Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Politika
  3. 'Dolar zenginleri üretmek istiyorlar'
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Politika

'Dolar zenginleri üretmek istiyorlar'

Son Güncelleme: 08 Mart, 2015 - 11:12
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
'Dolar zenginleri üretmek istiyorlar'
Fotoğraf Başlığı 'Dolar zenginleri üretmek istiyorlar'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, finans çevrelerine yönelik, "Adeta dolar zenginleri üretmek istiyorlar. Bunun gayreti içindeler" dedi.

Kaydet
a- | +A
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugünlerde gündeme bir şey geldi, gerçekten rahatsız olmadım da diyemem. Bir, iki parti veya üç parti neyse kendilerinin kapatılmasına yönelik bazı operasyonların olduğundan bahsediyorlar. Çok çirkin buldum, ayıptır" diyerek, Parlamento'daki partilere "parti kapatılmasını engelleyecek düzenleme yapma" çağrısında bulundu.
Erdoğan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldiği yemekte yaptığı konuşmaya, 10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendisine verilen desteğe teşekkür ederek başladı.
Cumhurbaşkanlığına aday olduğunda "Oturan, sadece evrak imzalayan bir cumhurbaşkanı olmayacağım" dediğini anımsatan Erdoğan, milletin kendisine layık gördüğü her oyun hakkını vermenin, Cumhurbaşkanı olarak kendisinin en başta gelen görevi olduğunu, bu sözü yerine getirerek illeri ziyaret ettiğini, toplu açılış törenlerine katıldığını, milletle kucaklaştığını ifade etti.
İllerde sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasının temsilcileri, kanaat önderleri ve bilim insanlarıyla bir araya geldiğini, sorunları ve çözüm için neler yapılabileceğini konuştuğunu kaydeden Erdoğan, "Eğer bu ülkede yöneten yönetilen bir araya gelmez, birbirinden kopuk olursa netice almak da mümkün olmayacaktır" dedi.
Erdoğan, verdiği söze uygun şekilde bundan sonra da milletin içinde olmayı, sorunları, sıkıntıları dinlemeyi, icraatları takip etmeyi sürdüreceğini vurguladı.
Sivil toplumun "demokrasi, çok seslilik, çok kültürlülük ve çoğulculuk" anlamına geldiğini söyleyen Erdoğan, siyasi partilerin de sivil toplum örgütlerinin farklı teşkilatlanmış bir yapısı olduğunu ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'de kendisini ifade etmek, fikirlerini, inançlarını duyurmak isteyen herkes rahatlıkla bir sivil toplum kuruluşu kurabilir, bir derneğe, vakfa üye olarak faaliyetlerde bulunabilir. Herhangi bir siyasi partide üye olarak faaliyetlerde bulunabilir. Sivil toplum kuruluşları özgürlüklerin, demokrasinin olduğu ortamlarda, ülkelerde gelişir. Türkiye bugün sivil toplum kuruluşları bakımından tarihinin en zengin dönemini yaşıyor" diye konuştu..
"HATTA İÇİMİZDEN BAZILARI DA..."
"Bugünlerde gündeme bir şey geldi, gerçekten rahatsız olmadım da diyemem. O da şu, bir, iki parti veya üç parti, neyse, kendilerinin kapatılmasına yönelik bazı operasyonların olduğundan bahsediyorlar. Çok çirkin buldum, ayıptır" ifadelerini kullanan Erdoğan, 2010'da Parlamento'da siyasi partilerin kapatılmamasına yönelik anayasa değişikliği yapmak istediklerini hatırlattı.
Erdoğan, "O anayasa değişikliğini yapmak istediğimiz zaman birileri maalesef TBMM'yi terk etti, gittiler, o maddeyle ilgili olarak söylüyorum, hatta bizim içimizden bazıları da ihanet etti. İhanet edenler de Meclis'i terk edip, gittiler. 330'u yakalayamadığımız için partilerin kapatılmamasıyla ilgili maddeyi geçiremedik" dedi.
"CUMHURBAŞKANI OLARAK SESLENİYORUM"
O madde geçseydi bugün siyasi partilerin kapatılıp kapatılmamasıyla ilgili böyle bir kargaşanın olmayacağını vurgulayan Erdoğan,şöyle devam etti:
"Ben şimdi Cumhurbaşkanı olarak sesleniyorum, diyorum ki, bu ifadeyi kullananlar lütfen buyursunlar, şu anda Parlamento'da bütün siyasi partiler ortada. Hazır mısınız bu işe, hazırsınız. Hiç uzun bir şey değil bu, üç beş maddelik bir şey. Hemen gelin birlikte siyasi partilerin kapatılmasını ortadan kaldıracak yasal bir düzenlemeyi yapın, bu işi bitirin. Ben inanıyorum ki iktidar partisi buna karşı çıkmayacaktır. Siz de gelin bu işe katkı verin, bu işi bitirin. Ama mesele o değil, seçime gidiliyor ya, yine burada alavere, dalavere. Yaptıkları iş bu. Artık bu işlere karnımız tok."
"TÜRKİYE DEMOKRASİ BAKIMINDAN EN ZENGİN DÖNEMİNİN KEYFİNİ ÇIKARTIYOR"
Siyasette dürüst olmak gerektiğine, dürüst olmayanların her zaman kaybetmeye mahkum olduğuna işaret eden Erdoğan, "Seçim geliyor diye, bu tür iftiralarla kalkıp iktidar partisini, iktidarı köşeye sıkıştıralım... Bunları kimse artık yutmuyor. Çünkü ben yaşadım, yaşadığım için biliyorum. Biliyorum ki bu iktidar partisi, parti kapatılmaya karşıdır, çünkü bunun bedelini ödedi. Bunun bedelini ödeyen o partinin ben genel başkanıydım" diye konuştu.
Erdoğan, birileri ne şekilde propaganda yaparsa yapsın, ekranlarda, köşelerde, kürsülerde ne denirse densin Türkiye'nin, tarihinin en özgürlükçü, demokrasi bakımından en zengin döneminin keyfini çıkardığını, medyada, sivil toplum platformlarında, siyasi mecralarda herkesin dilediği görüşü, fikri rahatlıkla savunabildiğini söyledi.
"BANA 'DİKATATÖR' YAFTASI YAPIŞTIRANLAR"
Burada ölçünün, faaliyetlerin Anayasa, yasa ve mevzuata uygun şekilde yürütülmesi ve kimsenin hakkına, hukukuna, kişisel özgürlüklerine, inancına yönelik tacizde, hakarette, saldırıda bulunulmaması olduğuna işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti:
"Gaziantep'ten soruyorum, ülkemizde bu şekilde faaliyet gösterdiği halde herhangi bir şekilde baskıya, hukuksuz bir eyleme maruz kalan herhangi bir birey, kurum, kuruluş var mıdır? Varsa hakkını herkesten önce ben savunacağım. Bu kadar açık söylüyorum. Velev ki şahsıma karşı olsun, bana muhalefet ediyor olsun, fark etmez.
Bana 'diktatör' yaftası yapıştıranlar veya benzer ithamlarda bulunanlar, aslında kendi gizli niyetlerini ifşa ettiler. Sen hem karşısındaki insana her türlü edep, ahlak, nezaket sınırını zorlayarak istediğin gibi hakaret edeceksin hem de 'Bu ülkede özgürlük yok' diyeceksin. Daha ne olacak? Bu ülkenin Cumhurbaşkanı'na, Başbakanı'na hakaret ediyorsun, daha ne olacak? Sen kalk da bunu Amerika'da, Batı'da yap bakalım. Anında bütün imkanlarını belli yerlere sevk ederler, hiç bu işin şakası yok. Gülerler adama gülerler."
