CHP ve HDP arasında 18 Mart sancısı

- Güncelleme:
CHP ve HDP arasında 18 Mart sancısı

Politika Haberleri

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugün adaylığına destek istemek için HDP’ye gideceği açıklanmıştı. Ancak, HDP’den önceki gün yapılan açıklamada, ziyaretin ertelendiği duyurulmuştu. Kulislerde, Çanakkale Zaferi ile aynı güne denk getirilmesine yönelik tepkiler nedeniyle CHP’nin ziyareti bir gün önceye almak istediği, ancak bu talebin HDP tarafından kabul edilmediği belirtiliyor.

HABER MERKEZİ ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de ziyaretin cuma gününe alınması için çalışma yapıldığını açıklamıştı. CHP ile HDP arasındaki randevu krizi Kılıçdarıoğlu’na da soruldu.

Kılıçdaroğlu, “Onu bana sormayacaksınız ev sahibine soracaksınız” diye konuştu. Kılıçdaroğlu’nun HDP ziyaretine ilişkin yeni bir tarih ise henüz belirlenmedi. Ertelenen görüşmede konuşulması planlanan seçim pazarlığını ise HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, anlattı. 6’lı masadaki partilerin tamamının oy oranının HDP’nin aldığı oy kadar olmadığını ifade eden Kenanoğlu “Her biri cumhurbaşkanı yardımcılığı, bakanlık, vekillik alıyor. HDP yüzde 10-13 oyuyla gidecek ortak adayın seçilmesi için oy kullanacak ama hiçbir şey söyleyemeyecek, hiçbir şart ortaya koyamayacak öyle mi? Siz bir sürü kavga edeceksiniz, masayı terk etmeyi bile göze alacaksınız ama buna rağmen gidecek HDP size oy verecek, yok böyle bir dünya. Öyle kendisi koltuk sevdası yüzünden masaları darmadağın edenlerin bize bu tür lafları atmaya hakkı yoktur” diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise Kılıçdaroğlu’na gereken cevabı 14 Mayıs’ta milletin vereceğini söyledi. Turan “Kılıçdaroğlu 18 Mart tercihini HDP’den yana kullanacaktı.  Kılıçdaroğlu manidar işlerin adamı. Tepkiler gelince, görüşmeyi ‘program yoğunluğu’ gerekçesiyle ileri bir tarihe erteledi. Ana muhalefet partisi genel başkanı olmak sorumluluk gerektirmez mi?” dedi.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...