CHP liderinden Erdoğan'a "Özgür efendi" çıkışı: "Bu bizim efendiliğimizdendir”

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
CHP liderinden Erdoğan'a "Özgür efendi" çıkışı: "Bu bizim efendiliğimizdendir”

Politika Haberleri  / Anadolu Ajansı

CHP lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine "Özgür efendi" demesine yönelik açıklama yaptı. CHP lideri Özel, "Efendi demek kötü bir şey değil. Ama o bir şey söyleyecekse emeklilere bir şey söylesin. Önce emekli maaşını 17 bin TL'ye çıkarsın. Ondan sonra kendisine cevap vereceğim" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine "Özgür efendi" demesine ilişkin, açıklamada bulundu. Özel, "Önce emekli maaşını 17 bin TL'ye çıkarsın. Ondan sonra cevap vereceğim" dedi. 

"EFENDİ DEMEK KÖTÜ BİR ŞEY DEĞİL"

Çankaya Belediyesi Abidinpaşa Köşkü Milli Mücadele Müzesi açılış programının ardından basın mensuplarının sorusunu cevaplayan Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine "Özgür efendi" demesine yönelik soruya şu cevabı verdi:

"Onlardan emekliler müjdeli bir haber bekliyorlar. Bu kadar düşük emekli maaşıyla, bu kadar yoksullukla baş başayken o bana ne lakap takacağını düşünüyor. Düşündü, düşündü, 'Özgür efendi' demeyi uygun görmüş. Vallahi efendi demek kötü bir şey değil. Yıllarca, aylarca düşünüp düşünüp bana söyleyebilecek söz olarak 'efendi' lakabını bulduysa bu bizim efendiliğimizdendir”

"ÖNCE EMEKLİ MAAŞINI ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE ÇIKARSIN"

En düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılmasını isteyen Özel, "Ama o bir şey söyleyecekse emeklilere bir şey söylesin, önce şu 10 bin lirayı asgari ücret seviyesine çıkarsın. 17 bin 2 lira asgari ücret seviyesi, en düşük emekli maaşı olsun. Ondan sonra kendisine cevap vereceğim." dedi.

ERDOĞAN'DAN "ÖZGÜR EFENDİ" LAKABI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün AK Parti'nin 31 Mart Yerel Seçimleri’nde İstanbul’da belediye başkanlığı için yarışacak adayları tanıtırken CHP'nin yeni genel başkanı Özgür Özel için dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Rahmetli Deniz Baykal’la pek çok konuda anlaşamazdık, ama siyasi birikimini takdir ederdik. Bay Kemal’le çok kavgamız oldu ama onun da kendine göre bir tarzı, üslubu ve misyonu vardı. CHP’nin mevcut genel başkanı Özgür Efendi ise daha başlamadan listenin en altına yuvarlanmayı başardı” ifadelerini kullandı. 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...