İzmir’in ardından İYİ Parti’nin Eskişehir adayı belli oldu: Akşener resmen duyurdu

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
İzmir’in ardından İYİ Parti’nin Eskişehir adayı belli oldu: Akşener resmen duyurdu

Politika Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İYİ Parti lideri Akşener, partisinin Eskişehir Büyükşehir Belediyesi başkan adayını duyurdu. Eskişehir’e gelerek İYİ Parti İl Teşkilatı ile bir araya gelen Akşener, yerel seçimde ittifak yapmayacaklarını bir kez daha yineledi.

Mart ayında yapılacak yerel seçimler için CHP’ye ittifak resti çeken İYİ Parti’de adaylar tek tek belli oluyor. İzmir’in ardından Eskişehir adayı da açıklandı.

Buna göre, İYİ Parti’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye başkanı adayı Melih Aydın oldu. Merkez ilçe Odunpazarı’nda ise Emine Edizgil aday gösterilecek.

AKŞENER ESKİŞEHİR’E HIZLI TRENLE GELDİ

Bugün öğle saatlerinde Yüksek Hızlı Tren ile Ankara’dan Eskişehir’e gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ilk olarak İYİ Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Ardından bir otelin toplantı salonunda İl Teşkilatı ile bir araya gelen Akşener, açıklamalarda bulundu.

“YALNIZ BAŞIMIZA SEÇİME GİRECEĞİZ”

Mayıs ayında yapılan seçimlerde ittifak sisteminin başarılı olmadığını belirten Akşener, “An itibariyle özü başımıza yalnız başımıza seçime gireceğiz ve göreceğiz” dedi.

Seçimlerde uygulanan ittifak sistemi ile başarı elde edemediklerini ve 2024 yılında gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere yalnız gireceklerini belirten Akşener, şu ifadeleri kullandı:

"ZORLUKLAR ÇEKECEĞİZ"

“Bizim bu seçimlere kendimizin ne olduğunu anlatmak ve Eskişehir başta olmak üzere seçim kazanmak ve bu seçimin sonucunda yaptığımız icraatler ile partimizi 2028’de iktidara getirmek gibi bir hedefimiz var. Bu hedefle ilgili olarak elbette zorluklar çekeceğiz. Elbette iftiralara uğrayacağız. Elbette hakaretler yiyeceğiz. Ama umursamayacağız. Çünkü biz alışkınız.

“İKTİDAR OLMAK ZORUNDAYIZ”

Suriyeli kardeşlerimizi gayet mutlu bir biçimde ülkelerine geri döndürmek için bile bu ülkenin demokrasisinin değişmesinin önüne geçmek için bile biz iktidar olacağız. Olmak zorundayız. Seçimi kazanmak için ittifak sisteminin başarılı olmadığını gördük. An itibariyle özü başımıza yalnız başımıza seçime gireceğiz ve göreceğiz. Koyun kaçmış, boyun kaçmış, kilon kaçmış hep beraber göreceğiz.

İzmir’in ardından İYİ Parti’nin Eskişehir adayı belli oldu: Akşener resmen duyurdu

2019’DA ORTAKLIK KAZANDIRMIŞTI

2019 yılında yapılan yerel seçimlerde CHP ve İYİ Parti arasındaki ittifakın adayı Yılmaz Büyükerşen yüzde 52,30 oy alırken AK Parti ve MHP'nin yer aldığı Cumhur İttifakı adayı Burhan Sakallı yüzde 45,14 oy almıştı.

2023 YILI MİLLETVEKİLİ SONUÇLARI

Geçtiğimiz aylarda yapılan genel seçimlerde ise CHP açısından durum tam tersine döndü.

CHP'nin kentte oyları düşerken AK Parti ve İYİ Parti'nin oyları artmıştı.

Genel seçimlerde CHP yüzde 34,41 oy alırken, AK Parti 32,76, İYİ Parti 14,16, MHP ise 7,18 oy almıştı.

İTTİFAK YAPILMAZSA AVANTAJ CUMHUR İTTİFAKI’NDA

2019 ve 2023 yılında yapılan seçimlerdeki oy değişkenlikleri göze alındığında CHP ve İYİ Parti ayrı ayrı aday çıkarttıkları durumunda AK Parti ve MHP'nin ortak adayına karşı seçimleri kaybetmesi muhtemel gözüküyor.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...