Dünyanın gözü Antalya’da! Barış zirvesi öncesi tüm önlemler alındı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Dünyanın gözü Antalya’da! Barış zirvesi öncesi tüm önlemler alındı

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Dışişleri Bakanı Mevşüt Çavuşoğlu, Rus ve Ukraynalı mevikaşlarıyla yarın Antalya Diplomasi Forumu’nda bir araya gelecek. Gündemde Ukrayna ile Rusya arasındaki yaşanan savaş olurken, bakanlar üçlü formatta görüşecek. Üçlü zirve öncesi Belek Turizm Merkezi’nde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Forumun yapılacağı merkezde ise hazırlıklar tamamlandı.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın 14. günü devam ederken, ateşkes ve barış ilan edilmesi için yoğun diplomasi trafiği yürütülüyor. Barış çalışmalarını yürüten ülkelerin başında ise Türkiye geliyor. İki ülkenin bakanları yarın Antalya’da bir araya gelecek. 

İKİ ÜLKE BAKANLARI ANTALYA’DA BULUŞACAK 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, Diplomasiyi Yeniden Kurgulamak" temasıyla 11-13 Mart'ta Belek Turizm Merkezi'ndeki Nest Convention Center'de yapılacak olan Antalya Diplomasi Forumu’nda(ADF), Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitri Kuleba bir araya gelecek. 

Dünyanın gözü Antalya’da! Barış zirvesi öncesi tüm önlemler alındı

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI 

Tüm dünyanın gözü Türkiye’ye çevrilmiş durumda. Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerginlikte üst düzey ilk temas Antalya’da gerçekleşecek. Kritik zirve öncesi forumun yapılacağı noktalarda hazırlıklar tamamlandı. Çavuşoğlu, Lavrov ve Kuleba'nın üçlü zirvesi 2015 yılında G-20 Zirvesi'nde ABD Başkanı Barack Obama ve Rusya Lideri Vladimir Putin gibi dünya liderlerinin ağırlandığı Regnum Carya Otel’deki salonda gerçekleştirilecek. Rus ve Ukrayna heyetlerinin, toplantı dışında karşılaşmayacağı tarafların ayrı otellerde konaklayacağı öğrenildi.

Dünyanın gözü Antalya’da! Barış zirvesi öncesi tüm önlemler alındı

ÜST DÜZEY ÖNLEMLER ALINDI 

Zirvenin yapılacak olan Belek bölgesinde ise alınan geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti. Antalya’da çevre illerden çok sayıda polis araçlarının çekildiği üst düzey güvenlik önlemlerinin alındığı görüldü. NEST Kongre Merkezi’nde salonların hazırlandığı, yayın sistemlerinin kurulduğu, görevli personelin ise yerlerinin belirlendiği belirtildi. Ayrıca kongre merkezi yakınında çok sayıda ambulanslarında görev aldığı görüldü.

Rusya-Türkiye- Ukrayna Dışişleri Bakanları Toplantısı için 150'si yabancı olmak üzere 334 gazetecinin akredite yaptırdığı kaydedildi. Toplantıyı ayrıca 34 ülkeden basın mensupları ve medya kuruluşları takip edecek.

Dünyanın gözü Antalya’da! Barış zirvesi öncesi tüm önlemler alındı

“SONUCU GÜZEL OLUCAK” 

Zirvenin yapılacağı yakınındaki taksi esnafı Reyhan Şahin, "Bölgemizde iki gündür çok büyük bir hareketlilik var. İnşallah bu zirve her iki ülke için dünya için gelişmeler güzel olur savaş biran önce biter. Sonucu güzel olacak, biz güzel geçmesini bekliyoruz" dedi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...