Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Politika
  3. 'Bizim sözümüz noterden daha sağlamdır'
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Politika

'Bizim sözümüz noterden daha sağlamdır'

Son Güncelleme: 04 Haziran, 2015 - 13:38
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
'Bizim sözümüz noterden daha sağlamdır'
Fotoğraf Başlığı 'Bizim sözümüz noterden daha saglamdir'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir'de 2019 yılına kadar hayata geçirelecek projeleri açıkladı.

Kaydet
a- | +A
Yaklaşan seçimler öncesinde kentteki çalışmalarını hızlandıran Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açılışını yaptığı Başbakanlık Ofisi'nde İzmir'de 2019 yılına kadar hayata geçirilecek projeleri açıkladı. İzmir'i marka şehir yapmak için bir bakan gibi değil, nefer gibi çalışacağını belirten Eroğlu, körfezin temizlenmesi konusunda da özel ekip kurduklarını, seçimlerden önce polemik konusu yapmamak için açıklamadıklarını, ama her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını söyledi.
Bütün sektörlerde İzmir'i şaha kaldıracaklarını söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu , "Buna kesin karalıyız. Başbakan Ahmet Davutoğlu, İzmir'e ve Ege Bölgesi'ne özel bir önem veriyor. Çevre ve şehircilikte, sanatta, turizmde, gençlik ve sporda, sosyal politikalarda biz özellikle destan yazacağız. Önümüzdeki 5 yıl çok önemli olacak. İzmir'de ne yapacağız. 2019 yılına kadar 45 tane baraj gölet yapacağız. 53 tane inşa ediyoruz. 7 tane bal ormanı kuruyoruz. İzmir'i gıda üretiminde ihracat üssü haline getireceğiz. Bizim yapacağımız yatırımların ne zamana biteceği saatine kadar belli. Bayındır, Ödemiş, Kemalpaşa ilçelerinde barajlar yapacağız. Küçük Menderis, Bakırçay havzasını, Seferihisar tarafındaki toprakların tamamını sulayacağız. 45 adet baraj ve gölet inşa ediyoruz. Bizden önce acaba kaç tane baraj ve gölet yapıldı, bilen var mı? Tek bir elin parmakları kadar yoktur. 45 baraj gölet yapacağız. Dolayısıyla 2019 yılına kadar bunların tamamını bitiyoruz. İzmir'de su problemi büyüktü bütün bölgelerin su sıkıntılarını çözüyoruz. Şu anda İzmir'in gelecekteki su ihtiyacını karşılamak için en az 30 - 40 yıl sonrasının ihtiyaçlarını karşılanması için planlamaları yaptık. İleti hatlarını ona göre yaptık. Büyük düşünmek budur" diye konuştu.

"HAVADAN VE KARADAN AYAK BASMADIK YER BIRAKMADIK"
İzmir'in 30 ilçesinde ayak basmadığı yer kalmadığını belirten Eroğlu, şehrin gelecekteki su sorunu olmaması için planlamalar yaptıklarını ifade etti. Eroğlu, "Yapılacak işler var. 30 ilçenin hepsi gelsin, hepsine kapımız açık. Ayak basmadığımız yer yok. Hem karadan hem havadan dolaştık. Ormanları da kontrol ettik havadan. Çeşme'ye gittik. Bize 'sizin yapacağınıza inanıyoruz' dediler. İzmir Türkiye'nin en büyük turizm bölgesi. Bizden istediler. İki baraj gerekiyordu. Bunlardan acil olanını Karareis Barajı, bunlarının projesini tamamladık. Onun da bitiş tarihi belli. Çeşme'de, çeşmelerden memba suyu akacak. Ödemiş'e de Rahmanlar Barajı'ndan 2050 yılına kadar su vereceğiz. Bütün kentini su sıkıntılarını çözmüş olacağız. 83 dereyi ıslah edeceğiz. Tarım arazilerini taşkınlardan koruyacağız. Bu ıslahlar da tarihi eser gibi estetik olsun. Bu da diğer kurumlar gibi örnek olur. Köprüleri böyle tarihi eser gibi olsun. Çok sayıda köprü isteği var. Dayatmacı anlayışımız yoktur. Katılımcı en güzelini yapmak bizimi anlayışımız. İlçe haklının görüşünü alıp öyle yapacağız. Derelerin zamanla akış yerleri değişiyor. Derelerin kenarlarını dolduracağız, buraları da zamanla soysal amaçlar ve yeşil alan için kullanacağız" dedi.

