Özgür Özel, 'Garabeti yaşadık' deyip konuştu: Oy oranı yüzde 1 olmayan partilere 15 vekil verdik

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Özgür Özel, 'Garabeti yaşadık' deyip konuştu: Oy oranı yüzde 1 olmayan partilere 15 vekil verdik

Politika Haberleri

CHP lideri Özel, İyi Parti'yle aralarındaki gerilime ilişkin açıklamalarda bulunarak İyi Parti'nin dilini doğru bulmadığını söyledi. Altılı masa ittifakı için de konuşan Özel, "Bu ittifakta iç hukuk yoktu. Sonuç CHP’nin kendi vekillerinin ittifak partilerine gitmesi. Doğru ittifakla CHP yüzde 30 olabilecekken oy oranının yüzde 1 bile olmayan partilere 15 vekil verdik. Bu garabeti yaşadık" dedi. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, katıldığı canlı yayında seçim gündemine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özel, Cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında kurulan altılı masa ittifakından, parti içindeki değişim tartışmalarına kadar pek çok konu hakkında değerlendirmelerini paylaştı.

İyi Parti'nin yerel seçim kararı hakkında konuşan Özel, İyi Parti'nin dilini doğru bulmadığını söyleyip şunları kaydetti:

'OY ORANI YÜZDE 1 OLMAYAN PARTİLERE 15 VEKİL VERDİK'

(İYİ Parti’nin yerel seçim kararı) İyi Parti’nin  dilini doğru bulmuyorum ama ben meselenin kendi tarafımızla ilgili olanla ilgileniyorum. CHP’nin ittifak potansiyelinde bir gerileme var. Özellikle bu Zafer Partisi protokolü Doğu-Güneydoğu’da seçmenini etkilendiğini söylemiştim. Ama sonra gizli bir protokol ortaya çıktı. Bu protokol Kürt seçmende CHP’ye güvensizliğe neden oldu. Yeni bir başlangıç ve dile ihtiyaç olduğu açık.

İttifak potansiyeli arttırılmalı. İYİ Parti’den ziyade toplumda arttırılmalı. Geçmişte en çok itiraz ettiğim nokta ittifakın iç hukuku olmamasıydı. Bu ittifakta da iç hukuk yoktu. Sonuç CHP’nin kendi vekillerinin ittifak partilerine gitmesi. Sorun ittifak yapmakta değil garanti yerlerin verilmesi. Doğru ittifakla CHP yüzde 30 olabilecekken oy oranının yüzde 1 bile olmayan partilere 15 vekil verdik. Bu garabeti yaşadık.

İTTİFAK TEMASLARI

Bizim ne İYİ Parti ne de diğer partilerle varılmış bir anlaşmamız yok. İYİ Parti ile denedik olmadı. Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Saadet Partisi ile temaslarımız oldu. Temel Karamollaoğlu ile ‘Yerel örgütlere yetki verelim’ dedik. Belli yerlerde ufak temaslar var ama olması gerekenin yüzde 1’ini geçmez.

'BALIKESİR İTTİFAKI KURULACAK'

Sayın Akşener’e ablasının taziyesinde Ahmet Akın’ın durumunu anlattım. Bir kez aradım ama bir yol alamadık. Ama geçen seçimde İYİ Parti çok istedik, Balıkesir’i verdik. İsmail Ok’u aday gösterdiler ve belediye AK Parti’ye geçti. Ahmet Akın 20 puan öndeydi. İsmail Ok sonra AK Parti’ye katıldı. Meral Hanım çok konuşuldu diye kızdı. Meral Hanım, Ahmet Akın’a ‘Bunlara değil ama sana bir borcum var’ demişti. Bu işi bilen herkesin vicdanına bıraktık. Bu işi artık Balıkesir’de halledecekler artık onlara bıraktık. Sandıkta Balıkesir İttifakı kuracaklar.

'KANIMA DOKUNDU'

 "İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun vekaletçisi" eleştirilerine de cevap veren Özel şu ifadeleri kullandı:

28 Mayıs akşamı düşüncem şuydu; vatandaşımızdan samimi bir özür dilemeliyiz. Şenyaşar Ailesi’nden, Vera’dan, Soma işçilerinden. Üçüncü genel başkanımızla birlikte olan arkadaşlar ‘Kimse bize kızmadı’ dedi. Ya yas evini yaşamadınız mı dedim? O süreçte samimi bir özeleştiriyi yapsaydık bu yola çıkmazdım. Niyetim de yoktu. Ama günler geçtikçe insanlar başka bir şey beklerken ama hala genel merkezde yönetimde olan bazı arkadaşlarımız ‘Biz yenilmedik, kaybetmedik sadece kazanamadık’ demeye başladı. Bu benim kanıma dokundu.

'SEÇMEN CHP'DEN KOPUYORDU'

Sonra ‘Değişim kararlı ve vefalı olmalı. Her göreve de talibim’ dedi. Süreç beni sorumluluk alma noktasına getirdi. 2 buçuk ay sürdü. Ben Sayın Ekrem İmamoğlu’nun da aynı saha okumasını yaptığını gördüm. Birçok değişimci seçmende duygusal kopuş olduğunu söylüyor. Daha önce kızıyordu seçmen ama bu sefer durum farklı. Ben yanlış yapıyor muyum yapıyorum ama hissediyorum kardeşim. Seçmen CHP’den kopuyor. Siyasetsiz bir siyasete yöneliyor.

'KEMAL BEY DE VEKALETÇİ'

Ben mikrofonu elime aldığımda seçmenden özür diledim. Bu sürecinde CHP’ye genel başkanı laboratuvarda mı üreteceğiz? CHP’nin evlatlarından biri çıkmalıydı. Ekrem Bey’in seçmenin duygu durumuna yaptığı tespitlerde ortaklaştık. Ben ‘CHP yaşasın’ diye herkesle ortak bir hayal kurarım. Benim iktidar hayalim, iktidar hedefim var. Mesele bu kadar. Ekrem Bey’in vekaletçisi misin? Ne münasebet? Kemal Bey de vekaletçi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vekaletçisi. Kayıt dışı hiçbir ilişkim yok partide. Ben bu partiyi iktidar yaparım. Biz kazanmak istiyoruz, kazanmak için adayız.

 

 

Düzenleyen:  - Politika
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...