HDP tepkiden korkup Öcalan'ı çekti

HDP tepkiden korkup Öcalan'ı çekti
Başlık ResmiHDP tepkiden korkup Öcalan'i çekti

HDP Meclis Başkanlık Divan'na aday gösterdiği Öcalan'ın yeğeni Dilek Öcalan'ı tepkiler üzerine geri çekti, başka bir ismi aday gösterdi

Kaydet
|
TBMM Başkanlık Divanı'nın oluşumuyla ilgili HDP'nin gösterdiği adayın neden olduğu kriz çözüldü. HDP, krize neden olan Öcalan'ın yeğeni Dilek Öcalan'ı aday göstermekten vazgeçti.

MHP, hem 18 olan Başkanlık Divanı'ndaki üye sayısının 17'ye düşürülerek HDP'ye bir eksik üye verilmesini hem de Abdullah Öcalan'ın yeğeni Dilek Öcalan'ın katip üye olarak yer almasına itiraz etmişti.

Bunun üzerine HDP, kendisine düşecek katip üyelik için Dilek Öcalan yerine Mardin Milletvekili Erol Dora'yı aday göstermeyi kararlaştırdı. Başkanlık Divanı üye sayısının mevcuttaki gibi 18 olarak belirlenmesi bekleniyor. Böylece MHP ve HDP'nin katip üye sayıları eşit olacak. (Dünyabülteni)
Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Politika
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.