar yeniden başladı!
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası