CHP'de imza gerginliği! Birbirlerine düştüler

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ - ANKARA
- Güncelleme:
CHP'de imza gerginliği! Birbirlerine düştüler

Politika Haberleri  / HABER MERKEZİ - ANKARA

Tezkere görüşmeleri sırasında toplanan imza, vekilleri birbirine düşürdü. Değişimciler ile Genel Merkez arasındaki imza gerginliğinde Murat Emir ‘geleneklere aykırı’ dedi, Mahmut Tanal ‘gelenek mi bıraktınız?’ diye sordu.

Kasım ayı başında 38’inci Olağan Kurultay’ını gerçekleştirecek olan CHP’de il kongresi süreci sona ererken, genel başkan adaylarının imza toplama süreci de sancılı başladı.

Genel Merkez yanlısı milletvekilleri, önceki gün Meclis Genel Kurulunda Suriye-Irak tezkeresi görüşülürken parti sıralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu adına imza toplamaya başladı. Tezkerelerin görüşmesi sırasında imza toplanması, partideki değişim ekibini rahatsız etti.

CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal ile Ankara Milletvekili Deniz Demir’in başlattığı ileri sürülen imza kampanyası sonrasında milletvekilleri, WhatsApp üzerinden birbirlerine düştü.

EMİR İLE TANAL'DAN 'GELENEK' TARTIŞMASI

WhatsApp yazışmalarında Ankara Milletvekilli Murat Emir’in “Yerleşik geleneklerimize göre imzalar genel Kurul’da toplanmaz” dediği görüldü. Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal da Emir’e “Parti’de gelenek mi bıraktınız? Partiyi, belediye başkanlarının talimatıyla yönetmeye çalışmak, ne zamandan beri CHP geleneklerinde var” diye cevap verdi.

Bunun üzerine Emir de Tanal’a “Haddini bil, bana bizzat söyleyeceğin bir şey varsa gel söyle” karşılığını verdi.

Sivas Milletvekili Ulaş Karasu ise her işin bir etik kuralı olduğunu belirterek “Milletvekillerini markaja, yeni seçilen arkadaşları baskı altına almaya kimsenin hakkı yok” sözleriyle Genel Kurul’da Kılıçdaroğlu için imza toplanmasına tepki gösterdi.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: HABER MERKEZİ - ANKARA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...