"ÖZGÜR İNSAN NİYE MASKE TAKSIN, NİYE KENDİNİ GİZLİYORSUN"
Taş, sopa, molotof ve maskeyle sokakları terörize etme teşebbüsünde bulunanların, özgürlükten bahsettiğini söyleyen Erdoğan, "Bu nasıl iştir? TBMM'de maske takıyorlar ondan sonra özgürlükten bahsediyorlar. Özgür insan niye maske taksın, niye kendini gizliyorsun, saklıyorsun? 'Molotofa özgürlük' diye sokakta dolaşanlardan, Allah aşkına, demokrasi adına konuşma olabilir mi" diye sordu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, havai fişeklerin nerede ve niçin kullanıldığının önemli olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Düğünde, şurada, burada ayrı mesele. Fakat bu iş öyle bir hal aldı ki hani düğünlerde Anadolu'da eskiden bol bol silah kullanılırdı, sonra insanlar ölmeye başlayınca bu yasaklanma yoluna gidildi. Çünkü o düğünlerde atılan silahlar sebebiyle ölenler oldu. Şimdi havai fişekler, maalesef farklı niyetlerle başladı ama şimdi bu iş, aynen katilin elindeki bıçağa döndü. Her zaman söylerim, bıçak doktorun elinde neşter olur hayat kurtarır ama bıçak katilin elinde can alır. Bunu birbirinden ayırmamız lazım."
Bunlara karşı etkin önlemler alınabilmesi için İç Güvenlik Paketi'nin Meclis'te görüşülmeye başlandığını ancak Genel Kurul'da kargaşa çıktığını dile getiren Erdoğan, "Sanki ülkede darbe kanunu çıkartılıyor. Böyle bir yaklaşım olabilir mi? Bir direniş, bir muhalefet... İstedikleri ne? 'Bu kanun çıkmasın.' Memleketin sokaklarını terörize etmek isteyenler ellerini kollarını istedikleri gibi sallasınlar, öyle dolaşsınlar, işte biz buna müsaade edemeyiz" dedi.
"ADETA DOLAR ZENGİNLERİ ÜRETMEK İSTİYORLAR"
Erdoğan, "Adeta dolar zenginleri üretmek istiyorlar. Bunun gayreti içindeler. Fakat bir taraftan da o da enteresan, Merkez Bankasını da köşeye sıkıştırmak istiyorlar. Bana diyorlar ki 'Merkez Bankasına çok vuruyorsun' şimdi Merkez Bankası çıksın işte çözsün sorunu, o çözecek, ben mi çözeceğim. Ortada böyle bir vaka var. Olay bir parite meselesi, olay bu" dedi.
Erdoğan, demokratik özgürlükler çerçevesinde gösteri yapılabileceğini, tepkinin ortaya konulabileceğini ama milletin huzurunun bozulmaması gerektiğini belirtti.
Yasal çalışmalar yaptıklarını, miting ve gösteri için şehrin uygun olan belirli noktalarının bulunduğunu söylediklerini hatırlatan Erdoğan, "Ne dediler, 'hayır, biz nereyi istersek orada yaparız'. Nereyi istersen orada yapamazsın. Bu ülke bir hukuk devletidir, bu hukuk devletinin içerisinde bir nizama intizama bağlanmıştır" dedi.
Erdoğan, bunun hem o mitinge katılanların güvencesini sağlamak için hem de çevredeki insanlara zarar vermemek için tedbir amaçlı yapıldığını vurguladı.
12 yıllık Başbakanlığı döneminde Türkiye'yi yönetilemez ülke yapmak için istikrarı, güveni, huzuru bozmak için çok çaba gösterildiğini, bunların hepsinin karşısında dimdik durduklarını anlatan Erdoğan, "Milletimizin yıllar sonra kavuştuğu istikrarı refahı huzuru kimsenin bozmasına müsaade etmedik. Türkiye büyüdükçe ekonomide, demokraside standartlarını yükselttikçe aradığı istikrara refah ortamına kavuştukça birileri sokakları karıştırmaktan medet umuyor, buna lütfen dikkat edin" diye konuştu.
Erdoğan, geçmişte rahmetli Adnan Menderes'e, Turgut Özal'a, Necmettin Erbakan'a aynı senaryoyla hücum edildiğine dikkati çekti.
Geçen hafta 28 Şubat'ın yıl dönümü olduğunu, darbeyle onlarca vakıf ve derneğin kapatıldığını, mallarına el konulduğunu seslerinin kesildiğini anımsatan Erdoğan, o vakıfların el konulan mallarının kendi iktidarları döneminde iade edildiğini söyledi.
