Muhalefetteki kriz belediye meclislerine sıçradı: Mansur Yavaş cephesinde 'istifa' rahatsızlığı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Muhalefetteki kriz belediye meclislerine sıçradı: Mansur Yavaş cephesinde 'istifa' rahatsızlığı

POLİTİKA Haberleri

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 'altılı masa'yı dağıtması ve yaptığı açıklama ile İmamoğlu ve Yavaş'ı adaylığa davet etmesi ortalığı karıştırdı. Bu gelişme sonrası Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde grup kurulması için İYİ Parti'ye geçen CHP'li üyeler istifa ettirildi. Bu durum, Mansur Yavaş cephesinde rahatsızlığa neden oldu.

14 Mayıs seçimlerine kısa bir süre kala Ankara'da hareketlilik arttı, muhalefette yaşanan çatlak siyasetin gündemine oturdu. Altı muhalefet partisinin bir araya gelerek oluşturduğu 'altılı masa' ile fikirleri uyuşmayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'adaylık' konusunda diğer partilerin oy birliğine vardığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na onay vermeyince masayı dağıttı. Yaptığı açıklama ile İBB Başkanı İmamoğlu ve ABB Başkanı Yavaş'ı adaylığa davet eden Akşener'in Ceza Hukukçusu Ersan Şen ile de görüşeceği iddiaları gündemde.

GERGİNLİK BELEDİYE MECLİSLERİNE YANSIDI

Tüm bu gelişmelerin ardından muhalefette meydana gelen çatlak ve gerilim, belediye meclislerine de yansımaya başladı. Rahatsızlığın ileri boyuta ulaştığı yer ise Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) oldu. CHP Genel Merkezi'nin açıklamaları, Yavaş cephesinde hoş karşılanmadı.

Edinilen bilgilere göre; Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisinde grup kurabilmeleri için yerel seçimlerden sonra İYİ Parti’ye geçen CHP’li üyeler, ABB Başkanı Mansur Yavaş’a haber verilmeksizin istifa ettirildi.

Habertürk'e konuşan bir ABB yetkilisi, "Başkanımızın bilgisi dışında meclis üyesinin istifa ettirilmesi Sayın Mansur Yavaş’ı kent yönetiminde zor durumda bırakan bir hamledir. Bilgimiz dışında yapılan bu hamleler ve açıklamalar artık Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetimine zarar verecek boyuta ulaştı. Buradaki amacın bir araya gelinmesi ve ülkemiz için olumlu bir girişimde bulunulması iken takınılan bu tavrı anlamakta güçlük çekiyoruz" dedi.

"'GİTMEYİN' ANLAMINA GELDİĞİ MUHAKKAKTIR"

Öte yandan, Yavaş cephesinde rahatsızlığa neden bir başka gelişme de ABB Başkanı Mansur Yavaş ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Meral Akşener'i ziyareti konusunun kendilerine haber verilmeden parti yönetimi tarafından kamuoyuna açıklanması oldu. Bu konuya da değinen yetkili şu ifadeyi kullandı:

"Başından beri açıklamalarımız ve duruşumuz net olmasına rağmen takınılan bu tavır güven sorununu ortaya koyuyor. Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na görüşmeden önce bilgi verilmesine ve onay alınmasına rağmen yapılan bu açıklamanın ‘gitmeyin’ anlamına geldiği ve görüşmenin iptal edilmek istendiği muhakkaktır."

CHP Genel Merkezi basına "Büyükşehir Belediye Başkanlarımız bu görüşmede 'iradelerinin Sayın Genel Başkanımıza bağlı olduğunu, aday olarak da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu görmek istediklerini' iletecekler ve ittifakın devam etmesini talep edecekler" açıklamasında bulunmuştu.

AKŞENER İLE GÖRÜŞECEKLERDİ

Akşener’in çağrısına olumlu cevap vermeyen Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın Meral Akşener’in ziyaret etmesi bekleniyordu. Ancak dün yaşanan bu gelişmeler sonrası İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu’dan “Ne bizim böyle bir talebimiz olmuştur, ne de kıymetli belediye başkanlarının bizden böyle bir talebi olmuştur” açıklaması geldi.

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...