Bakan Soylu'dan çok konuşulacak emniyet iddiası: CHP yönetiminde paralel yapılanma var

Düzenleyen:
- Güncelleme:

POLİTİKA Haberleri

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın FETÖ'nün temel aparatlarından biri olduğunu iddia etti. Bakan'ın emniyet içerisinde FETÖ'nün ikinci paralel yapısını kurmaya çalıştığını söyleyen Soylu, "Bütün sistem elimizdedir. Bütün sistem de yargıya intikal ettirilecektir. Son çerçevesini çiziyoruz" dedi.

Son dakika haberi: Türkiye'nin sandık başına gitmesine 25 gün kala siyasi arena iyice hareketlendi. Partiler ve ittifaklar çalışmalarına hız verirken, bakanlar ve partilerin önemli isimleri hem yüz yüze çalışmalarını sürdürüyorlar hem de katıldıkları programlar aracılığıyla önemli mesajlar veriyorlar. Bu kapsamda çalışmalarını sürdüren İçişleri Bakanı ve İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, katıldığı televizyon programında çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

"FETÖ'NÜN TÜRKİYE'DEKİ EN TEMEL APARATLARINDAN BİR TANESİ"

Bakan Soylu, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın jandarmanın seçim günü görev yapacağıyla ilgili karara ilişkin paylaşımına yönelik soruya cevap verdi. Soylu, "O bahsedilen milletvekili FETÖ'nün Türkiye'deki en temel aparatlarından bir tanesidir. Bunu bütün istihbarat, Emniyet camiamız da biliyor. Onların tek görevi vardır. Kamu otoritesini dağıtmak. FETÖ tarafından onlara verilen görev budur" dedi.

"YAYINLANAN EVRAKTA NE VAR?"

"Yayınladığı evrakta ne var?" diyen Soylu, "Evrak diyor ki; Jandarma sen bugün görevlisin. Fiili olarak görev yaptığın yerde kal. Eğer fiili olarak görev tanımlanman yoksa, senin yapacağın iş askerlikte hazır kıta deyimi vardır. Hangi il hangi ile yardımcı olacak? Bütün bu anlayışları planladık. Görevini yapmanın ne zararı ne sıkıntısı var. 'Oyunuzu kullandıktan sonra gelin' diyor" ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu'dan çok konuşulacak emniyet iddiası: CHP yönetiminde paralel yapılanma var

"FETÖ'NÜN İKİNCİ PARALEL YAPISINI KURMAYA ÇALIŞIYOR"

Açıklamalarına çok konuşulacak bir iddia ile devam eden Bakan Soylu, "Emniyet içinde paralel bir yapı kurmaya çalışan anlayışın kendisidir. FETÖ'nün ikinci paralel yapısını kurmaya çalışıyor. Bütün sistem elimizdedir. Yargıya intikal ettirilecektir. Son çerçevesini çiziyoruz. Emniyet'in içinde FETÖ'den sonra bunlar yeni bir sistem kurmaya çalışıyor. Biz bu sistemi tespit ettik. Birçoğunu açığa aldık. Murat Bakan bunların başında. Bedeli çok ağır olacak. Yargıya intikal edecek. Bütün hazırlığı yaptık" dedi.

Soylu, "Emniyet içinde Murat Bakan'ın kendi oluşturduğu, kendi kurguladığı, devletin istihbaratını bozmaya ve içeride başka bir yapılanma oluşturmaya çalışan çok derin bir ağ olduğunu söyleyebilirim. Hepsi isim isim belli" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...