CHP 'İYİ' haber beklerken liste savaşı kızıştı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
CHP 'İYİ' haber beklerken liste savaşı kızıştı

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

CHP’de gözler yarına çevrildi. İyi Parti’den gelecek iş birliği açıklamasına göre mahallî seçimde yol haritası belirlenecek. ‘İyi bir karar çıkmasını temenni ederim’ diyen Özgür Özel’in önünde bir kriz daha var. O da listeler...

FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ - Yerel seçim yaklaşırken, siyasetin gündem maddelerinden bir tanesi  CHP ile İyi Parti arasında iş birliği tartışmaları... İyi Parti, CHP’den gelen teklife yarın cevap verecek. Karar öncesinde CHP lideri Özgür Özel “İyi bir karar çıkmasını temenni ederim” dedi. Seçimlere dört aydan az bir süre kala seçim çalışmalarını hızlandıran CHP’de takvim de netleşmeye başladı. Adaylık belirlemede birçok kriter devreye sokulacak. 

Genel olarak ise ‘seçime az bir süre kaldı’ gerekçesiyle temayül yöntemi uygulanacak. Bu süreç 17 Ocak’a kadar devam edecek. Adayların netlik kazanacağı Parti Meclisi (PM) açıklanan tarihe kadar çetin bir mücadeleye sahne olacak. Sancılı geçmesi beklenen sürecin ardından, adayların kesinleşmesiyle CHP, yerel seçimler için tamamen sahaya inecek. Özgür Özel’in, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak atadığı ve Ekrem İmamoğlu’na yakınlığı ile bilinen Gökan Zeybek ile eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu taraftarları, kendi adaylarının kazanabilmesi için mücadele edecek.

DEĞİŞİMCİLERE ÇİZİK GELİYOR

İstanbul, Ankara ve Aydın’da, mevcut belediye başkanları yeniden aday gösterilecek ancak özellikle kurultay sürecinde Kılıçdaroğlu’na açıktan destek veren mevcut belediye başkanlarının ise üstünün çizilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Halktan yoğun şikâyet alan belediye başkanları da yeni dönemde aday gösterilmeyecek. Bu bağlamda, İzmir, Antalya, Adana ve Hatay gibi illerdeki mevcut belediye başkanlarının değişebileceği belirtiliyor.

LİSTELERDE İMAMOĞLU AĞIRLIĞI

İstanbul’da değişim sürecine önderlik eden Ekrem İmamoğlu’yla araları bozuk olan Bakırköy, Ataşehir, Maltepe, Esenyurt ve Şişli Belediye Başkanlarının yerine İmamoğlu’na yakın isimler aday gösterilecek. Beşiktaş, Kartal, Beylikdüzü, K.Çekmece ve B.Çekmece’de ise mevcut başkanlar devam edecek. Ankara’da ise Çankaya’ya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in yerine Candan Tezcan Karakuş’un ismi geçerken, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile yola devam edileceği ileri sürülüyor.

CHP, özellikle büyükşehir adaylarını netleştirmek için İyi Parti GİK’in kararını bekliyor. Kararın olumlu çıkması durumunda iki parti heyetleri iş birliği yapılacak yerleri görüşmek üzere bir araya gelecek.

6 BİN 500 BAŞVURU YAPILDI

CHP’de adaylık başvuruları 5 Aralık’a kadar uzatılırken büyükşehir ve il belediye başkanlığı adaylığı için bugüne kadar 1.300, Belediye Meclis üyeliği adaylıkları için ise 6 bin 500 başvuru yapıldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yeniden aday olmak için dün CHP Ankara İl Başkanlığına başvurusunu sundu. Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylık başvurusunda bulunurken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce’nin ise CHP’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olabilmek için istifa ettiğini duyurdu.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...