Bugün 'medya özgürlüğü yok' diyenlerin o gün andıçlandığını, fikirlerini rahatça yazamadıklarını ifade eden Erdoğan, şimdi aynı kişilerin 28 Şubat'a düzenleme yaptığını, bu düzenlemeye de hararetle karşı çıktıklarını vurguladı. Bunu anlamanın mümkün olmadığına, aslında işin gerisindeki oyunun başka olduğuna dikkati çeken Erdoğan, "Biliyorsunuz her darbe, her vesayet girişimi öncelikle elini vatandaşın cebine atar. Darbeler ekonomik krizlerle gelir. Milletin memleketin kaynaklarını birilerine sorgusuz sualsiz peşkeş çeker. Bir kitapçık kriziyle bu millet bir gecede fakirleştirilmiş milyar dolarlar parmaklarını dahi oynatmadan birilerinin cebine girivermişti. 40 milyar dolar, fazlası var azı yok. Bugün de aynısını istiyorlar" şeklinde konuştu.
"KURALLARIN DIŞINA ÇIKTIĞI ANDA, BUNUN BEDELİNİ SİZ ÖDERSİNİZ"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün de spekülasyonla kriz çığırtkanlığı yaparak, faizi yüksek tutarak, bu milletin kazancını, birikimini, umudunu, emeğini birilerine aktarmak, peşkeş çekmek istiyorlar" dedi.
Bu iradenin karşısında, dün nasıl dimdik durulduysa bugün de aynı kararlılıkla durulacağına işaret eden Erdoğan, "Spekülatörlerin, kan tüccarlarının, kavgadan medet umanların, milletin kaynaklarına göz dikenlerin her zaman birtakım aracıları, yardımcıları, maşaları olmuştur" ifadesini kullandı.
Erdoğan, ülkenin bütün bankacılarıyla finans sektöründeki kişilerine seslenmek istediğini vurgulayarak, şöyle konuştu:
"Bakınız yatırımcılarımıza, iş adamlarımıza yaptığınız uygulamalar bilesiniz ki size ters dönebilir. Bu geri çağırmalar, verdiğiniz kredilerde vesaire geri çağırmalar, kuralların dışına çıktığı anda bunun bedelini siz ödersiniz. Şu anda adeta bir parite krizini dünya yaşatıyor. Nedir o parite krizi? Dövizle avro arasındaki ilişki. Şu anda bu ilişkinin hesaplamasını yaptığınız anda 10 yıl öncesiyle TL noktasında çok fark yok. Ama burada adeta dolar zenginleri üretmek istiyorlar. Bunun gayreti içindeler. Fakat bir taraftan da o da enteresan, Merkez Bankasını da köşeye sıkıştırmak istiyorlar. Bana diyorlar ki 'Merkez Bankasına çok vuruyorsun' şimdi Merkez Bankası çıksın işte çözsün sorunu, o çözecek, ben mi çözeceğim. Ortada böyle bir vaka var. Olay bir parite meselesi, olay bu."
Avro'daki yükselişe de değinen Erdoğan, buradaki dengesizlikten dolar zenginleri meydana getirmeye gayret edildiğini ama başarılamayacağını dile getirdi.
"Sakın dolara yüklenerek, dolar alarak 'köşeyi döneriz' gibi bir şeyin içerisine girmeyin, yanlış yaparsınız, duvara çarparsınız" şeklinde konuşan Erdoğan, "Gereğini bizler de önümüzdeki hafta içerisinde yaparız" dedi.
"NEREDE O TENCERE, TAVACILAR VAR MI?"
Erdoğan, tüm siyasi hayatında, başbakanlığı ve cumhurbaşkanlığı döneminde millet ile arasında asla aracı koymadığını, her zaman yüz yüze, kalp kalbe bir ilişki kurmanın çabasında olduğunu vurgulayarak, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Türkiye'deki istikrar ve güven ortamından rahatsız olanlar, kendilerince güç birliği ettiler. IMF'e karşı borcumuzu ödemiş, yeni Türkiye yolunda dev projeleri açıklamışken birden Gezi olayları çıktı. 'Ağaç' diyerek, 'park' diyerek sokakları karıştırdılar. 12 ağaç Taksim parkından sökülüp, Hürriyet tepesine taşınıyor, orada kıyameti kopardılar. Kendileri Yalova'da Sarıyer'de bırakın 15-20 ağacı, orada asırlık çınarları maalesef kestiler, doğradılar.
