Ekrem İmamoğlu'ndan dikkat çeken değişim mesajı: Öğrenilmiş çaresizlik benim defterimde yok

Düzenleyen:
- Güncelleme:

POLİTİKA Haberleri

Seçimlerin ardından bugün Maltepe'de vatandaşlara hitap eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'değişim' vurgusu yaptığı konuşmasında yenilginin beklenmedik olduğunu belirterek "Keşke bugün her şey farklı olsaydı. Maalesef olmadı. Öğrenilmiş çaresizlikler benim defterimde yok. Ben geçmişi temsil etmiyorum" ifadelerini kullandı.

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sandıktan zaferle ayrılmasının ardından, Millet İttifakı cephesinden önemli açıklamalar gelmeye başladı.

6'lı Masa'da adaylık için ismi ABB Başkanı Mansur Yavaş'la beraber en çok anılan isimlerden biri olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal meyda hesabından yaptığı paylaşımda, "Her şey yeniden başlıyor. Unutmayın değişmeyen tek şey değişimdir. Her sahada, her ortamda değişim. Aynı şeyleri yaparak farklı sonuç asla beklemeyeceğiz artık" demişti. 

"ÖĞRENİLMİŞ ÇARESİZLİK BENİM DEFRETİMDE YOK" 

Maltepe'deki İstanbul’un Fethi’nin 570’inci yıl dönümü kutlamalarında konuşan İmamoğlu'nun, Kılıçdaroğlu'nun mağlubiyetine ilişkin yaptığı konuşma dikkat çekti.  

Yenilginin beklenmedik olduğunu söyleyen İmamoğlu, "Bu süreçte toplumun en büyük arzusunun sandıklara yansımasını sağlayacak gönül seferberliğini tam olarak kuramadık." dedi.

"Yolda olmak bir tercihtir, yol almak bir tercihtir. Ben zaten yoldayım, o yoldan vazgeçmedim" diyen İmamoğlu, "Şimdi o yolda daha hızlı koşacağım" ifadelerini kullandı. 

'BEN GEÇMİŞİ TEMSİL ETMİYORUM'

Geçmişi temsil etmediğini iddia eden İmamoğlu, "Bu yürüyüşe elbise biçmeye çalışanlar olabilir, bu işlerden anlamam. Ben geçmişi temsil etmiyorum. Öğrenilmiş çaresizlikler benim defterimde yok. Klişe benzetmeler benim defterimde yok, hükmü çoktan ortadan kalkmış yargılar bizim düşünce dünyamızda toz zerresi bile olamaz" dedi. 

Öte yandan İmamoğlu'nun konuşması boyunca Kemal Kılıçdaroğlu'nun ismini anmaması dikkat çekti. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...