Hakan Fidan görevi Çavuşoğlu'ndan devraldı: Milli dış politika vizyonunu ilerletmeye devam edeceğim

Düzenleyen:
- Güncelleme:

POLİTİKA Haberleri

Dışişleri Bakanlığı'ndan devir teslim töreni yapıldı. Hakan Fidan Dışişleri Bakanlığı görevini Mevlüt Çavuşoğlu'ndan devraldı. Fidan, "Devletimizin her türlü etki alanından bağımsızlığı ve milletimizin iradesinin egemenliği esasına dayanan milli dış politika vizyonunu ilerletmeye devam edeceğim" dedi.

Türkiye'nin yeni kabinesi belirlendi. 3 Haziran akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabineyi kamuoyuna duyurdu.

Dün başlayan bakanlıklardaki devir teslim törenleri bugün de devam ediyor. 

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, görevini Mevlüt Çavuşoğlu'ndan devraldı. 

Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamalarından önemli kısımlar şöyle;

-Yurt dışındaki vatandaşlarımızın demokratik hakları kullanması için sandığı hep birlikte götürdük. Her adımı milletimiz için yaptık. Şimdi, bayrağı devretme sırası bize geldi. 8 yıl 6 ay taşıdığım Dışişleri Bakanlığı, Hakan Fidan'a devrediyorum.

-Başta FETÖ ve PKK olmak üzere yurt dışındaki terör şebekelerine karşı birlikte mücadele ettik.

-Her zaman bakanlığımızın ve bakanımızın emrinde olacağım ve desteğe hazır olacağım.

-Bütün mesai arkadaşlarımın her birine sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

-Beraber yürümekten şeref duyduğum Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte şimdi görevimiz Türkiye Yüzyılı'nı inşa etmektir.

-Türk'ün olduğu her yerde devlet vardır. Bu Tğrk diplomasisine güveni artıran bir durumdur. Şimdi bayrağı devrediyorum Hakan kardeşime...

-Ben kendisine her zaman desteğe hazır olacağım...

-Eşime ve kızımı da teşekkür ediyorum. Onlarla ilgilenemedim...

Hakan Fidan'ın açıklamalarından önemli kısımlar şöyle;

-Milli İstihbarat Teşkilatında 13 yıl süren görevimin ardından aynı derecede mesuliyet gerektiren Dışişleri Bakanlığına atanmam nedeniyle şahsıma gösterdiği güven için Sayın Cumhurbaşkanıma şükranlarımı iletiyorum. 

-(Mevlüt Çavuşoğlu ile) Kendisiyle arkadaşlarımız Bilkent Üniversitesinde aynı sıralarda başladı. Kendisi devlet adamı ve insan ve dost olarak her zaman üstün meziyetler ortaya koymuştur.

-Devletimizin her türlü etki alanından bağımsızlığı ve milletimizin iradesinin egemenliği esasına dayanan milli dış politika vizyonunu ilerletmeye devam edeceğim

-Sayın Cumhurbaşkanı ve Mevlüt Çavuş oğlu'na teşekkür ediyorum. Aranıza katılmaktan gurur duyuyorum.

-Yeniden seçilen Cumhurbaşkanımıza layık olabilmek için elimden gelen her türlü çabayı göstereceğim. Vatanımıza milletimize hayırlı olsun. Allah mahçup etmesin.

Kaynak: Haber Merkezi

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...