Eski Android telefonlar için kötü haber! Bu cihazlarda artık WhatsApp çalışmayacak!

Düzenleyen: / Kaynak: SamMobile
- Güncelleme:
Eski Android telefonlar için kötü haber! Bu cihazlarda artık WhatsApp çalışmayacak!

TEKNOLOJİ Haberleri  / SamMobile

WhatsApp çok yakında bazı eski Android telefonlarda çalışmayı durduracak. WhatsApp desteğini kaybedecek o telefonlar belli oldu.

Meta'nın mesajlaşma uygulaması WhatsApp, Google tarafından işletim sistemi desteğinin sona ermesi sebebiyle çok yakında bazı eski akıllı telefon modellerinde çalışmayı bırakacak. Açıklanan bilgilere göre bazı cihazlar, Android için güncelleme desteğini kaybetmesi nedeniyle artık uygulamaya erişim sağlayamayacak.

24 EKİM'E KADAR SÜRE VERİLDİ

SamMobile tarafından aktarılan bilgilere göre bazı eski telefonlar, 24 Ekim 2023 Salı günü itibariyle WhatsApp desteğini kaybedecek. Bu durumdan etkilenecek modeller arasında Android 5.0 işletim sistemi ile çalışan modeller yer alacak.

Android 6.0 (Android Marshmallow) ve hatta Android 5.1.1 güncellemesini almayan, hala daha Android 5.0 (Android Lollipop) sürümünde kalan bazı modellerin artık uygulamada mesaj alıp göndermelerine izin verilmeyecek. Bu yazılımı kullanmaya devam eden cihazların WhatsApp'a erişimini sürdürebilmek için bir an önce yazılım güncellemesi yapmaları gerektiği belirtiliyor.

Eski Android telefonlar için kötü haber! Bu cihazlarda artık WhatsApp çalışmayacak!

WHATSAPP DESTEĞİNİ KAYBEDEN TELEFONLAR

Android 5.0 destekli telefonların yanı sıra ayrıca iOS 12 ve KaiOS 2.5.0 çalıştıran cihazlar da listede yer alıyor ve mesajlaşma desteğini kaybedecek. Cihazlarına jailbreak işlemi uygulayan ve platformun daha modern sürümleriyle birlikte gelen özel bir ROM kullanan kullanıcıların en azından şimdilik etkilenmemesi bekleniyor.

WhatsApp desteğini kaybedecek Android telefonlar arasında iki popüler cihaz yer alıyor. Bu modeller, Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un ürettiği Galaxy S4 ve Galaxy Note 3 olarak karşımıza çıkıyor. Bir döneme damgasını vuran bu cihazların haricinde Sony Xperia Z, Google Nexus 7, HTC One ve LG Optimus G Pro gibi modeller bulunuyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: SamMobile
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...