Bakan Dönmez: Sakarya Gaz Sahası seçim vaadi değil bir mega projedir

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Dönmez: Sakarya Gaz Sahası seçim vaadi değil bir mega projedir

POLİTİKA Haberleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, doğalgaz keşfi ile ilgili yapılan eleştirilere sosyal medya hesabı üzerinden cevap verdi. Bakan Dönmez paylaşımlarında, “Siyasi hezeyanlarla Türkiye’nin büyük atılımlarını hedef alanlar sadece kendilerini komik duruma düşürmektedir. Sakarya Gaz Sahası’nda yürüttüğümüz çalışmalar bir seçim vaadi değil, Türkiye’nin yüzüncü yılında üretime başlayacak bir mega projedir." ifadelerine yer verdi.

Türkiye enerji alanında tarihi adımlar attı. Sondaj ve sismik tarama gemi filosu ile Karadeniz ve Akdeniz'de tarihi araştırmalar hız kesmeden devam etti. Tüm bu çalışmaların sonucu olarak Karadeniz'de geçtiğimiz yıl bulunan 540 milyar metreküp doğalgaz rezervine ek yeni keşifler de ardı ardına geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yılın son kabine toplantısının ardından yapmış olduğu açıklamada, Fatih Sondaj gemisinin Çaycuma-1 sondajında denizin 3023 metre altında 58 milyar metreküplük  doğalgaz rezervi daha keşfettiğini duyurdu. Erdoğan'ın vermiş olduğu bu müjde Türkiye'de sevinç ile karşılanırken bir kısım ise bu durumdan rahatsız oldu. Doğalgaz keşfi ile ilgili bazı basın yayın organları bir takım eleştirilerde bulundu.

https://twitter.com/fatih_donmez/status/1608200151688175616

BAKAN DÖNMEZ'DEN CEVAP GECİKMEDİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez sosyal meyda hesabı üzerinden konu ile ilgili bir paylaşımda bulundu. Bakan Dönmez; "Siyasi hezeyanlarla Türkiye’nin büyük atılımlarını hedef alanlar sadece kendilerini komik duruma düşürmektedir. Milli bir başarının, siyasi hırslarına esir olmuş kesimleri rahatsız etmesi son derece üzücü” dedi.

İşte Bakan Fatih Dönmez'in yapmış olduğu o paylaşım:

"Türkiye, 20 yıldır her alanda kabuğunu kırmaya devam ediyor. Petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerimiz de enerji bağımsızlığımız için hayati önem taşıyor. 

Siyasi hezeyanlarla Türkiye’nin büyük atılımlarını hedef alanlar sadece kendilerini komik duruma düşürmektedir.

Sakarya Gaz Sahası’nda yürüttüğümüz çalışmalar bir seçim vaadi değil, Türkiye’nin yüzüncü yılında üretime başlayacak bir mega projedir.

Türkiye’nin konutlar için 33 yıllık doğalgaz ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede olan Sakarya Gaz Sahası rezervi, uluslararası bağımsız denetim kurumları tarafından teyit edilmiş ve üretime hazır hale getirilmek üzere çalışmalar büyük bir özveri ile sürmektedir.

Uluslararası enerji piyasalarında da literatüre girmiş milli bir başarının, siyasi hırslarına esir olmuş kesimleri rahatsız etmesi son derece üzücü.

Milli duruşundan şüphe ettiğimiz bu kişilere en iyi cevabı hiç şüphesiz yine milletimiz verecektir. 

Türkiye yüzyılında, enerjide tam bağımsız bir ülke olmak için çalışmalarımız; hazmedemeyenlere ve engel olmaya çalışanlara rağmen kararlılıkla sürecektir."

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...