Nerede o tencere, tavacılar var mı? Yok. Bağlı oldukları siyasiler nerede? Taksim meydanında yürüyüş yapmıştın, Kadıköy meydanında toplantı yapmıştın. E şimdi Yalova'da neredesin? Sarıyer'de neredesin? Hesaba çektin mi? Adil olacağız, adil olmadan bu iş yürümez. Ağaç, çevre düşkünü biziz ve sadece 600 bin bizim yetişmiş ağaç dikişimiz var. Olayı fidana falan götürdüğümüzde zaten 3 milyarı buluyor. Fidanlarla bunlar 3,6'yı buluyor. Bundan sonra da ülkemizi ağaçlandırmaya devam edeceğiz."
Gezi olaylarında ortaya koydukları kararlı duruş karşısında amaçlarına ulaşamayınca 17-25 Aralık darbe teşebbüsünün gerçekleştirildiğini dile getiren Erdoğan, eğer darbe girişiminde de sessiz kalsalardı, kontra bir adım atılmamış olunsaydı şu anda Türkiye'deki durumun çok farklı olacağını söyledi.
Erdoğan, "Çünkü bunlar içeride ve dışarıda bir dayanışmayla Türkiye'nin kalkınmasına, refahına, milletle aramızdaki güven diline, aşka, muhabbete darbe vurmak istediler. Vurabildiler mi? Hayır. İnanın eğer, bu iki girişimden biri başarıya ulaşsaydı Türkiye'nin geçtiğimiz 12 yıldaki tüm kazanımları bir çırpıda heba olacaktı" dedi.
"HEPSİ DE FAŞİZME DAHİ RAHMET OKUTACAK BİR BAĞNAZLIĞA SAHİP"
"Gezi'den veya 17, 25 Aralık darbe girişiminden sonuç alsalardı muhtemelen buradaki derneklerin, vakıfların önemli bölümü faaliyet gösteremiyor olacaktı" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:
"Bakmayın bize yönelttikleri ithamlara. Sıfatları ne olursa olsun, onların hepsi de faşizme dahi rahmet okutacak bir bağnazlığa sahiptir. Bugün de çözüm sürecinin ilerlemesine tahammül edemeyenler, barış ve kardeşlik iklimini kendilerine tehlike olarak görenler, ideolojileri farklı olsa da aynı çatı altında bakın toplandılar. Bakıyorsunuz bu çevreler, Türkiye'nin aleyhine ne varsa onu sahipleniyor, onu dillendiriyorlar. Bebek katili Esed'e, meydanlarda gösteri yapanlara kurşun sıkan Mısır'daki darbe yönetimine, Türkmenlere yardım götüren MİT tırlarını durduranlara sahip çıkmayı siyaset zannediyorlar. 'Türkiye'de bir ekonomik kriz çıksa' diye dua eden, sokaklar karıştığında ellerini ovuşturan arkaik siyaset anlayışının kalıntıları maalesef hala varlığını sürdürüyor."
Erdoğan, Türkiye'nin, siyaseti, Pensilvanya'dan emir almadan yapan, iktidara hakaret etmek için değil iktidara gelmek için yapan siyasetçilere ihtiyacı bulunduğunu aktardı.
"Muhalefeti sadece iktidarın söylediklerine, yaptıklarına laf yetiştirmek olarak değil, kendi projesini, kendi hedeflerini, vizyonunu ortaya koyan bir anlayışla yapan siyasetçilere ihtiyacımız var" değerlendirmesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:
"Allah aşkına, çıkın bir de şunu söyleyin. 'Ben şunu şunu şunu yapacağım, şu şu yatırımları gerçekleştireceğim.' Çıkın bunları söyleyin. 'Şu kadar okul, bunu yapacağım. Şu kadar hastane, bunu yapacağım. Şöyle yapacağım', bunları söyleyin. 'Yol' deyin, 'altyapı' deyin, bunlardan bahsedin. Biz siyaset yoluna çıktığımızda gücümüzü milletten, Anadolu'nun dört bir köşesindeki dilleri dualı insanlarımızdan almıştık, hala alıyoruz. İktidara gelmek isteyenler bu işin sırrını merak ediyorlarsa gelsinler Gaziantep'e. Sizlerle birlikte otursunlar, konuşsunlar, bu kadarı bile yeter onlara."
