Bakan Soylu'dan Ali Babacan'ın hedefindeki Baykar'a destek ziyareti: O meşhur 'gururluyuz' pozunu verdiler

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Soylu'dan Ali Babacan'ın hedefindeki Baykar'a destek ziyareti: O meşhur 'gururluyuz' pozunu verdiler

POLİTİKA Haberleri

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Yerli SİHA'ların öncü üreticisi Baykar Makine'yi son dönemde hedef tahtasına oturttu. Tepkilerin ardından geri adım atan Babacan 'özürsüz' bir açıklama ile yetindi. Gelişmelerin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Baykar'ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında Bakan Soylu, Selçuk Bayraktar ve Haluk Bayraktar ile birlikte o meşhur 'gururluyuz' pozunu verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın 'İktidara geldiğimizde dokunacağız' dediği Baykar'ı ziyaret etti. Ziyaretle ilgili paylaşım yapan Bakan Soylu, "Güvenlik güçlerimizin mücadele/çalışma arkadaşı gururumuz İHA’ların üssü Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezindeyiz." ifadelerini kullandı.

BAYKAR, ZİYARETİ SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞTI

Baykar'ın sosyal medya hesabından paylaşılan mesajda, İçişleri Bakanı Soylu ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Sahil Güvenlik Komutanı Ahmet Kendir ve beraberindeki heyeti ağırlamaktan duyulan memnuniyet dile getirildi.

Söz konusu paylaşımda, ziyaret sırasında Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri (CTO) Selçuk Bayraktar ile Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar'ın, Soylu ve beraberindekilerle çekilen fotoğraflarına da yer verildi.

Bakan Soylu'dan Ali Babacan'ın hedefindeki Baykar'a destek ziyareti: O meşhur 'gururluyuz' pozunu verdiler
Bakan Soylu'ya ziyareti sırasında Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Sahil Güvenlik Komutanı Ahmet Kendir de eşlik etti

https://twitter.com/BaykarTech/status/1617134865933017088?s=20&t=nDC63bdSImQMZN5uUKzGCw

"KIZILMA HEDEFİNE İLERLİYOR"

Ziyaretle ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım da Bakan Soylu yaptı. Soylu, paylaşımında şu ifadeleri kullandı.

Güvenlik güçlerimizin mücadele/çalışma arkadaşı gururumuz İHA’ların üssü Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezindeyiz

Milli, yerli Savunma Sanayii gururunu yaşatan rahmetli Özdemir Bayraktar'a ve Sn.Cumhurbaşkanımıza minnettarız

Kızıl Elma hedefine ilerliyor...

NE OLMUŞTU?

DEVA Partisi Lideri Ali Babacan, Selçuk Bayraktar'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı olmasına gönderme yaparak "Bu proje de öyle bir hale getirildi ki 'Bu çok kutsal, dokunulmaz, dokunanı mahvederiz' falan filan ya. Kusura bakmayın, dokunacağız tabii." ifadelerini kullanmıştı.

CUMHUR İTTİFAKI'NDAN SERT TEPKİ

6'lı masanın en küçük ortaklarından Babacan'ın bu çıkışına Cumhur İttifakı kanadından çok sert tepkiler geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Sen git bebek bezi sat, senin anladığın işler değil bunlar. Yanımda 15 yıl kaldın ama bir kapamaşsın.' şeklinde konuşmuştu. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Babacan'a sert yüklenerek "Savunma sanayii ürülerinden rahatsız olanlar bu vatanın evladı olamaz. Babacan, ihanet kampanyasının azılı bir mensubu." şeklinde yorum yapmıştı. 

TOPLUM BAYKAR'A SAHİP ÇIKTI

Özellikle sosyal medyada olmak üzere kamuoyundan da Babacan'a sert tepkiler yükseldi. Uzun yıllardır özlemini duyduğu ve son yıllarda müthiş ivme yakalayan savunma sanayii ürünlerinin hedef gösterilmesine müsade etmeyen toplum, 28 ülkeye ihraç edilen ve tüm dünyanın radarında olan insansız hava aracı platformlarına sahip çıktı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...