"ORGANİK TARIM İHRACATINI ARTIRACAĞIZ"
Dünya'da gıda sektörünün çok önemli olduğunu söyleyen Eroğlu, şöyle devam etti: "Organik gıdaya talep çok fazla. Normal ürün, bir liraysa, diğeri organik olanı 5 lira ediyor. Dolayısıyla biz diyoruz ki, 'İzmir'de organik tarım üretimini arttıracak' bir anlayış getireceğiz. İzmir'i bu konuda lokomotif şehir haline getireceğiz. Bunda kararlıyız. İzmir'de 2 milyar lira yani 2 katrilyon TL destek vereceğiz. Çiftçiye 5 yılda 2 Milyar TL destek vereceğiz. Tıbbı ve aromatik bir ihracat, 450 Milyon dolardan 5 yılda 5 milyar dolara çıkarma hedeflerimiz var. Seferihisar'da arazi belli buyurun gelin size ait. Gelsinler biz orman teşkilatını hazırladık. Laf değil. İlan ettik aromatik tıbbi bitkiler üretimi arazileri oluşturduk. Tıbbi ve aromatik bitki ihracatı ormanları, kırsal kalkınmanın lokomotifi olarak kullanacağız. Biz bir vaatte bulunursak bunun hazırlığını yapıyoruz. Kimi ne zaman nerede yapacak. Bunun kaynağı arazisi nerede bunlar belli. Burada büyük bir gelir ve istihdam artışı olacak. İzmir'de erozyon fazla bunun için orman ve DSİ hazırlıklarını yapıyor" dedi.

"TEMİZ HAVADA TERAPİ İYİ GELECEK"
Ormanlarla ilgili projelerini de anlatan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ayrıca yabani zeytinlerin olduğu alanları aşılayıp oradaki köylülere vereceğiz. Urla'da ailelere eşit olarak dağıttık. Gelir getirecek. Bal ormanlarını kuruyoruz. İki milyon adet fıstık çamı ile İzmir'de 30 milyon TL gelir getireceğiz. Yılda 1.4 milyon fidana üretiyoruz. 350 bin vatandaşa dağıtıyoruz. Türkiye'de ilk kez terapi ormanları kuruluyor. 5 ayda kuracağız, ama muhteşem olacak. Balçova terapi ormanı olarak hazırladık. 200 dekar terapi ormanı gidip oraya temiz havada terapi iyi gelecek. Her şey hazır. Çocuklara özel bir orman kuracağız sadece anne ve babalarıyla çocuklara girecek. Emniyetli temiz bir alanda vakit geçirecekler, Örnekköy Çocuk Ormanı'nı kurduk. Açılışını yapacağız. Çocuklarının oynayacağı ağaçlar, tırmanacağı her şey var. İki tane tabiat parkı kuruyoruz. Yakaköy tabiat parkını kuracağız."

DAR GELİRLİLERE VE EMEKLİLERE PROJELER
İzmir Büyükşehir Belediyesiyle seçimler öncesinde bir polemik yaşamak istemediğini, bunun için de körfez temizliği konusundaki çalışmalar hakkında çok fazla açıklama yapmadıklarını anlatan Orman ve Su İşleri bakanı Veysel Eroğlu, yaptırdıkları ankette kent halkının yüzde 80'inin belediye hizmetlerinden memnun olmadığını dile getirdi.
Kentsel dönüşümün çok önemli olduğuna da vurgu yapan Eroğlu, şunları söyledi: "Kentsel dönüşüm için TOKİ'nin hazırlığı yetişmedi. Emekliler, dar gelirliler kentsel dönüşümü isteyen kişiler için projelere yapacağız. Öyle yerler var ki yağmurda, fareler yılanlar ortaya çıkıyor. Çok uzak değil Bornova'nın hemen üst kısımlarına gidin bunları görürsünüz. İzmir'in marka şehir olması için muhteşem bir şehirleşmeye ihtiyacı var. Belediyeyle el birliği yapacak vatandaşı memnun ederek kentsel dönüşüm yapacağız. Her türlü desteği vereceğiz. Bu vazife benim değil demiyoruz varsa yetkimizi gücümüzü ortaya koyup şehri ayağa kaldıracağız. TOKİ de devreye girecek. Körfezin temizliğinin takipçisi olacağız. Büyük bir ekip kurduk. Seçimlerden önce polemik olmasın diye kimseyi suçlamak istemiyoruz ama bunun takipçisi olacağız desteği vereceğiz. Haliç'i temizleyen bir kişi olarak yapacağız. Bir bakan olarak değil bir nefer olarak çalışacağım. Büyükşehir belediyesine gerekli destekleri vererek bu problemi çözmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

