Çağlayan Adliyesi'nde 'DEM' gerginliği

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Politika Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının geri alınmasının ardından Çağlayan Adliyesi'nde toplanan bazı avukatlar, izinlerinin olmadığı yönünde uyarılmalarına rağmen dağılmayarak eylemlerine devam edince polis müdahale etti. Adliyede taraflar arasında arbede olduğu öğrenildi.

Van'da İl Seçim Kurulu DEM Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Zeydan'ın  "seçilme yeterliliği olmadığı" gerekçesiyle "seçilmemiş sayılmasına" ve sonraki en çok oy alan ve seçilme yeterliliğine sahip ikinci sıradaki adaya mazbatanın teslim edilmesine yönelik kararı sonrasında Van sokaklarında ortaya çıkan gerginlik İstanbul Adliyesi'ne de yansıdı. 

Çağlayan Meydanı'nın Kağıthane Kaymakamlığı sınırları içerisinde yer alması nedeniyle kaymakamlık her türlü toplantı, gösteri yürüyüşü ve basın açıklamalarını yasakladı. 

Polis ekipleri avukatlara, dağılmamaları ve yasağa direnmeleri sonucunda kanunun verdiği yetkiler çerçevesinde gereğini yapacaklarını belirttiler. Bunun üzerine avukatlar, önce ‘Kağıthane sınırlarını terk ediyoruz, Beyoğlu’na gidiyoruz’ dediler, sonrasında adliye merdivenlerinin önüne gelerek pankart açıp açıklama yapmaya başladılar. Bunun üzerine adliye güvenliği ve çevik kuvvet ekiplerinin de arasında bulunduğu emniyet güçleri açıklamaya müdahale etti. Zaman zaman Kürtçe sloganların da atıldığı sırada müdahale, arbedeye dönüştü.

TURNİKELER DEVRİLDİ

Daha sonra adliyenin içine girmek isteyen avukatlar bir süre içeri alınmadı, alındıkları sırada ise turnike bölümünde yeniden arbede yaşandı. X-ray cihazları yerinden oynarken turnikeler yerinden çıkarak yere devrildi.

AVUKATLAR GÖZALTINA ALINDI

Bazı avukatların gözaltına alındığı öğrenilirken, yaklaşık 1 buçuk saat süren müdahale işleminin ardından adliye normale döndü.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...