Cumhur İttifakı’nda yerel seçime yoğun mesai! Çalışmada sona gelindi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Cumhur İttifakı’nda yerel seçime yoğun mesai! Çalışmada sona gelindi

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhur İttifakı’nın iki büyük partisi AK Parti ve MHP’nin yerel seçimde işbirliği için yürüttüğü çalışmada sona gelindi. Şu ana kadar 8 toplantı yapan iki partinin heyetleri 2 toplantı daha yapacak ve büyükşehir, il ve ilçeleri netleştirmiş olacak.

Mayıs ayında yapılan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerini büyük bir katılım ve demokratik olgunla gerçekleştiren Türkiye, bu kez yerel seçim gün sayıyor.

Önümüzdeki yılın Mart ayının sonunda yapılacak yerel seçimlere 4 ay gibi bir süre kalırken siyasi partiler hazırlıklarına tam gaz devam ediyor. İttifak için nabız yoklayan partiler, aday belirleme süreçlerine yoğunlaşmaya başladı.

Bu kapsamda Cumhur İttifakı’nda da yerel seçim için yoğun bir mesai harcanıyor.

İKİ PARTİ ŞU ANA KADAR 8 TOPLANTI YAPTI

Anadolu Ajansı'nın aktardığı bilgiye göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla yerel seçimde işbirliği çalışmalarını yürütmek amacıyla kurulan heyet, bugüne kadar 8 toplantı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, geçen hafta MHP Genel Başkanı Bahçeli ile yaptığı görüşme sonrası AK Parti heyetine başkanlık eden Genel Başkanvekili Efkan Ala ve konuyla ilgili diğer kurmaylarıyla değerlendirme yapması bekleniyor.

ÇALIŞMADA SONA GELİNDİ

Bu arada gelecek hafta 2 toplantı yaparak süreci tamamlamayı planlayan heyet, böylece işbirliği yapılacak büyükşehir, il ve ilçeleri netleştirmiş olacak.

Cumhur İttifakı’nda yerel seçime yoğun mesai! Çalışmada sona gelindi

"CUMHUR İTTİFAKI OLARAK İDDİALIYIZ"

Cezayir dönüşü uçakta gazetecilerin sorularına cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı olarak tüm seçimlerde olduğu gibi yaklaşan yerel seçimde de iddialı olduklarını vurgulamıştı. 

Çalışmaların bu iddialar nispetinde çok titiz yapıldığını aktaran Erdoğan, adaylarla ilgili süreçte her konunun ince elenip sık dokunduğunu, partinin gerekli hazırlıkları ve analizleri yaptığını anlatmıştı.

"ARALIK AYININ ORTALARINA DOĞRU ADAYLARIMIZI AÇIKLAMAYA BAŞLARIZ" 

AK Parti olarak seçim hazırlıklarının bir önceki seçimin tamamlanmasıyla başladığına dikkati çeken Erdoğan, "Özellikle büyükşehirler başta olmak üzere her ilde kamuoyu yoklamaları yaptık, yapıyoruz. Sonuçları analiz edip milletimizin gönlündekini anlamaya, şehirlerimize en faydalı olacak adayları belirlemeye gayret gösteriyoruz. Bir defa 1 Aralık belediye başkan adayı olmak isteyen ve görevden bu nedenle ayrılması gereken memurların istifaları için son tarih. Memurların durumunu da görelim. Onların durumu da netleştikten sonra aralık ayının ortalarına doğru artık adaylarımızı peyderpey açıklamaya inşallah başlarız." diye konuşmuştu.

AK PARTİ'NİN TEMAYÜL YOKLAMASI BİTTİ

Öte yandan AK Parti'nin geleneksel hale gelen teşkilatla temayül yoklaması Türkiye genelinde yapıldı. 150 bin civarında teşkilat üyesi yerel seçimlerde yarışacak belediye başkan adayları için görüşlerini ortaya koydu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, sonuçları an be an canlı olarak gördü.

"CUMHUR İTTİFAKI İSTANBUL'DA ZİLLETİ SALLAYIP DEVİRECEKTİR"

MHP lideri Bahçeli ise partisinin son grup toplantısında yapıtığı açıklama yerel seçimle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu.

Bahçeli, "Cumhur İttifakı İstanbul’da zilleti sallayıp devirecektir. Cumhur İttifakı Ankara’da zilleti savurup indirecektir. Cumhur İttifakı yerel yönetimlerdeki makus hale Allah’ın izniyle son verecektir. Cumhur İttifakı Türk milletidir. Söz de, karar da, hüküm de, egemenlik de Türk milletinindir. CHP Genel Başkanı, kulağını Kandil'e ve yeminli Türkiye düşmanlarına verdiği müddetçe hüsran ve hezimetten kurtulamayacaktır. Unutmayalım ki, büyük siyasetçiler ne kötü talihin, ne şirret telkinlerin, ne de sinsi tezgahların esiri olurlar. Kalbi pırıl pırıl, dalgasız deniz gibi olan milletimiz tuzak kuranların tuzaklarını başlarına geçirmesini bilecek, ahlaklı ve milli siyaset ve dava insanlarına sonuna kadar destek verecektir. Allah'ın inayetiyle, Türkiye 31 Mart seçimlerinde bir kez daha al bayrakta buluşacak, Türk milleti Cumhur İttifakı'nda uzlaşacaktır." demişti.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...