Bahçeli'nin 'tezkere' çağrısında bulundu! Kılıçdaroğlu kararını açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Bahçeli'nin 'tezkere' çağrısında bulundu! Kılıçdaroğlu kararını açıkladı

Politika Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin tezkere çağrısına cevap verdi. Grup toplantısında açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Türk askerinin Irak ve Suriye'deki görev süresinin uzatılmasına ilişkin tezkereye 'hayır' diyeceklerini açıkladı. Bahçeli’ye seslenen Kılıçdaroğlu, “Milliyetçiyim diyorsan sen de hayır diyeceksin" dedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Meclis'e gelmesi beklenen tezkere kararını da açıkladı.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin tezkere ile ilgili ‘hayır’ oyu verilmesi karşısında “şehitlere ihanet edeceklerini akıllarından çıkarmamaları tavsiyemdir” sözlerine Kılıçdaroğlu'ndan cevap geldi. 

Kılıçdaroğlu, Irak ve Suriye tezkeresi ile ilgili olarak "Bir tek yabancı askerin postalının Türkiye'ye değmesini istemiyoruz. Bana 'neden' hayır diyorsunuz diye soruyorlar, milliyetçiyim diyorsan 'hayır' diyeceksin" dedi.

“TERÖRLE MÜCADELENİN KARŞISINDA OLMADIK”

Sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı; 

"Önümüzde bir tezkere var, 'Terörle mücadele edeceğiz' diyorlar. Hiçbir zaman terörle mücadelenin karşısında olmadık. Elbetteki terörle mücadele konusunda verilecek her yetkiye 'evet' deriz; ama anlamadığım bir şey var. ‘Yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye’de bulunması’ diyor. Birinci sorum Bahçeli’ye partinin adı Milliyetçi Hareket Partisi, MHP olarak bu tezkereye evet diyeceğini söylüyorsun, yabancı asker postallarının Türkiye topraklarını çiğnemesine 'evet' diyor musun demiyor musun? Bu kadar açık.”

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ? 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında CHP'nin Irak ve Suriye tezkeresi konusunda tarihi bir imtihanla karşı karşıya olduğunu belirterek, "Kılıçdaroğlu teröre karşı ise çıksınlar nerede durduğunu açıklasınlar. Tezkereye itiraz etmeye çalışanlar Türkiye'nin karşı cephesidir. Bu şer ve bölücü cephe mutlaka mağlup edilecektir. Terörden rahatsız olanlar tezkereye karşı çıkmamalı. Kılıçdaroğlu'nun görüşülecek tezkereye hayır demesi halinde milletvekili arkadaşlarıyla birlikte şehitlere ihanet edeceklerini akıllarından çıkarmamaları tavsiyemdir." ifadelerini kullanmıştı.

 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...