Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

BBP lideri Destici çağrısını yineledi: İki suç için mutlaka idam gelmeli

BBP lideri Mustafa Destici, Narin'in ölümüyle ilgili yeniden idam çağrısı yaptı ve "İki suç için idam cezası mutlaka ama mutlaka getirilmelidir. Birisini ibretialem için sallandıracaksın, bak bir daha bir başkası buna yeltenebiliyor mu" dedi. 

Kaydet
a- | +A

Diyarbakır'da vahşi bir cinayete kurban giden 8 yaşındaki Narin, tüm Türkiye'yi yasa boğdu. İnfiale neden olan olayla ilgili tepki veren isimlerden biri olan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin çıkışı ise konuşulanlar arasına girdi.

Yeniden idam çağrısı yapan Destici, 2018 yılında idamla ilgili anayasa değişikliği teklifi verdiklerini anlattı.

BAKMADAN GEÇME
Narin Güran cinayetinde ikinci tanık ortaya çıktı! "Salim yalan söylüyor"
HABER

Narin Güran cinayetinde ikinci tanık ortaya çıktı! "Salim yalan söylüyor"

2018'İ İŞARET ETTİ

Terör örgütü PKK üyelerinin ve çocuğa karşı işlenen suçların idamla cezalandırılması çağrısı yapan Destici şu değerlendirmeyi yaptı:

Narin kızımıza bu kötülüğü kim yapmışsa en ağır şekilde cezalarını alması gerekir. En ağır şekilde ceza almasından kastımızı, bana göre bugünkü cezalar karşılamıyor. Kim kızımızın canına kıymışsa, müebbet hapis cezası alacak. Türkiye'de müebbet hapis cezası alanlar da ömür boyu yatmıyor belli bir süre sonra çıkıyor. Yapılması gereken idamdır, 2018'de Meclis'e girdiğimizde ben idamla ilgili anayasa değişikliği teklifi verdim. Şimdi idam diyen bazı partiler ve milletvekilleri var, o gün Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen bizim bu teklifimize imza attı, onun dışında hiçbir milletvekili imza atmadı.

BAKMADAN GEÇME
Narin Güran soruşturmasında yeni gelişme! Tutuklu amca muhtarlıktan alındı
HABER

Narin Güran soruşturmasında yeni gelişme! Tutuklu amca muhtarlıktan alındı

"2 SUÇ İÇİN İDAM GELSİN"

Meclis'in ekimde açılmasıyla birlikte, idam meselesinin müstakilen ele alınması gerektiğine dikkati çeken Destici, şunları kaydetti:

İki suç için idam cezası mutlaka ama mutlaka getirilmelidir. Birincisi, 8 yaşındaki masum yavrumuz Narin'i öldüren bu sapıklar, bu hainler, bu katiller için. Daha kaç yavrumuzu biz bu sapık canilere kurban vereceğiz? Birisini ibretialem için sallandıracaksın, bak bir daha bir başkası buna yeltenebiliyor mu. İkincisi de, şehitlerimiz var, bizzat bombayı patlatan teröristler ve onun emrini veren teröristlerin lider kadroları için idam cezası geri getirilmelidir. Bunun başka yolu yok, hem adaletin tam olarak tecelli etmesi açısından hem suçların caydırıcılığı açısından bu idam cezasının mutlaka bu iki suç için geri getirilmesi lazım.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Politika
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.