Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na sert sözler: Bizim yaptıklarımıza sahip çıkıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na sert sözler: Bizim yaptıklarımıza sahip çıkıyor

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da 'Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı Açılış Töreni'ne konuştu. Burada yarı zamanlı belediyecilik yaptığını söylediği İmamoğlu'na tepki gösteren Erdoğan, "Yalandan başka bir şey yok, bizim yaptıklarımıza sahip çıkıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da 'Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı Açılış Töreni'ne konuştu. Yeni hattın İstanbul'un trafik çilesini rahatlatacağını söyleyen Erdoğan, metro hatları üzerinden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na sert sözlerle yüklendi. 

İmamoğlu'nun 'yarım zamanlı belediyecilik' yaptığını söyleyen Erdoğan, İBB Başkanı için "5 yıl bitti 5 yıl. Büyükşehir belediyesi acaba kaç metro hattı yaptı. Rahmetli Kadir Bey'in ve bizim yaptıklarımıza sahip çıkıyor. Sen busun? Yaptığın bir şey yok. Dürüst ol dürüst!" ifadelerine yer verdi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Metro ve raylı sistem seferberliğimizi hiç durmadan sürdürüyoruz. Bu projeyle İstanbulumuz, kültürel değere sahip oldu. Uğraştıran değil ulaştıran İstanbul.

İMAMOĞLU'NA SERT TEPKİ

5 yıl bitti 5 yıl. Büyükşehir belediyesi acaba kaç metro hattı yaptı. Rahmetli Kadir Bey'in ve bizim yaptıklarımıza sahip çıkıyor. Sen busun? Yaptığın bir şey yok. Dürüst ol dürüst! 

31 Mart akşamı İstanbullu kardeşlerim yalana dolana prim vermeyecek, yolun açık olsun diyecek. 

Şu anki belediye acaba kaç metrobüs hattı yaptı. Yapmaz ve yapamazlar. Sadece yalan. Metrobüsü İstanbul'a kazandıran kim AK Parti. Bütün metro hatlarını yapan yine AK Parti. Ve biz gittik geldi 5 yıl en ufak bir şey yok. 

Bu hattın devreye girmesiyle, İstanbullunun hayatı daha da kolaylaşacak. 

Bu duvarlardaki hani 'Tam ileri' diyor ya şimdi ona 'Tam ileri yolun açık olsun' demek lazım. 

Uzunluğu 8,4 kilometre olan, günlük 1 milyon yolcu kapasiteli hattımızın üzerinde 7 istasyon bulunuyor.

Metromuzun ulaşımda çok ağır bir yükü alacağına inanıyoruz. Bunları söylerken bir İstanbullu olarak söylüyorum. Dertliyiz, dertli. Bunlara gereken dersi 31 Mart akşamı verelim diye söylüyorum. Bu hattın Türkiye'ye de ekonomik katkıları olacaktır. Akaryakıttan yol bakımlarına kadar tasarruf edeceğiz. İstanbul'un en büyük derdi trafik, ulaşım. Ayrıca karbondioksit salınımını düşürerek çevrenin korunmasına katkı sağlayacağız. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na sert sözler: Bizim yaptıklarımıza sahip çıkıyor - 1. Resim

2 METRO HATTI DA YAPIM AŞAMASINDA

Elbette burada durmayacağız, halen yapım aşamasında iki önemli metro hattımız daha var. İstanbul Havalimanı, Arnavutköy, Halkalı ile Altunizade, Çamlıca Camii, Bosna Bulvarı metro hatlarındaki çalışmalar devam ediyor.

Biri 31,5 kilometre diğeri 4,5 kilometre uzunluğundaki bu iki projemizi de en kısa sürede tamamlayarak şehrimizin istifadesine sunacağız.

Böylece İstanbul'un raylı sistem uzunluğu 384 kilometreyi bulacak Bakırköy sahil Bahçelievler, Güngören, Bağcılar, Kirazlı metro hattının ülkemize milletimize şehrimize ve sizlere hayırlı olmasını diliyorum.

Ulaştırma bakanlığımızın yanı sıra yüklenici firmalarımızı mühendisinden, işçisine projede emeği geçen herkesi canı gönülden tebrik ediyorum.

'YARIM GÜN MESAİ İLE İSTANBUL YÖNETİLMEZ'

Yarım gün mesai ile İstanbul yönetilmez. İstanbul'u sel afeti almış götürüyor, nerde anlayın işte... Her şeyiyle kendini buraya adayacak olan İstanbul'a kendini adamış olur. Her fırsatta ne diyoruz sadece İstanbul. 

 Vakti zamanında CHP'nin takoz siyasetine rağmen Marmara'yı, Kuzey Marmara'yı, Yavuz Sultan Selim'i yapmasak bugün durum daha kötü olurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na sert sözler: Bizim yaptıklarımıza sahip çıkıyor - 2. Resim

Bunlara kalsa Çanakkale Köprüsü'ne ne gerek varsa diyorlardı. CHP'nin önümüze çıkardığı engelleri İstanbullu kardeşlerim çok iyi hatırlıyor. Biz sorunlara yoğunlaşarak İstanbul'un daha fazla kan kaybetmesinin önüne geçtik. Avrasya Tüneli gayet iyi şekilde işliyor mu? Ne güzel denizin altında işliyor. Marmaray denizin altında işliyor. İstanbul'u fetret döneminden kurtarmak için önümde fırsat var. İstanbul'un kader ve karar seçimi olduğu anlaşılıyor. İstanbul kendisi dışında gül koklanmasına tahammülü olmayan şehirdir. Yarı zamanlı idare edeceğini sananların nasıl yanıldıklarını gördük, görüyoruz.

İstanbul'u kendine nimet olarak değil de görev olarak bakan yöneticilere ihtiyaç var. Farklı siyaset tercihlerimiz olsa da İstanbul'un acil meselelerini düşündüğüne inanıyorum. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na sert sözler: Bizim yaptıklarımıza sahip çıkıyor - 3. Resim

DEPREM VE TRAFİK SORUNU

Tabii ki öncelikle Çanakkale'de önceki gün meydana gelen sarsıntı deprem gerçeğini hatırlattı. Kısa süre önce devreye aldığımız 'yarısı bizden' kampanyası verdiğimiz önemin bir göstergesiydi. Bakanlığının neredeyse yarısı afet bölgelerinde geçmiş Murat kardeşim bunu yapacak iradeye, tecrübeye sahiptir. 

İstanbullu kardeşim bir de trafik çilesiyle uğraşıyor. Trafik sorununu ortadan kaldırmak raylı sistemle mümkündür. Amacımız 2029'da kara yolunun payını yüzde 60'a düşürmek. Dolayısıyla raylı sistem uzunluğunu 650 kilometrenn, 10 yıl sonra da 1000 bin kilometrenin üzerine çıkarmak amacındayız. Deniz ulaşımı payını iki kat artıracağız. Tünellerle ulaşımı rahatlatacağız. 

ERDOĞAN VATMAN KOLTUĞUNA GEÇTİ

Bağcılar'daki Molla Gürani Metro İstasyonu'nda yapılacak açılış törenine katılmak üzere İzmir'den uçakla Atatürk Havalimanı'na gelen Erdoğan, Bakırköy'e geçti.

İncirli istasyonundan metroya binen Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatman koltuğuna geçti. Erdoğan'ın kullandığı metro, Bağcılar'a hareket etti.

İstanbul ulaşımında yeni rota! Cumhurbaşkanı Erdoğan metro açılışında - 1. Resim

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yolculuğu sırasında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, eski TBMM Başkanı ve Başbakanlardan Binali Yıldırım ile Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç'ın da aralarında bulunduğu protokol üyeleri eşlik etti.

İlk seferini gerçekleştiren metro, bir süre sonra Molla Gürani İstasyonu'na vardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, metrodan indikten sonra hattın açılışını gerçekleştirmek üzere tören alanına geçti.

METRO HATTININ ÖZELLİKLERİ NELER?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca inşa edilen, 8,4 kilometre uzunluğundaki metro hattında özgün mimari tasarımlara sahip 7 istasyon bulunuyor.

Hattaki istasyonlarda toplam 105 bin metrekare kapalı alan ve çevre düzenlemesi yer alırken, tren saatte 80 kilometre hıza ulaşabiliyor.

Günde 1 milyon yolcuya hizmet edecek hat sayesinde Bağcılar'dan Bakırköy Sahili'ne ulaşım 13,5 dakika sürecek; bir saatte tek yönde 70 bin yolcu seyahat edebilecek.

 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...