"KİMSEYİ SUÇLAMAK NİYETİNDE DEĞİLİM"
Orman ve Su İşleri bakanı Veysel Eroğlu, basın mensuplarının körfez içini gerekli olan ÇED raporuyla ilgili sorusu üzerine ise, bunun için gerekli sürecin devam ettiğini, bunu bakanlık yetkililerinin de anlattığını, hazırlığı süren biri şey için ÇED'in nasıl verileceğini söyledi. Bakan Eroğlu, yine soru üzerine Harmandalı çöplüğünün de büyük tehlike gösterdiğini, onun taşınması yada yapılacak her türlü çalışma için orman arazisinin tahsisi dahil yardıma hazır aldıklarını vurguladı.
Eroğlu basın mensuplarının toplu ulaşım kart sistemini yürüten firmanın değişmesi ile ulaşımda yaşanan kriz ile ilgili sorusuna ise, "Seçim öncesi gündeme getirmemiz hoş olmaz. Bu konuda çok hassasım. Kimseyi suçlamak niyetinde değilim. Vatandaş takdir edecektir. Seçimden önce 'şu suçlu bu suçlu' demek olmaz. Bu tür polemik konularına girmek istemem. Herkese destek vereceğiz" yanıtını verdi.

"BİZİM SÖZÜMÜZ NOTERDEN DAHA SAĞLAMDIR"
İzmir'İn tarihinde hiç görülmemiş projeler yapacaklarını müjdeleyen Eroğlu, İzmir'i turizm alanında geliştirmek istediklerini, geçen yıl kente gelen 1 milyon 250 bin turisti, daha çok para harcayacak 10 milyon turiste çıkarmak için çalışacaklarını, ayrıca Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nı restore edeceklerini, bin yıldır tekne görmemiş Efes Antik Limanı'nı canlandırmak için de talimat verdiklerini açıkladı.
Eroğlu projelerinin planlama, inşa ve bitiş tarihlerinin net olduğunu ve İzmir'i şaha kaldıracaklarını belirterek, "Söz böyle verilir. Bizim sözümüz noterden daha sağlamdır. Çünkü yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır" dedi.
Yazar : TÜRKİYE GAZETESİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 04 Haziran, 2015 - 13:38
Haberle İlgili Daha Fazlası
Politika
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    Kaydet
  • 2
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi! LGS anneliği sosyal medyada gündem oldu
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi!
    Kaydet
  • 3
    Ece İrtem’in ölümü sonrası kalp krizi uyarısı… Gençlerde alarm veriyor! Riski artıran 4 büyük faktör
    Ece İrtem’in ölümü sonrası kalp krizi uyarısı… Gen...
    Kaydet
  • 4
    Brisa, Goodyear, Petlas, Michelin… Lastik firmalarına rekor ceza
    Brisa, Goodyear, Petlas, Michelin… Lastik firmalar...
    Kaydet
  • 5
    6 haftanın dibine geriledi! Konut ve taşıtta yeni indirim yolda
    6 haftanın dibine geriledi! Konut ve taşıtta yeni ...
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan İsrail, barışı hep sabote ediyor…
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er Mutabakat
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Ankara-Moskova hattı ve ilkeler
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay ABD-İran mutabakatı ne anlama geliyor?
    Kaydet
  • İrfan Özfatura
    İrfan Özfatura Yeşil vilayetin lezzetleri
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Yağışlar rekor kırdı ama göl bir damla bile su tutmadı!
    Yağışlar rekor kırdı ama göl bir damla bile su tutmadı!
    Kaydet
  • Panter Emel'den acı haber! Hayatını kaybetti
    Panter Emel'den acı haber! Hayatını kaybetti
    Kaydet
  • Dünyayı bekleyen kriz! Petrolden daha değerli olacak
    Dünyayı bekleyen kriz! Petrolden daha değerli olacak
    Kaydet
  • Kısa sürede gündem oldu! Dünya Kupası'na damga vuran Türk'ün kim olduğu ortaya çıktı
    Kısa sürede gündem oldu! Dünya Kupası'na damga vuran Türk'ün kim olduğu ortaya çıktı
    Kaydet
  • Konya'da sanayi sitesinde meydan muharebesi: Tekme tokat kavga kamerada
    Konya'da sanayi sitesinde meydan muharebesi: Tekme tokat kavga kamerada
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Dünya Kupası'nın en küçük üçüncü ülkesinin hikayesi: Fakir ama gururlu
Dünya Kupası'nın en küçük üçüncü ülkesinin hikayesi: Fakir ama gururlu
Kaydet
Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi yayımlandı
Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi yayımlandı
Kaydet
T.C. İSTANBUL 46. ASLİYE CEZA MAHKEMESİNDEN /BAŞKANLIĞINDAN
İSTANBUL 46. ASLİYE CEZA MAHKEMESİ HAKİMLİĞİ
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası