Kılıçdaroğlu'na yakın isimden Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel'i yıkacak açıklama

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kılıçdaroğlu'na yakın isimden Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel'i yıkacak açıklama

POLİTİKA Haberleri

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, CHP Genel Başkanı olma hayali kuran Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel'e kötü haberi verdi. Kuşoğlu, İmamoğlu ve Özel'in Genel Başkan'a karşı daha dikkatli olmaları gerektiğini de vurguladı. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zaferle ayrıldığı seçimlerin ardından muhalefet partilerinde iç karışıklık devam ediyor. 

Seçim mağlubiyeti sonrası CHP "değişim" derken, istifa çağrılarını duymazdan gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise tepkilere "Kaptan olarak gemiyi limana sağlam götüreceğimi herkes bilsin" cevabını vermişti.

BBCTürkçe'nin haberine göre; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, bürokratlığından beri en yakınındaki isimlerden olan Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, kurultay sürecine ilişkin konuştu.

YENİDEN KILIÇDAROĞLU ADAY GÖSTERİLECEK

BBC Türkçe'ye konuşan Kuşoğlu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu kurultayda yeniden aday göstereceklerini söyledi. Kuşoğlu “Yerel seçimlerden sonra bir olağanüstü kurultay gündeme gelebilir. Seçim sonuçlarına göre bırakabilir de, bir süre daha devam ettirebilir de” dedi.

İMAMOĞLU VE ÖZEL'E UYARI

CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun "değişim" ve "adaylık" konularındaki açıklamalarıyla ilgili ise “Grup başkanımız da o mevkide otururken, ya da Ekrem Bey Büyükşehir Belediye Başkanı'yken, Genel Başkan'a karşı daha dikkatli olmalılar” ifadelerini kullandı. İki ismin deadaylıklarını resmen ilan edip, kurultayda yarışabileceklerini belirten Kuşoğlu, “Ama ‘Kemal Bey gitsin, beni koltuğa oturtsun' gibi bir tutumun doğru olmayacağını" da belirtti.

"İSTANBUL'U DA PARTİYİ DE KAYBEDEBİLİRİZ"

Bülent Kuşoğlu, Ekrem İmamoğlu'nun olası CHP Genel Başkanı adaylığına ilişkin şunları söyledi:

"Adını koyalım, adaylık için en fazla adı geçen kişi Ekrem Bey. Ekrem Bey için bugün bir mahkeme süreci söz konusu.

Genel Başkan olabilir mi rahatlıkla? Olamaz, sıkıntısı var. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olabilir mi? Sıkıntısı var.

Bizim Kemal Bey’den sonraki en önemli adayımız için hukuki bir tuzak hazırlanmış durumda. Böyle olunca, bizim seçim öncesi hem partiyi kaybetme, hem de İstanbul’u kaybetme durumumuz olabilir. Biz İstanbul’u kaybetmemeliyiz, partiyi de kaybetmemeliyiz, bu tuzağa da düşmemeliyiz.

Seçime kadar bu mahkemenin durumunun netleşmesi lazım. Öbür türlü üzerimizde Demokles'in kılıcı gibi sallandırırlar."

NE OLMUŞTU?

Kulislere yansıyan bilgilere göre birkaç gün önce Ekrem İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na değişim talebinin gerekçelerini ve önerilerini anlattı. 'Değişim' isteyen İmamoğlu'nun kendi adaylığını gündeme getirmediği, fakat yeni bir ismin genel başkanlığında seçime gidilmesi önerisinde bulunduğu belirtilmişti.

"SÜRECE BİRLİKTE BAKACAĞIZ"

Kılıçdaroğlu'nun ise bu isteğe kongre süreçlerine işaret ederek, "Sürece birlikte bakarız" cevabı verdiği iddia edilmişti.

ÖZGÜR ÖZEL: ADAYIM...

Ekrem İmamoğlu net bir şekilde değişim mesajı verirken, genel başkanlık için adı geçen CHP'li Özgür Özel'den yeni bir çıkış gelmiş; Özel yaptığı açıklamada "Adayım, hazırım" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: BBCTürkçe

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...