MHP’den Akşener’in ‘ittifak' çağrısına tepki: HDP ile iş birliğini itiraf etti

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
MHP’den Akşener’in ‘ittifak' çağrısına tepki: HDP ile iş birliğini itiraf etti

POLİTİKA Haberleri  / Haber Merkezi

MHP lideri Bahçeli’nin “yerel ittifakta komşu olalım” çağrısını karşılıksız bırakan İYİ Parti lideri Akşener’in Afyonkarahisar’daki açıklamalarına tepki gösteren Büyükataman, “İP’in ‘26 Ağustos’ta Türk siyasetinde yeni bir yol açacağız’ vaadi fos çıkmıştır.” dedi. Ataman ayrıca "HDP ile kurulan ‘Masa Altı İttifakı’nı dile getirdiğimizde bizlere ‘iftira atıyorsunuz’ diyen Meral Akşener’in konuşması adeta bir itiraf niteliğinde olmuştur” şeklinde konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in geçtiğimiz cumartesi günü partisinin Büyük Taarruz’un 104. yıl dönümü dolayısıyla Afyonkarahisar’da düzenlenen programda yaptığı açıklamalar siyasetin gündemine oturdu.

Akşener, seçim yenilgisi nedeniyle CHP lideri Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı İmamoğlu ve ABB Başkanı Yavaş’a isim vermeden sert sözlerle yüklendi.

Yeni yol haritasının deklare edileceği haftalar öncesinden duyurulan konuşmada Akşener ayrıca yerelde ittifak konusunda da çok konuşulan açıklamalara imza attı.

Muhalefete yerel ittifaka kapısını kapatan Akşener, “Kendi kadrolarımızda milletimizin karşısına çıkacağız” ifadelerini kullandı.

“YENİ YOL HARİTASI FOS ÇIKTI”

Akşener’in açıklamalarının yankıları sürerken MHP kanadından İYİ Parti liderine peş peşe tepkilere gelmeye başladı.

Devlet Bahçeli, Akşener’in sözleri için “Ciddiye alınacak tarafı yoktur” derken MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman “İP’in ‘26 Ağustos’ta Türk siyasetinde yeni bir yol açacağız’ vaadi fos çıkmıştır.” Tük milletine hizmet yolunda İP yine yan çizmiş, yeni bir yol diye sunmaya çalıştıkları politik söylem, zilletin ortaklarına karşı el yükseltme gayretinden öteye gidememiştir.” dedi.

“MİNDERDEN KAÇTI”

Akşener’in MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Yerel İktidarda Komşu Olalım” çağrısı karşısında “minderden kaçmayı” seçtiğini belirten Büyükataman, “Meral Akşener, Türk milletinin hayrına olan çağrımızda buluşmak yerine Altılı Masa’nın ortaklarına karşı yerel seçim pazarlığını kızıştırmayı tercih etmiş, aziz milletimizden bir adım daha uzaklaşmıştır” ifadelerini kullandı.

‘AKŞENER’İN KONUŞMASI HDP İLE KURULAN ‘MASA ALTI İTTİFAKI’NININ İTİRAFI NİTELİĞİNDE’

Akşener’in seçim döneminde HDP ile kurulan ilişkiye göz yumduğunu savunan Büyükataman, Akşener’in Afyon konuşmasındaki ilgili bölüme ilişkin, “Seçimlerden önce HDP ve marjinal yapılarla işbirliği içerisinde olduğunu defalarca dile getirdiğimiz Altılı Masa’ya bu konu üzerinden de çalım atmaya kalmıştır. Sanki kendisi o masada bölücü ve marjinal yapıların ortaklığına göz yummamış gibi bu yapılarla bir arada olmayacaklarını söylemiştir” ifadelerini kullandı. Büyükataman “Altılı Masa’nın gizli gündemleri olduğunu ve HDP ile kurulan ‘Masa Altı İttifakı’nı dile getirdiğimizde bizlere ‘iftira atıyorsunuz’ diyen Meral Akşener’in konuşması adeta bir itiraf niteliğinde olmuştur” diye konuştu.

