MHP Lideri Bahçeli ile Meral Akşener Anıtkabir ziyaretinde tokalaşıp ayak üstü sohbet etti

Düzenleyen:
- Güncelleme:

POLİTİKA Haberleri

MHP Lideri Devlet Bahçeli ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Anıtkabir ziyaretinde sürpriz bir görüntü ortaya çıktı. Bahçeli ile Akşener törende tokalaştı. Ve bir süre ayak üstü sohbet etti. Yıllar sonra bir ilkin yaşandığı o anlar objektiflere takıldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında bugün devlet erkanı tüm kadro Anıtkabir'deydi... Ziyarette bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile İYİ Parti Lideri Meral Akşener törende tokalaşarak ayak üstü sohbet etti. Görüntüler, Akşener'in MHP'den ayrıldıktan sonra ilk kez Bahçeli ile görüntü vermesi nedeniyle dikkat çekti.

DEVLETİN ZİRVESİ ANITKABİR'DE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, Cumhuriyet'in ilanının 99. yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Aslanlı Yol'un başındaki yerini almasının ardından başlayan tören, Erdoğan'ın, ay yıldız bulunan çelengi Atatürk'ün mozolesine bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okunması ile devam etti.

YILLAR SONRA BİR İLK

Devlet erkanı mozoleden Misak-ı Milli Kulesi'ne geçtiği esnada İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli yıllar sonra ilk kez birlikte görüntü verdi.

AYAK ÜSTÜ SOHBET ETTİLER

Akşener ve Bahçeli, bir süre sohbet edip tokalaşarak temasa geçti.

AKŞENER'İN MHP AYRILIP PARTİ KURMA SÜRECİ

Meral Akşener, 2007, 2011 ve Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili olarak meclise girdi. Kasım 2015 genel seçimlerinde partisinden milletvekili adayı gösterilmedi. Parti içi sert muhalefet yapmaya başlayan MHP Disiplin Kurulu oy birliğiyle Meral Akşener'i partiden ihraç etti. 2017'de MHP ile yolları ayrılan Akşener, İYİ Parti'yi kurdu. Akşener'in partisi 2018 seçimlerinde barajı aşarak TBMM'de grup kuracak çoğunluğa ulaştı. İYİ Parti'nin şu an Meclis'te 37 sandalyesi bulunuyor.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...