Meral Akşener'in Mansur Yavaş yerine düşündüğü isim belli oldu! Barış Yarkadaş canlı yayında açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yerel seçimlerde CHP ile ittifak yapmama kararı alan İYİ Parti'de adaylar yavaş yavaş netleşmeye devam ediyor. Gazeteci Barış Yarkadaş, katıldığı televizyon programında İYİ Parti'yle ilgili dikkat çeken bir kulis bilgisi paylaştı.

Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimler için gözler cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir masa çevresinde toplanan muhalefet partilerine çevrildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti ile 'iş birliği' yapmak istediğini belirtti, İYİ Parti'den ise bu talebe ret geldi. Öte yandan Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den randevu talep ettiğini ancak talebinin cevapsız kaldığını açıkladı.

İYİ Parti cephesinde 'ittifak' hareketliliği sürerken, CHP'nin reddedilmesi ile birlikte partide istifalar da peş peşe geldi. İYİ Parti eski Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın ve İstanbul Medya Başkanı Aslı Duru istifalarını sosyal medya hesaplarından açıklarken, seçime müstakil girme kararı alan İYİ Parti'de adaylar da netleşiyor.

İYİ PARTİ'NİN ADAYI CENGİZ TOPEL YILDIRIM

TV100'de yayınlanan bir programa konuk olan Gazeteci Barış Yarkadaş, İYİ Parti'nin Ankara için düşündüğü ismi açıkladı. Parti içindeki kulisi duyuran Barış Yarkadaş şu ifadeleri kullandı:

"İYİ Parti’de Ankara Büyükşehir için kulislerde Cengiz Topel Yıldırım’ın adı geçiyor. Cengiz Topel Yıldırım eski CHP'lidir. Ankaragücü'nün de eski başkanı. Hatta 2019'da Mansur Yavaş olmasaydı muhtemelen aday olacaktı Ankara'da. Yıldırım İYİ Parti'nin güçlü adaylarından."

Meral Akşener'in Mansur Yavaş yerine düşündüğü isim belli oldu! Barış Yarkadaş canlı yayında açıkladı

CENGİZ TOPEL YILDIRIM KİMDİR?

Cengiz Topel Yıldırım, 17 Ağustos 1964 yılında Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde dünyaya geldi. Dört kardeşin en küçüğü olan Cengiz Topel Yıldırım, İncirli İlkokulu, Etlik Ortaokulu ve Ankara Lisesi’nin ardından, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümünden mezun oldu

Lise yarında, Etlikspor’da amatör lisanslı futbol oynadı.

Cengiz Topel Yıldırım 2008 yılında, Ankaragücü Yönetim Kurulu’nda bulundu. 28 Mart 2009 tarihinde ise delegelerin tamamının oylarıyla Ankaragücü 39. Dönem Kulüp Başkanı oldu. Takımın ligde kalması ve kulüp için verilen hukuk mücadelelerinin tek tek kazanılması sonucunda, Ankaragücü taraftarlarından, “Gönüllerin Başkanı” unvanını kazandı.

30 Ağustos 2009 tarihinde yapılan kongrede başkanlığı Ankara Büyük Şehir Belediye başkanı Melih Gökçek'in oğlu Ahmet Gökçek'e devreden Cengiz Topel Yıldırım, Gökçek yönetiminin seçildiği kongrenin 2.5 sene süren yargı sürecinin ardından Yargıtay kararı ile iptal edilmesi ile 24 Ağustos 2011 tarihinde tekrar başkanlık koltuğuna oturdu. Yıldırım, 18 Kasım 2011 tarihinde yapılan Ankaragücü kongresinde aday olmayarak başkanlığı bıraktı.

Cengiz Topel Yıldırım, 2014 yılındaki seçimlerde CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. 15 Şubat 2016 tarihinde CHP Genel Başkan Başdanışmanı olarak görevlendirildi.

Cengiz Topel Yıldırım, CHP Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanlığı görevinden de 19 Aralık 2018’de istifa ettiğini açıkladı.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...