‘NEDEN ‘KAZAMANAYACAK ADAY’ DEDİĞİNİZ KILIÇDAROĞLU’NUN ŞAKŞAKÇILIĞINI YAPTINIZ?

Büyükataman, Akşener’e İYİ Parti’nin Millet İttifakı’nda bulunmasına ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını desteklemesine dair de şu soruları yöneltti: “Sonuç alınamayacak işlerin şak şakçılığını yapmayacağını söyleyen Akşener’e sormak gerekir: Seçimlerden önce “kazanamayacak aday” olarak tanımladığınız Kılıçdaroğlu ile sonuç alamayacağınızı bile bile niçin şakşakçılığını yaptınız? Millet iradesini temsil etmeyen Zillet Masası’na kimlerin dayatmasıyla geri oturdunuz?”

‘HDP İLE AYNI ÇATI ALTINDA BULUŞMAYA NASIL GÖZ YUMDUNUZ?’

Büyükataman, İYİ Parti’nin HDP ile aynı çatı altında buluştuğunu da ifade ettiği açıklamasında “Madem sadece sayısal çoğunluğu elde etmeye yönelen ilkesiz siyasete karşıydınız o halde sırf sayısal çoğunluğu yakalamak için bölücü terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile aynı çatı altında buluşmaya nasıl göz yumdunuz? Kariyer planları için bölücü HDP ile işbirliği yapan Cumhurbaşkanı adayınız Kılıçdaroğlu’na neden seçimden önce ses çıkarmadınız? PKK ve CHP, ‘Yerel Yönetimler Özerkliği’ vaat ederken susan siz değil miydiniz? Terörist Demirtaş’a özgürlük naraları atan Cumhurbaşkanı adayınıza karşı tek kelime edemeyen siz değil miydiniz? Son yerel seçimlerde Büyükşehir Belediyelerinde HDP ile iş birliğine ses çıkarmayıp elleriniz ovuşturan siz değil miydiniz?” sorularını da yöneltti.

“İKİRCİKLİ VE SAMİMİYETSİZ”

Akşener’in ‘ikircikli ve samimiyetsiz’ bir tutum içinde bulunduğunu savunan Büyükataman, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Tüm bu süreçte siyasetini ilkesiz bir zemine ve günübirlik şahsi menfaatlere göre şekillendiren İP’in memleket gibi bir derdi olmadığı bir kez daha ortaya çıkmıştır. Türk milletinin zekâsını hafife alan, duygularını sömürmeye yeltenen zilletin İP’i kaybetmeye mahkûm olduğunu, milletimize boş hamasi vaatlerden başka bir şey sunamadığını bir defa daha 26 Ağustos’ta göstermiştir.”

AKŞENER YENİ YOL HARİTASI KONUŞMASINDA NE DEMİŞTİ?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Büyük Taaruz’un 101. Yıldönümü’nde partisinin Afyonkarahisar’da yapılan mitinginde konuştu. Partisinin yeni yol haritasına dair açıklamalarda bulunan Akşener, CHP’ye ittifak resti çekti.

Akşener, “Gizli gündemleri olan, kendi menfaatleri için, bizim sırtımızda kurban kesen, şahsi hayallerini ve kariyerlerini önceleyen, mevcut güç ve siyasal ilişkilerine, destek arayan, marjinal ve bölücü yapılarla yakınlaşan, hiç kimseyle, herhangi bir iş birliği yapmayacağız. Kendi kadrolarlar milletimizin karşısına çıkacağız." dedi.

Seçim öncesinde yaşananlarla ilgili isim vermeden Kılıçdaroğlu’na sert yüklenen Akşener, “Biz bu seçimde sadece iktidarla değil bu seçimin kaybedilmesi için çalışanlarla da mücadele ettik. Koltuğundan başka şey düşünmeyenlerle uğraştık. Önce ben, önce şahsım diyenlerle uğraştık. Tüm çabalarımıza rağmen yenilgiye engel olamadık." ifadelerini kullandı.

 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...