Erdoğan, 12 sene önceki Gaziantep'i düşündüğünü belirterek, "Böyle bir havalimanı var mıydı? Yoktu. Havalimanından şehre gelirken böyle bir şehir, böyle bir bulvar var mıydı? Yoktu. Kenar, köşe, sağ, sol, o binaların halini düşünün, bir de şimdiki binaların halini düşünün" ifadelerini kullandı.
Gaziantep'in, parklarla, bahçelerle her geçen gün daha güzel hale geldiğini kaydeden Erdoğan, Gaziantep'in artık Güneydoğu Anadolu'nun en modern kenti olduğunu dile getirdi.
"ONLARIN ARKASINDA PENSİLVANYA ŞER CEPHESİ VARSA..."
Kentin, batının şehirleriyle yarışır hale geldiğine işaret eden Erdoğan, "Şimdi de kadın eli değdi. Kadın eli değdikten sonra inşallah daha da farklı olacak. Ama onların böyle bir dertleri yok, böyle bir gayretleri de yok. Onların arkasında güneydeki sevdikleri ülkeleri, Pensilvanya şer cephesi varsa, bizim de arkamızda milletimiz, gönlünü bize açan temiz kalpli insanlarımız var, sizler varsınız. Bize milletimiz yeter, milletimizin verdiği güç, destek yeter" değerlendirmesinde bulundu.
Gaziantep'in bugüne kadar üzerine düşeni layıkıyla yaptığını vurgulayan Erdoğan, bundan sonra da kente büyük görevler, büyük sorumluluklar düştüğünü bildirdi.
Önlerinde iki önemli mesele bulunduğunu ve ikisinin düğümünün de Gaziantep'in elinde olduğunu ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bir tarafta Allah'ın emaneti olan misafirlerimiz, muhacirler, Suriyeli kardeşlerimiz var. Öteki tarafta çözüm süreci var. Çözüm sürecinin özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde anahtarı, kilidi Gaziantep'tir. Bunu özellikle söylüyorum. Gaziantep, güçlü ekonomisi, kültürü, farklılıkları bir arada yaşatabilme tecrübesiyle tüm bunların üstesinden gelebilecek güce sahiptir. Ben buna inanıyorum. Bu zorlu süreçte kazanan inşallah milletimiz olacak, Türkiye olacak, tüm bölge olacak. Siz Gaziantepli kanaat önderlerinin, sivil toplum temsilcilerinin desteğine güveniyorum."
Yazar : TÜRKİYE GAZETESİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 08 Mart, 2015 - 11:12
Haberle İlgili Daha Fazlası
Politika
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    Kaydet
  • 2
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi! LGS anneliği sosyal medyada gündem oldu
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi!
    Kaydet
  • 3
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yüzde 3'ten yüzde 58'e çıktı
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yü...
    Kaydet
  • 4
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor: Görüşmeleri bizzat yürütüyor
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor
    Kaydet
  • 5
    Ece İrtem’in ölümü sonrası kalp krizi uyarısı… Gençlerde alarm veriyor! Riski artıran 4 büyük faktör
    Ece İrtem’in ölümü sonrası kalp krizi uyarısı… Gen...
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan İsrail, barışı hep sabote ediyor…
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er Mutabakat
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Ankara-Moskova hattı ve ilkeler
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay ABD-İran mutabakatı ne anlama geliyor?
    Kaydet
  • İrfan Özfatura
    İrfan Özfatura Yeşil vilayetin lezzetleri
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Kaydet
  • Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Kaydet
  • Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Kaydet
  • Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Kaydet
  • Topkapı’da gece güzergâhı genişletildi
    Topkapı’da gece güzergâhı genişletildi
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Karaman'dan kahreden haber! Çok sayıda can kaybı ve yaralı var
Karaman'dan kahreden haber!
Kaydet
Panter Emel lakabı ile tanınıyordu! Yeşilçam oyuncusu Emel Yıldız hayatını kaybetti
Panter Emel hayatını kaybetti!
Kaydet
Ebrar Karakurt neden yok, oynamıyor, sakat mı? Milletler Ligi (VNL) Ankara etabı kadrosunda yer almadı
Ebrar Karakurt neden yok, oynamıyor, sakat mı?
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası