İYİ Partili Çıray, Paçacı istifası sonrası 6'lı masaya yeni krizlerin sinyalini verdi: Kimse garanti edemez

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İYİ Partili Çıray, Paçacı istifası sonrası 6'lı masaya yeni krizlerin sinyalini verdi: Kimse garanti edemez

POLİTİKA Haberleri

İYİ Partili Aytun Çıray, dün masada yeni bir krize neden olan İlhan Paçacı'nın istifası sonrası çok konuşulacak bir açıklamaya imza attı. 6'lı masaya gözdağı mahiyetinde bir uyarıda bulunan Çıray, "Bir ay sonra aday açıklandığında benzeri bir krizin yaşanmayacağını kimse garanti edemez." dedi.

6'lı masadaki aday bilmecesi hergün yeni bir kriz ortaya çıkarıyor. Önceki gün bir gazeteciye röportaj veren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin partisinin itirazını bir kez daha yineledi. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı hususunda iki ihtimalin olduğunu belirten Paçacı, "Ya Kemal Bey bu itiraza karşı yeni bir aday önerir ya da kendisinde diretir" dedi. İkincisinin daha olası olduğunu öne süren Paçacı, "O zaman ne olur?" şeklinde soruya, "Altılı Masa bir deklarasyon yayınlayabilir ve çoklu adayla çıkar, İYİ Parti de kendi adayını çıkarabilir" sözlerini sarf etti. Paçacı'nın bu sözleri haliyle masada krize neden oldu. CHP kanadından sert tepkiler alan Paçacı, apar topar partisindeki görevinden istifa etmek zorunda kaldı. 

ÇIRAY'DAN MASAYA GÖZDAĞI

Partisinde yaşanan krize ilişkin kısa bir değerlendirmede bulunan İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, 6'lı masada yeni krizlerin yaşananmayacağının garantisi olmadığını söyledi. Çıray, açıklamasında "Bir ay sonra aday açıklandığında benzeri bir krizin yaşanmayacağını kimse garanti edemez." ifadelerini kullandı.

CİHAN PAÇACI İSTAFASI

6’lı masanın 11. toplantısı sırasında Cihan Paçacı krizi yaşandı.  İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, bir gazeteye verdiği demeçte, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin iki ihtimalin olduğunu belirterek, "Ya Kemal Bey bu itiraza karşı yeni bir aday önerir ya da kendisinde diretir" dedi. İkincisinin daha olası olduğunu belirten Paçacı, "O zaman ne olur?" sorusuna, "Altılı Masa bir deklarasyon yayınlayabilir ve çoklu adayla çıkar, İYİ Parti de kendi adayını çıkarabilir" cevabını verdi. Bu sözler sonrasında ortalık adeta karıştı. CHP’liler İYİ Parti’ye tepki gösterirken Paçacı partideki görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Akşener'in istifaya ilişkin 'hassas konularda açıklama yapılmaması konusunda defalarca uyarı yaptım' dediği ve Paçacı'nın istifasını kabul ettiği öğrenildi. 

11. TOPLANTIDAN DA 'ADAY' ÇIKMADI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ev sahipliğinde 6’lı masa 11’inci kez bir araya geldi. 9 saat süren toplantının ardından yine aday çıkmazken 13 Şubat tarihinde Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde yapılacak olan toplantıda ismin kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...